Mesagerul.ro

Ce trebuie să știi dacă ai de gând să faci carieră din poker

Ce trebuie să știi dacă ai de gând să faci carieră din poker

Ce trebuie să știi dacă ai de gând să faci carieră din poker

 

 

 La prima vedere, a-ți câștiga existența din poker ar putea părea o experiență încântătoare, care presupune însușirea corecta a principiilor de joc și participarea la cât mai multe turnee de poker online sau live. Totuși, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Transformarea pasiunii pentru poker într-o carieră este o misiune mult mai grea decât ți-ai putea imagina, care presupune multă disciplină, răbdare, perseverență, timp liber și, desigur, o doză de noroc. De foarte mare ajutor sunt cărțile de strategie publicate de-a lungul timpului sau diverse videoclipuri de pe YouTube, așa cum sunt cele de pe canalul 888poker.

 

VIDEO DE INSERAT:

 

 

Trebuie să știi să îți manageriezi banii și să fii conștient de punctele tale forte

 

 Să trăiești din poker va rămâne doar la stadiul de vis, dacă nu reușești să îți manageriezi corect bugetul. Evident, prima dată trebuie să îți construiești acest buget special pentru poker. Banii investiți pentru joc trebuie considerați fix o “investiție”. Astfel, ei pot fi înmulțiți sau pierduți. Dacă vrei să joci full-time și să trăiești din poker, este foarte important să nu ajungi niciodată în momentul în care extragi fonduri din aspecte vitale ale vieții - bani pentru mâncare, chirie, facturi sau sănătate. Sau chiar să te împrumuți pentru a juca.

 

 Desigur, există și povești care te pot determina să îți încerci norocul cu orice preț. Daniel Negreanu, de exemplu, a câștigat, de-a lungul timpului, milioane de dolari din poker. Însă, deși a fost un jucător bun încă din adolescență, canadianul de origine română a dat greș la primele sale tentative. La 21 de ani, în 1990, a strâns $3.000 și a plecat în Las Vegas, dar a pierdut toți banii și a fost nevoit să revină acasă. Nu a renunțat și a început să studieze tot mai intens jocul de poker, asistând la marile concursuri de poker, stând în preajma meselor de jucători, privind ore în șir fețele și gesturile concurenților. A revenit în “Orașul Luminilor”, în 1997, după experiența vastă acumulată în Canada, iar restul e istorie. Povestea este una de succes, presărată cu destule sincope pe drum. Dar o lecție valoroasă care poate fi extrasă de aici este că Daniel Negreanu mereu și-a investit banii destinați exclusiv jocului de poker. A avut un buget “sănătos” doar pentru poker și, în momentul când l-a pierdut, a luat-o de la capăt cu răbdare.

 

 Un buget destinat exclusiv pokerului nu înseamnă însă că ți-ai făcut toate temele legate de managementul banilor. Dacă insiști să joci la turnee sau mese cash care de multe ori depășesc 20-30% din bugetul tău total, înseamnă că deja ai dat greș. Trebuie să cauți mize care să se potrivească stilului tău, dar mai ales bugetului. În plus, deși forța ți-o măsori doar cu cei mai buni, nu strică să-ți fortifici bugetul cu jucătorii recreaționali, care joacă mai degrabă de plăcere. Până la urmă, interesul tău este să faci profit.

 

E foarte important să fii sincer cu tine

 

 Pentru a reuși în poker, trebuie să fii cât se poate de onest cu tine însuți. De exemplu, nu orice jucător excelent de turnee este bun și la jocurile cash. Și viceversa. Sunt multe posibilități, mai ales la poker online, așa că este o idee bună să te concentrezi în exclusivitate pe jocurile care simți că ți se potrivesc.

 

 Și fiindcă vorbim de onestitate, un alt amănunt foarte important în poker este să poți să recunoști și să înțelegi greșelile care le comiți la mesele de joc, chiar dacă e mai simplu să dai vina pe ceilalți jucători, atunci când pierzi o mână premium.

 

 Mai mult decât atât, dacă ești o persoană mai emotivă, va trebui să recunoști acest lucru și să iei în calcul faptul că te poți trăda foarte ușor la mesele live, astfel că varianta potrivită în cazul tău este pokerul online.

 

Sport și răbdare, două elemente-cheie pentru succes

 

 Indiferent că te îndrepți spre poker offline sau poker online, trebuie să fii conștient de faptul că vei sta mult timp într-un singur loc. Sigur, atunci când te joci în mediul virtual, poți să te loghezi pe dispozitivele mobile și practic să te plimbi în timp ce joci, însă poți să-ți pierzi din concentrare. De aceea, mulți jucători aleg să rămână într-un singur loc. Dar acest lucru se întâmplă cu orele, iar dacă fizicul cedează, psihicul îl urmează rapid. Nu uita să îți dozezi sesiunile astfel încât să-ți rămână timp să faci și sport. Mulți jucători profesioniști de poker se duc des la sală ori merg la alergat.

 

 Pentru a reuși să faci bani din poker, trebuie să fii înarmat cu foarte multă răbdare. Totul este distractiv la început de sesiune sau de turneu, dar cu cât lucrurile avansează, oboseala fizică și psihică își spune cuvântul. Iar mulți jucători nu reușesc să se concentreze la fel și spre finalul turneelor. Atunci când îți dorești ca lucrurile să se încheie mai rapid, pot apărea deciziile greșite. Nu mai ai răbdare să aștepți mâna potrivită într-o poziție excelentă și începi să joci oricare două cărți. Pe termen lung, e drumul spre faliment.

 

 Poți să trăiești din poker odată ajuns la un anumit nivel, însă nu oricine are disciplina necesară să ajungă acolo. Talentul, la fel ca în multe alte domenii, nu este suficient. De aceea, dacă îți propui acest lucru, trebuie să îți faci o listă cu toate experiențele pe care le vei parcurge, inevitabil, și să fii sincer cu tine. Vei reuși să treci peste? Vei bifa toate “căsuțele”?

 

copyright © 2024 mesagerul.ro