Mesagerul.ro

De ce sunt atât de apreciate tricourile skull și ce transmit ele despre purtători?

De ce sunt atât de apreciate tricourile skull și ce transmit ele despre purtători?

De ce sunt atât de apreciate tricourile skull și ce transmit ele despre purtători?
O plimbare prin centrul orașului ne aduce în fața ochilor oameni îmbrăcați atât de diferit… Unii preferă stilul clasic, alții adoptă ținute extravagante, pline de culoare, dar majoritatea doresc să iasă în evidență prin vestimentații simple, la care adaugă personalitate cu ajutorul unui articol unic. Adesea, acesta din urmă este reprezentat de un tricou ieșit din tipar, iar unul dintre cele mai populare astfel de produse este cel cu craniu. Mai înspăimântător sau mai artistic, un tricou skull este mereu la modă, fiind nelipsit din garderoba celor ce doresc să emane creativitate și putere.

Dacă am întreba pe cineva care poartă un tricou skull de unde l-a achiziționat, am fi surprinși să aflăm că designul a fost conceput de către el, sau găsit pe internet, iar apoi a fost aplicat pe tricou cu ajutorul serviciilor de personalizare obiecte.


Ce semnificație are craniul imprimat pe tricou?


Să presupunem că îi întrebăm pe cei din jur de ce se poartă tricourile skull și ce simbolizează acestea. Ce ar spune? Probabil că am primi răspunsuri de genul: oamenii care poartă tricouri skull sunt fani ai muzicii rock, aceste persoane sunt extrem de dure, le pasă de imaginea lor, însă atât cât să emane duritate și putere.


Desigur, sunt mulți fani ai muzicii rock care poartă haine reprezentative, însă o bună parte a populației alege astfel de imprimeuri strict pentru faptul că, din punct de vedere vizual, acestea se potrivesc lor.


În spatele designului cool al tricourilor skull se află o istorie, un simbolism al craniilor din timpuri străvechi. Considerat un omolog al bolții cerești în cultura europeană și în cea asiatică în antichitate, craniul și-a modificat considerabil simbolistica de-a lungul timpului, ajungând să semnifice, în cele din urmă, întruchiparea vieții și a morții. În Anglia elisabetană, craniul era semnificativ pentru aventurieri și femei de moravuri ușoare. În Mexic, craniile colorate și ornate cu coroane din flori simbolizează Ziua Morților (tricourile cu astfel de cranii fiind printre cele mai apreciate).


Ceva mai târziu, un model de craniu straniu apărea pe insigna trupelor naziste SS (totenkopf), care are o cu totul altă însemnătate și anume loialitatea și depășirea fricii, iar în cazul în care acest simbol era tatuat pe antebraț, era considerat un ajutor real în înșelarea morții. Să nu uităm nici de craniul sub care se află cele două oase încrucișate, pe fundal negru, semnul piraților, care simbolizează violența, fuga și moartea, sau, în termeni mai moderni, spiritul aventurier și curajul de-a înfrunta pericolele. Dar să nu deviem de la subiect și să vedem de ce sunt atât de apreciate modelele de tricouri skull astăzi.


De ce sunt atât de apreciate tricourile skull?


Fie că alegem un astfel de tricou din cele disponibile în magazinele fizice sau din cele virtuale sau că apelăm la servicii de personalizare, un lucru este cert: tricoul skull va atrage privirile trecătorilor și admirația prietenilor.


O bună parte a populației iubește aceste tricouri, însă care sunt motivele din spatele acestui comportament totuși? Psihologic vorbind, un astfel de element de design imprimat pe tricou este asociat cu ideea de libertate, nonconformism și putere. Din acest considerent, trupele rock aleg să folosească craniile în logo-urile lor și, din același motiv, oamenii aleg astfel de piese vestimentare.


Pe lângă faptul că cel care poartă un tricou skull va fi considerat un rebel, un spirit liber și aventurier, un astfel de tricou va arăta foarte bine într-o combinație vestimentară rock, punk sau hipsterească. De fapt, dacă nuanțele tricoului sunt neutre, acesta se va integra cu succes în orice ținută. Acestea fiind spuse, putem concluziona afirmând că iubim tricourile skull pentru că ne oferă încredere în noi, în ținuta noastră, pentru că transmit despre noi ideea că avem o personalitate puternică, dar și pentru că versatilitatea lor ne permite să le purtăm în aproape orice ținută.


RUVIX – o gamă impresionantă de tricouri skullFie că alegem un tricou skull cu un craniu floral, specific culturii mexicane, fie că optăm pentru unul dur și întunecat, specific culturii europene, orice model comercializat de brandul RUVIX ne va oferi confort sporit, grație compoziției de 100% bumbac, și un vibe pozitiv și încrezător, grație designului.


Pentru a-ți înnoi garderoba cu o serie de tricouri skull super cool, accesează site-ul ruvix.ro! În cazul în care nu găsești un model pe placul tău, apelează la serviciile de personalizare tricouri și creează-ți propriul super tricou.


copyright © 2020 mesagerul.ro