BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Sfaturi pentru decorarea locuinței și grădinii

Sfaturi pentru decorarea locuinței și grădinii

Sfaturi pentru decorarea locuinței și grădinii


Cu siguranță vrei să îți amenajezi cât mai frumos casa și grădina. Și e normal să fie așa, pentru că o bună amenajare înseamnă că, la final, vei avea parte de confort, funcționalitate, dar și de un aspect frumos. Atunci când faci planul de amenajare, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, totul pentru ca lucrurile să se desfășoare în regulă. Rezultatul va depinde de cât de bine ai făcut planul și de cât de mult ai respectat planul făcut.


De unde să începi cu amenajarea?

Măsoară spațiile disponibile și stabilește de ce ai nevoie pentru fiecare arie în parte. Ia în calcul toate modificările pe care vrei să le faci. De exemplu, pentru grădină, gândește-te la toate spațiile pe care vrei să le amenajezi: spațiu pentru masă și scaune, spațiu pentru flori, spațiu pentru grătar și altele. Dacă vrei un gard gradina, măsoară limitele hotarului ca să stabilești exact dimensiunile pe care le va avea gardul. 

Măsurarea spațiului este crucială și pentru interior și ar fi bine să o faci luând în considerare și dispunerea și forma spațiului. Spre exemplu, dacă ai o bucătărie care e dispusă pe lung, atunci ar fi bine să te orientezi la mobilier care poate fi aranjat în același mod. 

Ce ar trebui să fac dacă spațiul de care dispun e mic?

Există soluții pentru orice tip de spațiu, așa că nu ar trebui să îți faci griji că nu vei găsi ce trebuie pentru un spațiu mic. Încearcă să proiectezi mai multe spații de depozitare, astfel încât să poți să îți ții lucrurile într-o ordine deplină. 

Optează pentru culori deschise, care dau senzația de mai mult spațiu. Culoare alb reprezintă o alegere sigură, iar lumina este reflectată dând senzația unui spațiu mai mare decât cel care există. Poți alege și alte culori, cum ar fi: bej, crem sau gri deschis. 

Acordă atenție iluminatului și încearcă să lași lumina naturală să pătrundă cât mai mult în locuință. Astfel spațiul din interior va părea mai aerisit și atmosfera creată va da o dispoziție bună. Unde e cazul, poți suplimenta lipsa luminii naturale prin surse artificiale, cum ar fi: lămpi, aplice, veioze, spoturi și altele. 

Folosește-te de colțurile încăperilor, ce sunt de multe ori lăsate neutilizate. Poți instala acolo rafturi, birouri, masă de bar sau un colț de citit.  

Cum să amenajez dormitorul?

Dormitorul este camera în care te relaxezi și te odihnești. Așa că ar trebui să acorzi o atenție specială acestei încăperi. Gândește-te la stilul pe care vrei să îl adopți, iar aici ai mai multe opțiuni: clasic, modern, minimalist, dar și altele. Poți opta pentru un set de mobilier deja creat sau poți să îți faci mobila la comandă. În orice caz, vei vrea ca patul să fie rezistent, dar și confortabil. Dacă spațiul de care dispui este mic, optează prntru un cadru pat care să îți ofere și spațiu de depozitare. 

Cum să amenajez baia?

Baia și-a depășit rolul de încăpere strict funcțională și a devenit locul în care ne pregătim pentru o nouă zi de muncă sau unde ne relaxăm după o zi grea.  Așa că, atunci când îți amenajezi baia, acordă atenție obiectelor și accesoriilor pe care le alegi. Cu obiectele potrivite, se poate crea un spațiu deosebit din punct de vedere estetic, dar și bine organizat și funcțional. Optează pentru piese de mobilier care să îmbine latura funcțională cu latura estetică. 

O cadă îți oferă confort, dar și utilitate. În cazul în care vrei să montezi o cadă, fii atent la materialul din care e aceasta făcută. Te interesează, mai exact, confortul, rezistența și prețul. O opțiune bună este o cadă din acril, care este un material antibacterian, iar întreținerea ei se face ușor.


copyright © 2024 mesagerul.ro