Mesagerul.ro

Sporturi ciudate care chiar există

Sporturi ciudate care chiar există

Iată care sunt câteva dintre cele mai ciudate:

 

1. Dat palme

 

Așa cum îi spune și numele, acest joc presupune datul unor palme. Se practică în doi oameni care se pun față în față și își dau palme până când unul leșină, renunță ori nu mai este în stare să continue. Prima întrecere oficială despre care s-a scris a avut loc în 2015, în Texas. Mai mult, în 2018, dar la Moscova, a fost organizat un concurs la care participau sportivi profesioniști în datul palmelor. Un an mai târziu, tot în Rusia, dar la Krasnoiark, a avut loc un nou eveniment similar. În acest sport, nu ai voie să te ferești de lovitură și sunt interzise loviturile peste ureche. Rușii au uitat însă să includă și categoriile de greutate, astfel că întrecerea de la Krasnoiark a fost câștigată de Vasili Kamotski, un fermier de 168 de kilograme, potrivit informațiilor publicate pe blogul NetBet.

 

VIDEO SPORT DAT PALME:

 

2. Căratul nevestei

 

Acest sport a fost inventat în Finlanda, țară care are numeroase întreceri ieșite din comun. E deja o competiție de tradiție în care bărbații trebuie să parcurgă o distanță prestabilită în timp ce își cară în spate partenerele. Primul campionat oficial a avut loc în 1992, în timp ce din 1995 s-a permis și accesul străinilor. Campionatul Mondial al căratului nevestei are loc anual la Sonkarjvi, iar acest "sport" a fost îndrăgit și de americani, care își organizează propria competiție din 1999 încoace.

 

3. Hochei subacvatic

 

Acest sport are deja o vechime de câteva decenii. Britanicii au fost cei care l-au creat, în anul 1954, într-un club de scufundări. Regulile sunt foarte asemănătoare cu cele de la hocheiul pe gheață, cu mențiunea că întreaga acțiune se petrece în apă, într-o piscină de 25 de metri lungime și 2.75 metri adâncime. Fiecare echipă are 6 sportivi, care nu folosesc echipamentul de scufundare. Sunt înregistrate peste 220 de cluburi de hochei subacvatic, iar de mai bine de patru decenii are loc și un Campionat Mondial pentru bărbați, în timp ce întrecerea destinată femeilor a fost organizată în premieră în 1984. Trebuie spus însă că sportivii folosesc crose mai mici decât cele la hocheiul pe gheață.

 

VIDEO HOCHEI SUB APA:

 

4. Șah Box

 

Pare ceva de neconceput o alăturare între șah și box, dar iată că se poate. Ideea de a inventa acest sport i-a venit olandezului Lepe Rubingh. Practic, jocul constă în 6 runde de șah și 5 de box, iar fiecare are o durata de câte 3 minute. Un jucător poate ieși învingător prin mai multe procedee inspirate din ambele sporturi: knockout, KO tehnic, șah-mat, descalificarea adversarului, abandon ori prin depășirea timpului limită în rundele de șah.

 

5. Volei pe teren gonflabil

 

Un alt sport care combină mai multe discipline este acesta. El conține elemente din volei, fotbal, capoeira, samba, break dance și acrobații, iar întreaga acțiune are loc pe un teren gonflabil. O echipă poate avea în componență 3-5 jucători, care pot să lovească mingea între 5 și 8 ori înainte să fie trimisă în terenul advers. Fiecare jucător poate lovi mingea o dată cu mâna ori de două ori cu altă parte a corpului înainte să o trimită în partea cealaltă. Iar la mijlocul terenului fiecărei echipe este disponibilă o trambulină prin intermediul căreia un jucător se poate folosi pentru a puncta. Este un joc disponibil pe multe plaje din lume.

copyright © 2024 mesagerul.ro