Mesagerul.ro

Cele mai bune filme ale lui Clive Owen

Cele mai bune filme ale lui Clive Owen

Cele mai bune filme ale lui Clive OwenEste cunoscut faptul că actorul Clive Owen nu s-a gândit prea mult la actorie până când a descoperit în cele din urmă că a căuta de lucru era mai greu decât credea, iar această cale părea să fie cea potrivită de urmat. S-a dovedit în timp că a făcut alegerea corectă, deoarece este un actor aparte și tinde să joace personajele solemne și echilibrate care definesc filmele în care a apărut.

Frank Miller a intrat complet în noir cu povestea Sin City din 2005. Imaginea criminalilor care oferă singura justiție reală în oraș este ceva care pare să fie o temă de-a lungul întregului film. Dwight, interpretat de Clive Oven, este probabil unul dintre cele mai remarcate personaje din poveste, având un cod etic moderat, pe care decide să îl folosească în anumite circumstanțe. El împinge limitele atunci când consideră că este util, dar, de asemenea, poate fi văzut ca un cetățean integru.

În filmul neo-noir din 1998 numit Croupier, Clive Owen înfățișează personajul omonim. Un crupier este un dealer la o masă de poker, cu o prezență tot mai mare chiar și în celebrul joc de ruletă, în care acesta interacționează cu jucătorii printr-o transmisiune live fie în versiunea online, fie în modul față în față. Croupier este diferit de multe alte filme despre astfel de jocuri, în parte datorită convențiilor sale narative. Povestea este spusă prin monologurile celei de-a treia persoane a lui Jack Manfred – Clive Owen - de parcă acesta ar fi un străin, povestindu-și viața pe măsură ce se desfășoară. Și, ca rezultat, succesul filmului depinde în totalitate de performanța magnetică a actorului. Văzându-i zâmbetul ambiguu, ai întotdeauna senzația că îți ascunde ceva, deși pare totodată să-ți spună tot ce trebuie să știi. Iar contrastul perfect te menține în suspans până în ultimele momente ale filmului.Relațiile sunt complicate, iar oamenii sunt imperfecți. Aceasta este tema din Closer, drama romantică emoționantă a lui Mike Nichol, bazată pe piesa de teatru a lui Patrick Marber. Și, deși poate părea un mesaj simplu, interpretările puternice ale fiecăruia dintre cei patru membri ai distribuției, îl fac un film cu adevărat de neuitat. Clive Owen îl interpretează pe Larry Gray, un dermatolog de succes care se îndrăgostește de Anna (Julia Roberts), o fotografă stoică. Îl înșală cu Dan (Jude Law), un jurnalist idealist care se întâlnește cu Alice, dură, dar fragilă (Natalie Portman). Pe măsură ce complotul se încurcă și mai mult, asistăm la diferitele moduri în care fiecare personaj reacționează la infidelitate și la dragostea pierdută. Și criticii și fanii au fost de acord că performanța lui Owen a fost deosebită. Îl privim transformându-se dintr-un om uneori obraznic și adesea idealist, într-un fel de carapace amăruie a fostului său eu. Clive Owen a câștigat un Glob de Aur și a obținut o nominalizare la Oscar pentru reprezentația sa din Closer.

Interpretarea unei persoane reale este dificilă pentru un actor, dar a juca o legendă e de-a dreptul provocator. Și totuși, Clive Owen a fost spectaculos ca unul dintre cei mai renumiți autori din toate timpurile, în Hemingway & Gellhorn. Ernest Hemingway este cunoscut pentru personalitatea sa volatilă și carisma incredibilă. Owen le-a afișat pe ecran pe ambele, cu mult zel, dar a pătruns și într-o latură mai vulnerabilă a personalității sale. În acest film, îl vedem pe Hemingway în mijlocul iubirii și al războiului și, indiferent de circumstanțe, Owen dă viață autorului emblematic cu o precizie atentă și o sensibilitate surprinzătoare.

Nefiind faimos pentru rolurile sale de comedie, Clive Owen a ieșit din zona sa de confort pentru Shoot ‘Em Up. În acest thriller negru de comedie/acțiune, el îl interpretează pe Mr. Smith, care, de asemenea, se întâmplă să fie și un pistolar incredibil de calificat. Acesta protejează o femeie (Monica Bellucci) de un asasin nemilos (Paul Giamatti). Shoot ‘Em Up este, în multe privințe, o parodie a filmelor de acțiune excesive, iar Owen creează un echilibru perfect între intensitate și profunzime, interpretându-l pe Mr. Smith, în mijlocul nebuniei din jurul său. Și s-a remarcat astfel nu numai ca o vedetă de acțiune, ci și ca actor de comedie.


copyright © 2024 mesagerul.ro