BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Care este importanța unui sistem rezistent de drenare a apei pluviale?

Care este importanța unui sistem rezistent de drenare a apei pluviale?

Un acoperiș funcțional nu este realizat doar din sistemul de învelitori, ci conține musai și un sistem de drenare a apei pluviale. Deși acesta din urmă nu este vedeta sistemului de învelitoare, importanța lui este foarte mare pentru menținerea rezistenței construcției.

Cu alte cuvinte, în lipsa unui astfel de sistem de drenare pentru apa pluvială acumulată pe acoperiș, foarte eficient și corect montat, întreaga construcție va avea de suferit, în timp putând apărea chiar efecte grave. Dacă pe vremuri oamenii erau nevoiți să improvizeze din fel de fel de materiale de prin curte sisteme pluviale pentru a elimina apa de pe acoperișuri, astăzi putem spune că suntem norocoșii beneficiari ai unor sisteme inteligente, nu doar mult mai eficiente și ușor de montat, ci și realizate din materiale net superioare din punct de vedere al calității.

De ce avem totuși nevoie de un sistem pluvial?

Importanța acestuia este dată în primul și în primul rând de capacitatea de colectare și direcționare a apei acumulate în urma precipitațiilor abundente sau a topirii zăpezii departe de casă. De departe cele mai importante elemente componente ale acestui sistem sunt jgheaburile și burlanele, care nu pot fi stabilizate, însă, fără cleme și cârlige de susținere rezistente.

Vorbind despre scopul montării unui sistem pluvial, aducem în discuție latura funcțională și practică a acestuia. Direcționând, așa cum am spus, apa departe de casă, fundația acesteia este cea care are câștigat cel mai mult, dat fiind faptul că solul nu va mai fi îmbibat cu foarte multă apă și rezistența fundației va rămâne intactă.

În al doilea rând, „urcăm” pe acoperiș și discutăm despre avantajele sistemului pluvial la acest nivel. În momentul în care apa, zăpada sau gheața, care în anumite situații ar putea stagna pe învelitoare în urma unor cantități însemnate de precipitații, este de data aceasta drenată și eliminată, nu doar că aspectul acoperișului se va menține în perfectă stare, dar nici rezistența, nici funcționalitatea acestuia nu vor avea de suferit. De asemenea, și infiltrațiile sau scurgerile pe pereții casei vor fi diminuate considerabil sau chiar stopate definitiv cu ajutorul unui sistem de scurgere a apei pluviale de calitate.

Rămânem în zona de avantaje tehnice și practice și aducem în discuție, de data aceasta, costurile. Un sistem pluvial la preț „de nimic” nu vom găsi nicăieri. De ce? Pentru că utilitatea acestuia este necesară oricărei construcții, iar materialele din care el va fi confecționat trebuie să fie de cea mai înaltă calitate, toate acestea atrăgând după sine anumite costuri. Pe de cealaltă parte, nici nu vom da pe acesta o avere. Prețurile variază în funcție de foarte mulți factori: structura și dimensiunea locuinței, materia primă, firma, serviciile incluse, dar și piesele sau elementele auxiliare alături de care acesta va fi livrat.

Sisteme de drenare a apei pluviale de la RoofArt – calitate, la prețuri corecte

Peste tot auzim oferte în care se promit sisteme pluviale „de calitate superioară”. Fără a nega acest lucru și fără a pune în umbră produsele oferite de anumite companii, trebuie să aducem în prim plan o firmă ale cărei produse nu doar că dispun de acea calitate superioară regăsită în majoritatea produselor de pe piață, dar chiar o depășesc, grație unor avantaje distincte.

Compania RoofArt, specializată în producerea și comercializare unor produse și servicii ireproșabile pentru acoperișuri, colaborează de ani de zile cu marele concern suedez SSAB, pentru furnizarea materiei prime folosite în confecționarea sistemului pluvial Scandic® și a țiglei metalice Umbrella®. Putem spune că acesta este cel mai mare avantaj al sistemului, căci durabilitatea oțelului nordic întrece aproape orice alt material existent pe piață. Rezistența excelentă la rugină, la radiații UV foarte puternice și la intemperii de orice natură face ca acesta să depășească media în ceea ce privește calitatea.

Datorită faptului că este acoperit de un strat de vopsea bio GreenCoat®, pe bază de ulei de rapiță, sistemul pluvial Scandic® produs de RoofArt este prietenos cu mediul înconjurător, reducând considerabil emisia noxelor în aer. Iar, datorită realizării pieselor de prindere și de îmbinare în aceeași culoare cu cele principale, aspectul final va fi unul uniform și foarte elegant. Iată, deci, că putem vorbi și de avantaje de ordin estetic.

Alege și tu să oferi locuinței tale un aspect plăcut și o siguranță sporită, cu sistemul pluvial Scandic® de la RoofArt!


copyright © 2024 mesagerul.ro