BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

CEO Terapia, Dragoș Damian: România, cele mai mari impozite pe salarii din regiune. Sunt companii care plătesc ZERO taxe. Felicitări!

CEO Terapia, Dragoș Damian: România, cele mai mari impozite pe salarii din regiune. Sunt companii care plătesc ZERO taxe. Felicitări!

CEO -ul Terapia, Dragoș Damian, revine cu o analiză pe dările pe salarii percepute în România, cele mai mari din regiune. ”Problema Romaniei nu este supra-impozitarea saraciei, ci supra-impozitarea celor corecti, pentru ca guvernantii sunt incapabili sa curme munca la negru si evaziunea fiscala”, crede Damian.”Cand credeti ca sunteți plătit prost injurati-va angajatorul care plateste toate darile la stat doar dupa ce va uitati in tabelul de mai jos. 35% din contributiile voastre merg la pensii si sanatate, unde banii sunt facuti praf.Tabelul va arata brutul si costurile totale din 10 tari în care angajatii raman in mana cu un net de 584 Euro, pentru care in Romania se plateste un brut de 1000 Euro.Se observa ca pentru acelasi net de 584 Euro toate celelalte tari platesc un brut mai mic - mult mai mic - din cauza fiscalitatii reduse. Mai mult, din punct de vedere al costurilor totale, Romania se afla pe locul 2, la egalitate cu Ungaria si dupa Cehia.Altfel spus, toate tarile din analiza, comparabile ca si deficit de forta de munca si incercari ale guvernantilor de a gasi o solutie la aceasta problema, au deja o fiscalitate a muncii mai putin impovaratoare fata de Romania. Chiar si Cehia, cea mai scumpa tara est europeana, se pregateste de reforma fiscala in domeniul muncii.Si repet afirmatia din titlu, 35% din brutul vostru merge in sistemul de pensii si in sistemul de sanatate – aveti impresia ca avem un sistem de pensii sau unul de sanatate mai bune ca in celelalte tari din exemplu, unde se contribuie mai putin ? ..

copyright © 2024 mesagerul.ro