BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Afla la ce elemente importante din baia ta sa nu faci economii atunci cand te decizi sa renovezi!

Afla la ce elemente importante din baia ta sa nu faci economii atunci cand te decizi sa renovezi!

Atunci când vine vorba de renovarea băii sau alegerea elementelor pentru o baie nouă, mulți oameni sunt tentați să caute soluții ieftine. Cu toate acestea, baia este unul dintre cele mai importante spații din casă, unde petrecem o parte semnificativă a timpului nostru.

Totodată, baia poate fi chiar spațiul preferat de relaxare, unde te poți destine cu o baie relaxantă la finalul unei zile aglomerate, fiind locul unde îți desfășori ritualurile preferate de îngrijire și înfrumusețare sau spațiul care te ajută să te trezești și să te energizezi dimineața. Din acest motiv, este crucial să nu faci economie la materiale și să investești în calitate.

Ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să investești eficient în elemente esențiale pe termen lung, fără a cheltui bugetul pe lucruri care nu sunt importante.

Optează pentru mobilier de calitate pentru a te feri de înlocuiri dese ale acestuia

Mobilierul și dulapurile de baie nu ar trebui să fie neglijate. Vorbim aici despre niște elemente care, în timp, vor avea de suferit din cauza uzurii zilnice constante. Optează pentru mobilier de baie compus din materiale de calitate, cum ar fi lemnul masiv tratat cu straturi de protecție sau furnirul fenolic, care rezistă la umezeală și oferă un aspect elegant. Sertarele și ușile trebuie să fie echipate cu sisteme de glisiere și balamale de calitate pentru a asigura o utilizare facilă și durabilă.

Nu uita că baia este un spațiu supus constant la umiditate și temperaturi variate, iar materialele de proastă calitate pot fi afectate atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic de umezeală, apă și căldură.

Toaleta este un alt element în care merită să investești, fiind una dintre cele mai rezistente piese din baia ta și, totodată, un element destul de costisitor pe care nu îți poți permite să îl schimbi constant în cazul apariției unor defecțiuni de funcționalitate sau probleme estetice. În plus, poți opta pentru un vas wc cu funcții de bideu sau încălzire, pentru un plus de confort și economie de spațiu.Lavoarul și robinetul

Lavoarul și robinetul sunt două elemente esențiale din baie, iar calitatea acestora poate face o diferență semnificativă în funcționalitatea și aspectul băii tale. Optează pentru un lavoar din ceramică sau porțelan de înaltă calitate, care este durabil și ușor de întreținut. De asemenea, investește într-un robinet de calitate, de preferință cu finisaje rezistente la coroziune, care nu se deteriorează în timp.


Instalația și sistemul de țevi

O instalație ce cuprinde materiale de calitate înaltă este o investiție bună atât pentru confortul tău, cât și pentru bugetul tău. Acest lucru te va asigura că vei avea mereu apă caldă disponibilă și presiune ideală, fără a fi nevoie de reparații frecvente. De asemenea, asigură-te că instalația de apă caldă este realizată corect, de către specialiști, pentru a evita scurgerile și pierderile de energie.


Cada sau cabina de dușSursa: unsplash.com

Cada și cabina de duș sunt elemente de impact în designul băii tale, dar nu ar trebui să le alegi doar pe baza aspectului lor. Poți găsi căzi de baie moderne sau sisteme de duș la prețuri foarte accesibile, care își vor dovedi calitatea prin rezistența în timp. Alege materiale rezistente, cum ar fi oțelul emailat sau acrilul, care să reziste la uzură și zgârieturi. De asemenea, investește într-un duș cu un sistem eficient de scurgere sau cu închidere etanșă a ușilor, pentru a evita infiltrațiile de apă în locurile nedorite.


Placarea podelei

Calitatea materialelor de placare a podelei este esențială atunci când renovezi baia. Gresia și faianța de calitate superioară nu doar că oferă un aspect estetic plăcut, ci și rezistă mai bine la umiditate și uzură. Alege finisaje rezistente la apă și ușor de curățat și întreținut, pentru a preveni deteriorarea acestor suprafețe în timp.

copyright © 2024 mesagerul.ro