Mesagerul.ro

Cele mai populare jocuri eSports

Cele mai populare jocuri eSports

Sub denumirea de eSports sunt grupate diferite competitii online de jocuri pe calculator. Sporturile electronice definesc actiunea de a practica la un nivel competitional si profesionist diferite jocuri online.

eSports iau adesea forma unor competitii organizate de jocuri video, in special intre jucatori profesionisti, individual sau pe echipe.

Desi competitiile organizate au facut de multa vreme parte din cultura jocurilor video, acestea au fost in mare masura doar intre amatori pana la sfarsitul anilor 2000. Apoi, participarea jucatorilor profesionisti si a spectatorilor la aceste evenimente transmise prin streaming live a dus la o crestere mare a popularitatii acestor jocuri online.

Unde poti paria pe sporturi electronice?

eSports sunt o tendinta relativ noua pentru domeniul pariurilor sportive. Popularitatea acestor jocuri a dus la includerea unor competitii eSports in cadrul ofertelor caselor de pariuri online.

In prezent poti sa pariezi pe internet pe diverse competitii si meciuri de eSports, la fel cum se intampla si in cazul sporturilor clasice.

Tot mai multe agentii licentiate online includ acum in oferta pariurile pe eSports, deoarece ele sunt foarte cautate si de catre romani. Fortuna este o agentie de pariuri online din Romania care pune un accent destul de mare pe eSports, asadar daca vrei sa incerci aceste noi optiuni de pariuri poti sa alegi cu incredere platforma Fortuna.

Top 5 jocuri eSports populare

Exista mai multe jocuri pe calculator care in momentul de fata sunt considerate sporturi electronice (eSports), iar aceasta lista se mareste de la un an la altul.

In continuare iti voi prezenta detalii despre 5 dintre cele mai populare eSports in momentul de fata, pentru care se organizeaza cel mai des competitii oficiale:

1. Fortnite

Fortnite este un joc video online multiplayer lansat in anul 2017, unul din cele mai cunoscute jocuri si probabil cel mai amplu din lume. El este disponibil ca pachete software diferite pentru fiecare nivel, acestea avand in comun acelasi tip de gameplay, bazat pe acelasi model de joc.

In versiunea Battle Royale, jucatorii participa la o competitie unde pot juca impreuna pana la 100 de persoane. Jucatorii evolueaza pe o harta si lupta pana ramane ultimul in picioare, cel care castiga doborandu-i pe toti ceilalti jucatori.

Fortnite se concentreaza pe obtinerea diverselor materiale si pe crearea de constructii. Cerinta minima de varsta este de 16 ani, iar la momentul scrierii acestui articol, in liga sunt aproape 4.000 de jucatori profesionisti.

2. Overwatch

In jocul Overwatch, lansat pentru prima data pe 24 mai 2016, dezvoltatorul a combinat eficient un first-person shooter si mai multe arene de lupta online (MOBA). In MOBA, jocul este similar cu un shooter din perspectiva la persoana intai. Poti alege dintre diverse personaje pentru diverse pozitii, fiecare cu armele sale si patru abilitati unice.

Acest lucru iti permite sa-ti depasesti adversarii si sa-i infrangi folosind abilitatile tale. Cerinta minima de varsta pentru acest joc este de 16 ani. In liga sunt aproape 3.000 de jucatori profesionisti in momentul de fata.

3. League of Legends

League of Legends este un joc de strategie in timp real care prezinta doua echipe care concureaza una impotriva celeilalte pe o harta MOBA standard. Fiecare unitate cuprinde cinci personaje, dintr-un total de peste 150, care sunt alocate unuia dintre cele cinci roluri potentiale: Marksman/ADC, APC/Middle Laner, Bruiser/Tank – Top Lane, Support si Jungler. Jucatorii de League of Legends se mai numesc si invocatori si controleaza un singur caracter campion.

Fiecare campion care poate fi jucat are patru abilitati diferite, iar supravietuirea necesita diverse strategii. Participantii concureaza in rolurile lor respective impotriva echipei adverse.

Scopul principal este de a obtine un avantaj asupra inamicului prin eliminarea obiectivelor ca grup, permitandu-ti sa patrunzi in baza lor si sa le distrugi legatura. Intervalul de varsta recomandat pentru joc este de peste 12 ani. Jocul numara peste 7.000 de jucatori profesionisti si a fost lansat pentru prima data pe 27 octombrie 2019.

4. Dota 2

Dota 2 urmeaza acelasi stil de joc ca si League of Legends si este jucat tot pe o harta MOBA intr-un format de 5 la 5. Zilnic, milioane de jucatori concureaza fiind unul din cei peste o suta de eroi din Dota. Este un joc interesant, unde mereu exista ceva nou de descoperit, deoarece caracteristicile si eroii evolueaza constant, iar jocul este actualizat permanent. Dota 2 a fost lansat in 2013, fiind o creatie Valve Corporation.

Jocul este la fel de iubit ca si predecesorul sau, Defense of the Ancients, cu peste 110 eroi distincti dintre care poti alege si cinci roluri diferite. Dota 2 este printre cele mai populare jocuri de eSports printre jucatorii profesionisti.

5. Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), lansat in 2012 duce la urmatorul nivel stilul jocului de actiune care se bazeaza pe echipe. In Counter-Strike, fiecare jucator trebuie sa aleaga la inceputul jocului sa apartina gruparilor de teroristi sau fortele speciale anti-tero, insa la jumatatea meciului va schimba tabara.

Fiecare jucator primeste initial o arma de baza – un pistol Heckler & Koch USP 45 pentru anti-tero si un pistol Glock 18c pentru teroristi. Pe parcursul jocului, cei care joaca si elimina inamici primesc recompense in bani, cu care isi pot cumpara armament si echipamente tot mai bune. Jocul se mandreste cu o baza de jucatori profesionisti de peste 10.000.

In concluzie, eSports este un domeniu relativ nou in lumea distractiei online si care se dezvolta intr-un ritm accelerat. Sporturile electronice s-au integrat rapid si cu succes si in ofertele caselor de pariuri, care propun acum pariuri interesante pe diferite competitii din cele mai cunoscute jocuri video.

copyright © 2023 mesagerul.ro