Mesagerul.ro

Ce sunt boxele pasive și în ce situații le folosim?

Ce sunt boxele pasive și în ce situații le folosim?


Spre deosebire de cele active, boxele pasive nu au inclusă în incinta acustică și stația de amplificare, motiv pentru care, pentru un sunet ideal, aceasta trebuie achiziționată separat și apoi conectată la boxe.

Toate aceste specificații transformă întreg sistemul într-unul complex și complicat uneori, multitudinea de fire necesare pentru funcționare fiind adesea incomodă. Mai mult decât atât, sistemul dispune de o mobilitate mai redusă, în comparație cu cel activ. În ciuda acestor câteva dezavantaje, nu putem să nu aducem în discuție și numeroasele beneficii.

Care sunt avantajele sistemului de boxe pasive?

Necesitând o sursă externă de amplificare, boxele pasive sunt de nivel profesional, motiv pentru care ele sunt folosite în cadrul evenimentelor de amploare, cu un public numeros, sau în cadrul unor festivaluri sau petreceri uriașe. Sunetul obținut cu acestea va fi înalt calitativ, redat la un volum impresionant, producând o atmosferă cu adevărat uimitoare.

Cu toate că am menționat dificultatea de montare și transportare a acestora, trebuie să specificăm că acest lucru se datorează multitudinii de echipamente necesare. Altfel, luate separat, boxele pasive sunt mai ușoare decât cele active, din simplul fapt că ele nu includ stația de amplificare. Din acest motiv, sunt mult mai ușor de transportat, mai ales pentru trupele aflate în turnee.

Un alt avantaj al acestui sistem este reprezentat de posibilitatea de upgrade a fiecărei componente în parte, fără a fi necesară înlocuirea întregului sistem, avantaj atât pentru trupe, cât și pentru tehnicienii care trebuie să se ocupe de tot ceea ce înseamnă sonorizarea unui eveniment. În plus, în cazul nefericit în care amplificatorul sau una dintre boxele pasive se defectează, înlocuirea acesteia sau a stației cu un produs nou este o variantă mult mai simplă. În contrast, dacă una dintre boxele active se defectează, întregul sistem este distrus.


Este bine de știut faptul că boxele profesionale pasive pot fi conectate la o mare diversitate de surse: un microfon, un DJ, o chitară, o claviatură etc. Cu alte cuvinte, pentru sonorizarea unor evenimente de dimensiunii medii sau mari, ne putem baza oricând pe performanța unor boxe pasive ieftine, dar de calitate, achiziționate din cadrul unui magazin specializat. Cu toate că au nevoie de echipamente adiționale pentru a funcționa, oferă o calitate ireproșabilă a sunetului, capabilă să ajungă și să satisfacă întreaga audiență.

Comparativ cu modelele active, boxele pasive au prețuri mai mici. Desigur, dat fiind faptul că cer și achiziționarea altor produse, costul total poate fi cam același în cazul ambelor tipuri de sisteme, deci nu putem afirma că ar fi mai rentabilă o variantă sau alta. De departe, calitatea sunetului va fi mai mare în cazul primului tip, a celor pasive, rivalele lor active venind configurate din fabrică.


De unde cumpărăm boxe pasive profesionale?

Pentru a beneficia de toate avantajele pe care le pot aduce boxele pasive, acestea trebuie să fie de calitate, să fie din categoria profesională, să poarte însemnul unora dintre cele mai mari branduri și, nu în ultimul rând, să fie achiziționate din cadrul unui magazin specializat.


Pe piața din România, unul dintre cele mai apreciate astfel de magazine este SoundStil. Încrederea pe care clienții români o au în acest magazin online se bazează pe profesionalismul personalului, amabilitatea acestuia, dar și pe calitatea produselor din portofoliu.

Gama de boxe pasive abundă în modele adaptate unei plaje largi de utilizări, pentru diverse niveluri de experiență. Chiar și cei mai puțin cunoscători sunt îndrumați pe site-ul companiei, iar dacă minima lor experiență nu îi ajută să ia o decizie înțeleaptă, pot apela la serviciul de consiliere, oferit gratuit de membrii echipei SoundStil. Orice nelămurire sau întrebare își găsește un răspuns simplu și pe înțelesul tuturor.

Pe lângă oferta variată de boxe pasive, SoundStil are în portofoliul său și boxe active, amplificatoare, mixere, echipamente pentru DJ și instrumente muzicale de toate tipurile. Cu un portofoliu atât de complex nu este de mirare că, atât cei pasionați de muzică, cât și tehnicienii de sunet sau artiștii de renume aleg produsele SoundStil. 
Indiferent dacă ești specialist în domeniu sau muzica este pasiunea pe care vrei să o duci mai departe, alege soundstil.ro și descoperă aici orice instrument sau echipament care te-ar putea ajuta!

copyright © 2024 mesagerul.ro