BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Creează-ți un istoric de credit favorabil cu ajutorul unui credit fără dobândă

Creează-ți un istoric de credit favorabil cu ajutorul unui credit fără dobândă

Creează-ți un istoric de credit favorabil cu ajutorul unui credit fără dobândă

Ai un venit frumușel, nu ai avut niciodată datorii la bănci sau la instituții ale statului și îți plătești la timp toate dările. Drept urmare, crezi că atunci când vei fi nevoit să obții o finanțare ceva mai substanțială, de forma unui credit ipotecar spre exemplu, vei fi printre favoriți în ceea ce privește aprobarea și condițiile contractuale, nu-i așa?

Ei bine, s-ar putea să fii surprins, dar prin simpla achitare a taxelor la stat, nu îți creezi un istoric favorabil sau un profil în ceea ce privește solvabilitatea ca beneficiar al produselor unei bănci. Astfel că, în ochii Biroului de Credit, efectiv nu exiști. 

Stai liniștit, ca tine sunt zeci de mii de conaționali de-ai noștri, cu salarii bune, dar fără istoric de creditare. Din fericire, există o soluție simplă și foarte la îndemână, care te va ajuta să ai un avantaj în fața celorlalți. Iar această soluție este oferită de către IFN-uri, sub forma creditelor fără dobândă

Cum te poți folosi de aceste instrumente pentru a-ți crea un profil de plată favorabil? Îți explicăm ceva mai jos. Înainte de asta, însă, vrem să prezentăm puțin împrumuturile ce au fost aduse în discuție.

Ce este un credit fără dobândă?

Un credit fără dobândă este un produs financiar oferit de multe dintre instituțiile nebancare de la noi din țară, prin care se dorește atragerea de clienți noi. 

Astfel, acești creditori vin pe piață cu niște oferte imbatabile, oferind persoanelor care apelează pentru prima dată la serviciile lor împrumuturi nu foarte mari (rar depășesc 3000 lei), pe intervale de timp de maxim 30 zile, fără dobândă.

Nu, nu sunt țepe, cum ai putea crede la o primă vedere. Efectiv nu va trebui să achiți nici un leu în plus la rambursarea creditului, dacă respecți condițiile contractuale, desigur, dintre care cea mai importantă este perioada de rambursare.

Cum te pot ajuta aceste credite fără dobândă

Revenind la problema noastră și anume lipsa unui istoric la Biroul de Credit. Așa cum probabil știi, această instituție pe care o tot amintim aici, are o bază de date în care sunt trecute comportamentele tuturor beneficiarilor de produse financiare din țara noastră, atât cele bune, cât și cele rele.

Biroul de Credit este consultat absolut de fiecare dată când dorim să luăm un împrumut ceva mai mare. În funcție de istoricul nostru, ni se determină solvabilitatea, iar banca poate estima riscul pe care și-l asumă atunci când ne împrumută. Un nivel mai ridicat de risc va atrage după sine, automat, dobânzi ceva mai mari sau poate chiar respingerea cererii de creditare.

Fix în această privință ne putem ajuta de creditele fără dobândă. Cum? Este foarte simplu:

  • Luăm un astfel de produs financiar

  • Avem grijă să nu cheltuim banii – foarte important

  • Achităm la o săptămână, maxim două din momentul accesării

Folosind această tactică, nu doar că vom apărea ca bun-platnici, dar vom primi și niște puncte în plus datorită achitării anticipate a împrumutului.

Strategia poate fi folosită și de către persoane ce apar ca rău-platnici în baza de date a Biroului de Credit. Aceștia, chiar dacă nu pot accesa sume prea mari de bani, tot vor putea, cel mai probabil să ia un credit fără dobândă.

Achitându-l anticipat, nu li se va șterge istoricul negativ cu totul, dar vor aduna câteva puncte pozitive, ce îi vor ajuta, cu siguranță.

Mare grijă cu aceste împrumuturi

Chiar dacă, la o primă vedere, aceste instrumente par a fi unele ceva mai relaxate, nu lăsa aparențele să te înșele. Ele vin cu niște condiții contractuale foarte bine puse la punct, ce trebuie respectate întru totul.

Spre exemplu, întârzierea chiar și cu o zi a datei scadente, va face ca sumele datorate să acumuleze dobândă pentru fiecare zi în care s-a desfășurat împrumutul. Mai mult decât atât, vei suporta și penalizări pentru intervalul cu care se depășește data de rambursare.

Neachitarea la timp a unui credit fără dobândă va face aproape imposibilă accesarea oricărui alt tip de produs financiar. Așadar, oricât de simplu ar părea să fie să accesezi un astfel de împrumut și să refuzi rambursarea lui, te sfătuit să nu o faci și să fii foarte atent la data scadentă a plății. 

Aceste produse se pot dovedi a fi incredibil de utile, atât în scopul prezentat mai sus, dar și atunci când ai nevoie urgentă de bani, dar trebuie să fim foarte atenți cu ele.

copyright © 2024 mesagerul.ro