Mesagerul.ro

Generatoarele de curent – preț influențat de necesitate și putere

Generatoarele de curent – preț influențat de necesitate și putere

Te-ai gândit vreodată că un lucru aparent invizibil, cum este curentul electric, are o importanță atât de mare în viața ta? Ți-ai închipuit cum ar decurge câteva ore sau chiar câteva zile din viața ta fără curent electric?

Dacă ți-ai imaginat vreodată un asemenea scenariu neplăcut, în momentul în care ai revenit cu picioarele pe pământ, ai căutat, probabil, soluții care să îți permită să îți desfășori activitatea chiar și în perioadele de oprire a alimentării cu energie electrică. Suntem convinși că cea mai eficientă soluție la care te-ai gândit a fost utilizarea unui generator de curent, al cărui preț este mult mai redus decât costul posibilelor pierderi din timpul penelor de curent.

Cu alte cuvinte, investiția într-un astfel de aparat este una pe termen mediu și lung, fiind foarte utilă atât pentru uz rezidențial, cât mai ales pentru uz industrial. De altfel, necesitatea și versatilitatea generatoarelor de curent reprezintă principalele aspecte care influențează prețul acestor echipamente, însă nu sunt singurele. Vorbim despre toate acestea în cele ce urmează.

Factorii care influențează prețul generatorului de curent

La fel ca în orice alegere, trebuie să ținem cont de principalele caracteristici ale generatorului și de gradul de necesitate al acestuia.

  1. Puterea generatorului de curent

Referitor la acest aspect, putem face două mențiuni:

           este una dintre cele mai importante caracteristici ale generatorului, în funcție de care, de altfel, se și dimensionează acesta;

           puterea generatorului se determină în funcție de puterea și tipul consumatorilor care vor fi alimentați de generator (de exemplu, pentru alimentarea unui spital va fi necesară o putere mult mai mare, în timp ce pentru o casă va fi nevoie de o putere moderată).

Ne putem aștepta ca, în cazul unui generator cu o putere mai mare, costul de achiziție să fie ceva mai însemnat. Este și normal, dată fiind utilitatea acestui echipament.

  1. Sistemul de pornire

Există trei modalități de pornire a generatoarelor de curent electric:

           la sfoară;

           la cheie (electrică);

           automată.

Dintre toate acestea, preferate sunt modelele cu pornire automată, care se montează în rețea, paralel cu ea, având capacitatea de a porni automat în momentul în care sesizează întreruperea alimentării cu energie electrică. Oprirea are loc tot în mod automat, în momentul în care curentul revine.

Este evident că astfel de mecanisme sunt cele mai scumpe, căci, de regulă, ele se utilizează în domenii complexe, în care întreruperile din activitate, chiar și pentru câteva minute, pot provoca daune serioase.

  1. Necesitatea

Am lăsat la final cel mai important factor, care însă nu poate fi măsurat în valori precise. Cu alte cuvinte, nu putem spune că un generator va fi cu atât mai scump, cu cât este mai necesar, căci gradul de necesitate depinde de fiecare utilizator în parte.

În schimb, putem afirma că există domenii și situații în care lipsa unui generator în timpul penelor de curent are efecte grave și mai puțin grave. Pentru exemplificare, aducem în discuție uzul rezidențial vs. uzul industrial.

Astfel, în cazul întreruperii curentului, pentru o familie nu există riscuri atât de mari, însă pentru fabricile de producție (mai ales pentru cele automatizate), pentru centrele de culegere și prelucrare a datelor, supermarketuri, cinematografe, clinici medicale și spitale sau pentru marile hale industriale, cele câteva minute (iar uneori ore sau chiar zile) fără curent pot produce pagube financiare considerabile sau chiar pierderi de vieți omenești. Ca atare, în aceste domenii, utilitatea unui generator electric este mult mai mare.

Dacă ești în căutarea unor generatoare de curent la prețuri accesibile, caracterizate prin performanță, calitate și fiabilitate, recomandarea noastră se îndreaptă către magazinul online DeTop. Aici vei găsi o gamă foarte variată de generatoare, dotate cu funcții moderne, menite să susțină cu brio activitatea spațiilor cărora le sunt destinate.

copyright © 2024 mesagerul.ro