BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

În ce constă amenajarea unei bucătării rustice?

În ce constă amenajarea unei bucătării rustice?

Stilul rustic de decor aduce în atenție frumusețea lucrurilor simple, naturale, amintind de  casa bunicilor, dar reinventată. Amenajarea unei bucătării rustice presupune încărcarea nu cu elemente de decor exagerate, ci cu energie și intimitate, redate de mobilierul perfect încadrabil în spațiul disponibil și de piesele de decor specifice.


Ideea de a transforma bucătăria într-un mic colț idilic, care dispune însă de funcționalitatea necesară zilelor noastre, poate fi o alegere foarte bună, dat fiind faptul că acest spațiu a devenit treptat inima casei, preluând din atribuțiile camerei de zi.

Idei pentru decorarea unei bucătării rustice

Fiind adesea confundat cu stilul de decor al unei bucătării vintage, cel al unei bucătării rustice pune foarte mult accent pe mobilierul din lemn și pe electrocasnicele ușor antichizate. Probabil că acum îți vin în minte imaginile cu celebrele bucătării rustice concepute cu ajutorul unor piese de mobilier recondiționate, idee care probabil că nu îți surâde prea tare. Nu vorbim despre acest tip de bucătărie, ci mai degrabă despre cele rustic-moderne, pentru decorarea cărora nu este necesară recondiționarea anumitor elemente.


Pentru a fi și mai exacți, iată câteva idei care te vor ajuta să aduci aerul specific stilului rustic, într-o bucătărie modernă, funcțională și primitoare:
1.    Culori deschise și naturale
Paleta cromatică pe baza căreia este realizată o bucătărie rustică contează foarte mult. Nuanțele pastelate, deschise și calde, combinate cu accente de culoare puternice, în nuanțe de asemenea neutre, reușesc să aducă din energia naturii în cadrul bucătăriei. Referitor la aspectul mobilierului, pentru ca acesta să contribuie la realizarea decorului rustic va trebui să te orientezi către cel realizat cu fronturi casetate și ușor antichizate, vopsit în culori deschise.
2.    Elemente de decor cât mai naturale
Deși nu mergem pe ideea clasică de bucătărie rustică, pentru a obține puțin aerul vintage al bucătăriilor vechi, decorațiunile amplasate la nivelul acestui spațiu au un rol foarte important. Vazele cu modele tradiționale, pline cu buchete de flori naturale, cele lăsate la vedere în dulapuri, decorate cu modele florale discrete sau tradiționale, ustensilele așezate simetric pe pereți sau suporturile pentru sticlele de vin… sunt elemente ce pot contribui la crearea unei atmosfere deosebite.
3.    Electrocasnice și sanitare de înaltă calitate


La fel ca și în cadrul unor bucătării vintage elegante și în cele rustice electrocasnicele reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte. Fiind aparate vizibile la nivelul încăperii, aspectul lor este foarte important pentru a contura aspectul tradițional dorit. Referitor la frigider, acesta poate fi ales într-o culoare care să se încadreze în paleta cromatică sau se poate merge pe varianta unui model realizat din sticlă neagră.


Conceperea unei bucătării rustice se poate realiza treptat. În funcție de cât de mult îți dorești să aduci din farmecul naturii în spațiul de servit masa, te poți orienta, așa cum am spus, fie spre a recondiționa corpuri mai vechi, fie spre a apela la mobilă clasică pentru bucătărie, care îmbină perfect stilul actual, modern, cu aerul ușor antichizat al bucătăriilor rustice.
KUXA studio: bucătării clasice de o eleganță aparte


Dacă stilul unei bucătării rustice nu este tocmai pe gustul tău, fiind mult prea tradițional, atunci îndreaptă-ți atenția către un model clasic, ce păstrează naturalețea și simplitatea, dar aduce și puțin din emoția prezentului. Casa celor mai frumoase proiecte de bucătărie, KUXA studio, este locul în care te asiguri că exigențele tale vor fi complet satisfăcute.


Remarcându-se prin mobilier premium și electrocasnice de ultimă generație, o bucătărie clasică KUXA studio nu poate fi altfel decât perfectă. Compania, pentru a garanta rezultatele mult așteptate, pune la dispoziție nu doar o varietate de materiale pentru mobilier, blaturi, electrocasnice și sanitare, ci și servicii impecabile de design și proiectare, însoțite de măsurători și montaj de 5 stele.


De asemenea, părerea clientului este deosebit de importantă pentru KUXA studio. Comunicarea designer-beneficiar este încurajată, iar feedback-ul primit se transformă într-un instrument util în ceea ce privește îmbunătățirea serviciilor oferite și, desigur, a experienței de cumpărare.

copyright © 2024 mesagerul.ro