BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

POR 2.2 – linia de finanțare destinată microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii

POR 2.2 – linia de finanțare destinată microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii

Dată fiind importanța sectorului IMM-urilor în ceea ce privește dezvoltarea economică a statelor membre, Uniunea Europeană concepe periodic Programe destinate acestuia, prin care alocă fonduri nerambursabile în sume foarte mari, relativ ușor de accesat. Unul dintre acestea este POR 2014-2020, axa 2, obiectivul numărul 2, ce vizează îndeosebi microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii – valoarea finanțării nerambursabile fiind cuprinsă între 200.000 și 1 milion de euro.

Important! Următoarea sesiune de depunere, pe regiunile Nord-Est și Vest, se deschide pe data de 24 decembrie. Finanțarea nerambursabilă este de maxim 70%.

De ce relativ ușor de accesat și nu doar ușor? Pentru că, pentru a primi banii necesari, este vitală alcătuirea unui proiect complet și corect. Iar acest lucru poate fi asigurat doar dacă se apelează la servicii de consultanță de specialitate. Recomandăm astfel să apelezi, în cazul în care dorești șanse reale de a obține finanțarea prin Programul Operațional Regional, la REI Grup – un grup de companii cu o vastă experiență în domeniu, pe care îl vom prezenta puțin mai în detaliu tot în acest articol.

Dar acum să ne întoarcem la linia de finanțare POR 2014-2020, mai exact la axa numărul 2, obiectivul 2. Este necesar să menționăm, așadar, faptul că aceasta este lansată doar pentru Vestul și Nord-Estul României, solicitanții eligibili fiind doar societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 – care se încadrează în categoria microîntreprinderilor și IMM-urilor din mediul urban sau a întreprinderilor mijlocii care activează în mediul rural.

Programul Operațional Regional 2014-2020 – axa 2, obiectivul 2

Complexitatea acestui Program nu poate fi cuprinsă într-un singur articol, însă, cu toate acestea, vom încerca în cele ce urmează să oferim câteva informații utile despre POR 2.2.

Începem prin a spune că, pentru a obține finanțare prin această linie, solicitanții trebuie să îndeplinească o serie de condiții. De exemplu, trebuie să se încadreze în categoriile menționate anterior și, în momentul depunerii cererii, trebuie să aibă deja domeniul de activitate eligibil vizat de investiție înscris în obiectul de activitate (conform ORC). De asemenea, solicitantul trebuie să fi înregistrat un număr de cel puțin 3 salariați în anul fiscal anterior depunerii, să-și fi desfășurat activitatea pe o perioadă de cel puțin un an fiscal integral și să fi înregistrat profit din exploatare mai mare de 0 ani în anul fiscal anterior.

Ce se poate realiza în cadrul unui proiect finanțat prin POR 2.2? În primul rând, se pot realiza investiții în active corporale precum: lucrări de construire, extinderea spațiilor de producție/prestare servicii, achiziționarea de echipamente tehnologice și utilaje, cumpărarea de echipamente sau instalații specifice în scopul obținerii unei economii de energie etc. Apoi, se pot realiza investiții în active necorporale, cum ar fi brevetele, licențele și programele informatice.

Desigur, în ambele situații este necesară îndeplinirea unor condiții cumulative, dar mai multe detalii despre aceste aspecte pot fi primite de la consultanții unei companii specializată pe fonduri europene și ajutoare de stat.

Află de la REI Grup dacă ești eligibil pentru POR 2.2!

În cazul în care ai ajuns până aici, probabil că te întrebi dacă ești sau nu eligibil pentru finanțarea prin POR 2.2. După cum am menționat și la începutul acestui articol, pentru a vedea ce sursă de finanțare se potrivește nevoilor tale, este important să apelezi la servicii de consultanță pe fonduri europene.

REI Grup este un grup de companii cu vastă experiență în acest domeniu, oferind servicii de consultanță pe fonduri structurale și ajutoare de stat, precum și un pachet complet de servicii, de la Planuri de Afaceri, Cereri de Finanțare și Expertize Contabile până la Evaluări de Proiecte și Asistență Tehnică atât pe toată durata implementării proiectelor, cât și după finalizarea acestora.

Grupul lucrează exclusiv cu cei care doresc finanțare de cel puțin 1 milion de euro, luându-și responsabilitatea alcătuirii unor proiecte complete și corecte, cu șanse reale de acceptare. Atât despre POR 2.2, cât și despre acesta, poți afla mai multe informații pe reigrup.ro.

Nu uita! Pe lângă găsirea sursei de finanțare potrivite, este important ca proiectul tău să fie alcătuit corect și să răspundă perfect cerințelor din Ghidul Solicitantului. Nu rata această oportunitate, pentru că, indiferent că ai o întreprindere mică sau una de dimensiuni mai mari, cu ajutorul fondurilor nerambursabile ai șansa să o dezvolți sustenabil, să-ți atingi mai ușor obiectivele și să obții mai mult profit.


copyright © 2024 mesagerul.ro