BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Streașina acoperișului – ce este și care este rolul ei?

Streașina acoperișului – ce este și care este rolul ei?

Dacă, pe bună dreptate, considerăm că acoperișul este pălăria casei, atunci suntem la fel de îndreptățiți să privim streașina acoperișului ca fiind borul pălăriei. Comparația este prea complexă și nu ne oferă informații clare în legătură cu ceea ce reprezintă acest element constructiv? Nicio problemă, aducem lămuriri în cele ce urmează!

Ce este streașina acoperișului și ce rol are?

Streașina este o prelungire a acoperișului, dincolo de pereții exteriori ai casei, având rolul de a apăra fațadele de precipitații, de acțiunea soarelui pe timpul verii și de orice fenomen meteorologic extrem.

Construirea acestei extensii a acoperișului este foarte utilă și, deși mulți consideră că reprezintă o investiție suplimentară inutilă, adevărul este că tocmai ea este cea care îi ajută să facă economie. Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, streașina împiedică apa, zăpada, vântul și impuritățile aduse de acesta să ajungă direct pe pereții casei, menținând tencuiala curată. În lipsa acestui element constructiv, în scurt timp, fațadele se vor păta și vor arăta inestetic, motiv pentru care vom fi nevoiți să investim într-o nouă mână de vopsea de exterior, despre care știm că nu este tocmai ieftină.

Mergem mai departe, dar rămânem totuși în aceeași sferă de discuții, respectiv latura estetică. Dacă pe fațadele exterioare există aplicații deosebite, așa cum sunt aranjamentele din piatră sau alte tipuri de finisaje complexe, înlocuirea acestora va fi cu atât mai costisitoare, în cazul în care fenomenele meteorologice le deteriorează. Streașina are rolul de a le proteja, ceea ce înseamnă că, astfel, vom fi scutiți să facem o nouă investiție în decorarea exterioară a imobilului.

O situație și mai importantă din care putem deduce cât de necesară este construirea unei streșini se referă la instalații și la termoizolație. Îmbibarea pereților cu apă poate avea ca efect producerea unor scurtcircuite sau chiar a unor daune grave, din cauza interacțiunii dintre cablurile de instalații electrice aflate în pereții exteriori și apă/umezeală. Același probleme pot apărea și la straturile termoizolante care „îmbracă” locuința: cu cât acestea intră în contact cu o cantitate mai mare de apă/umezeală, cu atât rezistența lor scade și, drept urmare, confortul interior resimțit de proprietari se diminuează. Investiția în schimbarea acestor straturi este colosală, întrucât presupune reconstruirea completă a pereților. Mai mult decât atât, echilibrul termic din interiorul casei va fi afectat în sens negativ, cheltuielile de întreținere înregistrate fiind mai mari decât în mod normal.

Nu mai punem la socoteală aspectul exterior inestetic al unei case afectate de umiditate. Nu de puține ori, am observat pe fațadele anumitor construcții pete mari de umezeală, care se întind de la nivelul fundației până aproape de acoperiș.

Acum, că am înțeles cât de importantă este construirea unei streșini, haideți să vedem ce trebuie să avem în vedere pentru a o face ca la carte și pentru a investi inteligent într-o soluție fiabilă!

RoofArt – streașină pentru acoperiș învelită cu țiglă metalică

Specialiștii companiei RoofArt spun că, atât pentru un design atrăgător, cât și din rațiuni ce țin strict de funcționalitate, materialul din care este construită această prelungire denumită streașină de acoperiș trebuie să fie același cu cel al sistemului de învelitori.

Cum specialiștii recomandă pentru acesta din urmă țigla metalică Umbrella®, este de la sine înțeles că și streașina trebuie acoperită cu același material. Acest tip special de țiglă este realizat din oțel suedez, furnizat companiei de marele concern SSAB. Rezistența oțelului suedez a fost testată timp de peste 40 de ani în cele mai aprige și diverse condiții meteorologice. Toate mostrele de oțel scandinav au trecut cu brio testul, motiv pentru care a fost inclus în ciclul de producție a țiglei metalice Umbrella®.

La fel ca învelitoarea, și streașina acoperișului va face față cu succes precipitațiilor abundente, cantităților însemnate de zăpadă, vântului puternic și efectelor radiațiilor puternice UV.

Despre importanța streșinii acoperișului am discutat în articolul de față, însă, dacă vrei să afli mai multe despre țigla metalică Umbrella®, accesează site-ul roofart.ro și citește cu atenție toate informațiile furnizate de companie.

copyright © 2024 mesagerul.ro