BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Cat costa sistemele de detectie incendiu?

Cat costa sistemele de detectie incendiu?


Focul este unul din principalele pericole care poate aduce daune mari atat materiale, cat si emotionale. Pentru  a avea asigurata siguranta fizica cat si psihica, este indicat sa ne luam toate masurile de precautie impotriva incendiilor.


Sistemul de detectare incendiu este un mecanism cu scop de ocrotire. Sistemul de detectare a focului are ca tel principal descoperirea si semnalizarea imediata a momentului incipient de ardere in locurile unde acestea sunt montate.

Componente sistem de semnalizare si detectie incendii

•    Centrala de incendiu
•    Detectorii
•    Module adresabile
•    Emulatoare si repetoare
•    Izolante de bucla specifice aparatelor adresabile
•    Elemente care blocheaza acumulatori si electromagneti
•    Dispozitive de semnalizare (sirene si indicatoare optice de semnalizare).
•    Mecanisme de notificare (butoane care alerteaza pornirea instanta a alarmei)


Intotdeauna cand vine vorba de pretul corect pentru o achizitie a unui sistem de detectie a focului, trebuie studiate toate ofertele existente pe piata de desfacere.


Cele mai bune oferte de pret nu sunt intotdeauna cele mai indicate, daca nu se iau in calcul toti parametrii de atestare a produselor.


Achizitia unui sistem de incendiu poate sa coste doar cateva sute de euro sau poate ajunge pana la cateva mii sau zeci de mii de euro. Cantitatea de dispozitive si cerintele de cod sunt doi factori esentiali care fac pretul total al unui sistem de instalare antiincendiu.


Un sistem de protectie impotriva focului pentru locuinta personala va implica costuri mai mici si accesibile oricarui buzunar, iar pentru un spatiu public valorile financiare cu siguranta vor fi mai mari, dar necesare.


Ce inseamna functionarea corecta a unui sistem de combatere a incendiului?

Sistemele de detectare de focului actioneaza prin situarea a variati senzori de fum, bitumene gazoase sau caldura excesiva, in spatiile cu grad mare de ivire a unui foc. Informatiile semnalate de senzori sunt apoi receptionate si evaluate de centrala principala a sistemului, actionand imediat conform datelor preluate, declansand astfel sirena.

Pret manopera sistem detectie

In urma unei cautari rapide pe internet vom gasi preturi convenabile, începand de la 120 ron pana la 200 ron pentru manopera instalarii unui astfel de sistem. Pretul poate insa varia, conform conditiilor de lucru existente. De la bun inceput se va face o fisa de evaluare a conditiilor frontului de lucru: dimensiunea zonei de cablare, inaltimi mari sau alte pericole ce pot periclita buna desfasurare a montajului.

Trebuie mentionat ca manopera nu include echipamentul necesar auxiliar, cum ar fi echipamentele, cablurile si materialele, pentru a finaliza lucrarea de instalare a sistemului antiincendiu.

Cine este abilitat pentru instalarea unui sistem de detectare si semnalizare anti iincendiu?

Sistemul pentru detectia incendiului poate fi montat si pus in functiune doar de firme atestate de IGSU pentru proiectare, instalare, service si intretinere a sistemelor, stingere foc si semnalizare.


Montarea unui sistem de atentionare si detectie de incendii este necesara in conformitate cu legea nr.307/2006 in ceea ce priveste protectia contra incendiilor si Normativului privind protectia impotriva incendiilor a construcţiilor P118/2-2013.

copyright © 2024 mesagerul.ro