BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

De ce să investești într-un invertor de sudură?

De ce să investești într-un invertor de sudură?

Folosite în domenii precum construcții, aerodinamică sau industria navală, invertoarele de sudură sunt aparate moderne sunt foarte utile atât profesioniștilor, cât și amatorilor, ce ușurează munca și permit realizarea lucrărilor dorite într-un mod eficient și rapid. Rezultatul? Mai mult timp pentru proiectele viitoare.


Spre deosebire de aparatele de sudură clasice, pe bază de electrozi, aparatele de sudură cu invertor au ca avantaje principale performanța, fiabilitatea și, mai ales, posibilitatea de a fi conectate la un calculator. Astfel, prin automatizarea muncii, se obțin rezultate excelente.

Cui sunt destinate invertoarele de sudură?

Un model de aparat de sudură cu invertor reprezintă cea mai bună alegere în primul rând pentru specialiști, care au un volum de muncă impresionant și care trebuie să finalizeze într-un timp util lucrările. De asemenea, de performanțele și avantajele sale pot beneficia și utilizatorii amatori. Mai exact, un aparat de sudură invertor este ideal și în cadrul activităților gospodărești ce implică operațiuni de sudură. Și pentru că tot am adus vorba de avantaje, care nu sunt deloc puține, le amintim pe cele mai importante:
●    dimensiunile mai mici comparativ cu cele ale unui aparat de sudură clasic;
●    greutatea redusă, ceea ce îi asigură portabilitatea;
●    consumă puțin, astfel că este un aparat potrivit pentru activitățile gospodărești; 
●    întreținerea ușoară;
●    eficiența sporită datorită topirii puternice, în special în cazul sudării cu electrozi bazici;
●    permite sudarea în curent continuu și în curent alternativ.

Cum folosești un aparat de sudură cu invertor?

Pentru a lucra cu acest echipament, trebuie să-l conectezi la o sursă de curent convențională (de 220/230 V). Astfel, va funcționa atât pe curent continuu, cât și pe curent alternativ. De asemenea, ar fi bine ca modelul pentru care optezi să dispună nu numai de opțiunea de reglare a curentului electric, ci și de protecție termostatică, plus posibilități variate de utilizare.
Invertoarele de sudură sunt aparate ce pot fi folosite pentru:
●    sudarea clasică a metalelor, cu electrod, în cazul lucrărilor de șantier sau al altor confecții metalice;
●    sudarea estetică, în mediu gazos, în cazul căreia aspectul final este foarte important;
●    sudarea rapidă și eficientă, cu fir, pentru un aspect final îngrijit.

DeTop – modele performante de aparate de sudură tip invertor, la prețuri corecte

Indiferent că ești sudor profesionist sau amator, dacă ți-ai propus să achiționezi un aparat de sudură cu invertor, este recomandat să ții cont de mai multe aspecte, printre care cele mai importante sunt funcționalitatea, siguranța și performanța.


Pentru a beneficia de toate acestea, este esențial să alegi un brand producător de top. De pildă, accesând magazinul online DeTop (scule.detop.ro), vei găsi o diversitate de aparate de sudură de la branduri renumite, precum Miller, Lincoln sau Telwin, la un raport excelent calitate-preț.


Aici vei descoperi și gama de invertoare a celor de la Miller Electric, liderul mondial în domeniu, din care poți alege, în funcție de propriile nevoi, modele mai simple, ideale pentru lucrări ușoare, sau aparate ultra-performante, care vor face față cu succes cerințelor din industria în care activezi.


O opțiune foarte potrivită fie că ești începător sau profesionist în domeniul sudurii este invertorul de sudură STI203. Acesta este portabil (are 13 kg), beneficiază de Tehnologie Lif-Arc pentru sudură TIG, fără utilizarea arcului de înaltă frecvență, și de funcția Adaptive Hot Start, care crește în mod automat amperajul atunci când începi să sudezi, prevenind lipirea electrodului sau contaminarea sudurii. Îl poți folosi la o gamă de curent cuprinsă între 5-200 A, pentru utilizarea unor electrozi de până la 5 mm.


Pentru mai multe invertoare de sudură la prețuri corecte, accesează site-ul scule.detop.ro!

copyright © 2024 mesagerul.ro