Subwooferele și crossoverul, necesare pentru un sistem audio performant
Dacă ești pasionat de filme și vrei să îți amenajezi acasă un home-cinema, pentru a te bucura în intimitatea și confortul propriului cămin de momente ca la cinema, ai nevoie de dotări speciale, precum un ecran mare, un proiector, un procesor și un player. Apoi, pentru un sunet de înaltă calitate și senzații intense, îți trebuie un sistem de sonorizare performant, care să includă neapărat subwoofere și un crossover audio actual.
De asemenea, dacă activezi în domeniul muzicii sau pur și simplu ești fascinat de muzică și vrei să asculți melodiile preferate la un nivel profesional, câteva boxe de tip subwoofer sunt un must-have. Mai multe informații utile despre cum ar trebui să alegi și să utilizezi aceste echipamente găsești în cele ce urmează.
De ce să folosești un model de subwoofer cu crossover?
Pentru a înțelege cât mai bine de ce ar trebui să îți completezi sistemul audio cu două sau mai multe subwoofere, mai întâi trebuie să știi ce sunt acestea. Ei bine, subwooferele sunt boxe special concepute pentru a reproduce frecvențele joase și foarte joase, adică sub 100 Hz. Aceste echipamente au început să devină din ce în ce mai populare odată cu răspândirea sistemelor audio multicanal dedicate home-cinema-urilor. Însă nu doar sistemele de tip home-cinema pot beneficia de astfel de boxe, ci și sistemele stereo pot fi prevăzute cu subwoofere și crossovere externe, dacă îți dorești să redai bass-ul la o calitate excepțională.
Spre deosebire de un sistem home-cinema, în cazul căruia este foarte importantă cantitatea de bass livrată, atunci când vine vorba despre un sistem destinat audiției muzicale este esențială calitatea bassului reprodus. Avantajele pe care le ai prin adăugarea la sistem a unui subwoofer conectat la un crossover nu sunt deloc puține. De exemplu, un astfel de echipament poate ajuta o pereche de boxe de tip bookshelf sau chiar standfloor, care în general nu au difuzoare capabile să redea clar și intens sunetele joase.
Și pentru că tot am amintit de crossover, uite care este rolul său și de ce ar trebui să-ți conectezi sistemul audio la un astfel de aparat. Ei bine, un crossover audio de ultimă generație te ajută să separi semnalul audio stereo în două, trei sau patru benzi de frecvență. Mai exact, semnalul audio iniţial, care cuprinde toate frecvenţele, de la cele joase (bass) până la cele înalte (acute), este împărțit în semnal pentru bass (de la frecvenţa minimă până la 80-100 Hz) şi în semnal pentru frecvențele medii şi înalte (de la 80-100 Hz până la frecvenţa maximă) sau în semnal pentru bass, medii şi înalte ori în alte variante.
Folosind un crossover, vei îmbunătăți calitatea sunetului, prin separarea frecvențelor. Punctul/punctele de separare (ca număr şi frecvenţă) poate/pot fi sau nu ajustabile, în funcţie de modelul de crossover audio pentru care optezi. Ai de ales între două tipuri de crossovere: pasive (se instalează mai ușor) și active (sunt mai complexe, mai costisitoare și necesită utilizarea mai multor amplificatoare, dar oferă mai mult control asupra sunetului).
SoundStil – alegerea cea mai bună în materie de subwoofere și crossovere
Dacă vrei să-ți îmbunătățești sistemul audio sau pe cel de home-cinema cu ajutorul unor boxe bass sau al unui crossover audio performant, sfatul nostru este să te orientezi spre modele profesionale, de cea mai bună calitate.
La SoundStil găsești o gamă variată de subwoofere și crossovere, realizate de cele mai bune branduri în acest domeniu și la prețuri avantajoase. Dacă vrei să te convingi, vizitează magazinul online soundstil.ro!