Mesagerul.ro

Ionuț Simionca a inițiat o propunere legislativă care îi vizează pe agenții economici din industria HoReCa. Ce prevede aceasta

Ionuț Simionca a inițiat o propunere legislativă care îi vizează pe agenții economici din industria HoReCa. Ce prevede aceasta

”Considerăm că Parlamentul are responsabilitatea de a stabili un cadru minim de funcționare a operatorilor economici care administrează spaţii comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice pe perioada stării de alertă. În consecință, propunerea legislativă prevede că pe durata stării de alertă, măsura de suspendare a consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interior, nu se aplică în cazul operatorilor economici care asigură păstrarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, precum și departajarea spațiului comun prin panouri separatoare între mese”, a declarat Ionuț Simionca într-o conferință de presă.Deputatul a afirmat că a luat decizia de a iniția această propunere în urma unor discuții cu agenții economici din județul Bistrița-Năsăud, afirmând că această soluție ar putea reprezenta ”masca de oxigen pentru industria HoReCa. În plus, consideră că Parlamentul ar trebui să ajungă la această soluție legislativă, cu atât mai mult cu cât se constată că un astfel de cadru minim de funcționare a fost instituit deja în cazul centrelor comerciale.”În mod similar propunerii legislative, Legea nr. 55/2020 prevede deja că – pe durata stării de alertă se pot suspenda activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu acordul CNSSU...

copyright © 2024 mesagerul.ro