Mesagerul.ro

Îngrijirea anvelopelor auto – sfaturi și recomandări

Îngrijirea anvelopelor auto – sfaturi și recomandări

Posesorii de autovehicule trebuie să acorde o deosebită atenție funcționalității vehiculelor, în primul rând pentru a circula în acord cu normele legislative și, în al doilea rând, pentru a nu pune viața lor și a altor participanți la trafic în pericol. Astfel, reviziile periodice sunt obligatorii și trebuie efectuate la intervale constante de timp.

Unul dintre elementele cele mai importante care trebuie verificate în fiecare sezon sunt anvelopele auto ale mașinii. Deși nu se poate vorbi despre o durată standard de viață a acestora, distanța pe care o pot parcurge în siguranță depinde de mulți factori: starea carosabilului, modul în care este condusă mașina, condițiile meteo și modul în care sunt îngrijite.

Pentru a ști care sunt pașii care trebuie urmați pentru a avea grijă de acestea și, deci, pentru a le prelungi durata de viață, am luat legătura cu specialiștii de la Kparts, parte a cunoscutului brand RAIMAN. Iată care sunt sfaturile pe care aceștia le oferă tuturor șoferilor din România.

Sfaturi privind îngrijirea anvelopelor auto

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă șoferii este legată de perioada în care trebuie schimbate anvelopele auto. Unii o fac prea devreme, din precauție, alții prea târziu, din lipsă de timp sau de interes.

Referitor la acest aspect, cei de la Kparts fac următoarele precizări: După 5 ani de la schimbarea anvelopelor mașinii, acestea ar trebui verificate periodic de un specialist. Dacă acesta nu constată urme de deteriorări grave, nu este necesară înlocuirea lor. În schimb, în cazul în care acestea nu au mai fost schimbate de mai bine de 10 ani, recomandăm schimbarea lor chiar dacă nu există urme vizibile de uzură.

Important! Unele operațiuni de verificare a stării anvelopelor pot fi efectuate chiar de către conducătorii auto. Specialiștii recomandă ca, pentru a prelungi astfel durata de viață a acestora, să se țină cont de următoarele: verificarea periodică a presiunii, rotirea anvelopelor la fiecare 10.000-12.000 de km parcurși și monitorizarea periodică a stării benzilor de rulare.

Utilizarea necorespunzătoare a anvelopelor de autoturisme din varii motive (din lipsă de cunoștințe, lipsă de interes, din neatenție) poate provoca mari neplăceri, de aceea este recomandat să se evite:

           folosirea cauciucurilor de vară pe timpul iernii, în locul unor modele de anvelope auto de iarnă;

           folosirea mai multor tipuri de cauciucuri simultan;

           utilizarea unor cauciucuri auto de rezervă, de dimensiuni diferite față de cele ale roților normale;

           folosirea unor produse de la producători necunoscuți și necertificați.

Ultimul aspect de mai sus este foarte important, spun cei care au experiență în domeniu. În această industrie au apărut multe service-uri auto false, care oferă servicii de o calitate îndoielnică, la prețuri foarte reduse, tocmai pentru a-i atrage pe clienți. În cele din urmă, șoferii care apelează la aceste servicii constată pe pielea lor, din păcate, că au fost păcăliți. Mare atenție, deci, la alegerea firmei!

Kparts – anvelope auto de calitate premium

Kparts, parte a familiei RAIMAN, se bucură de o notorietate binemeritată pe piață, datorită faptului că oferă atât produse de calitate premium, cât și servicii ireproșabile de montaj, revizie și reparații.

Anvelopele auto din portofoliul companiei poartă însemnul celor mai importante branduri din lume, precum Michelin, Barum, Bridgestone, Goodyear, Continental, Pirelli etc.; și sunt disponibile într-o mare varietate de mărimi, pentru a se adapta unei game cât mai largi de autoturisme.

Cei interesați pot vizualiza anvelopele auto online, pe site-ul kparts.ro, acolo unde pot găsi și o mulțime de alte accesorii auto și servicii speciale complementare. În cazul în care sunt în dificultate în ceea ce privește alegerea celui mai potrivit produs, clienții pot apela cu toată încrederea la serviciul gratuit de consultanță tehnică, oferit de specialiștii companiei.

copyright © 2024 mesagerul.ro