BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

O primă localitate din România testează amestecul de gaz și hidrogen pentru furnizorii casnici: ”E mai ieftin decât gazul natural”

O primă localitate din România testează amestecul de gaz și hidrogen pentru furnizorii casnici: ”E mai ieftin decât gazul natural”

După ce în Germania sau Olanda a fost testat, în premieră pentru țara noastră, Mediaşul testează amestecul de gaz și hidrogen pentru rețele și aparate casnice. Proiectul se desfășoară în două etape. Prima etapă a proiectului pilot 20HyGrid a început joi, 8 iunie, în poligonul Centrului de Instruire Profesională de la Mediaș. Acolo a fost testată funcționarea aparatelor de utilizare a gazelor naturale și a rețelei de distribuție cu amestec de 80% gaze naturale și 20% hidrogen.Energia adunată din vânt sau din soare nu poate fi, în prezent, stocată. Surplusul poate fi, însă, transformat în hidrogen, prin electroliză. Iar acesta poate fi apoi depozitat şi, în cele din urmă, folosit pentru încălzirea locuinţelor, în industria de îngrăşăminte chimice, în siderurgie sau în industria auto.”Dacă acel hidrogen care se amestecă cu gazul natural şi va fi folosit la încălzire provine din surse regenerabile, eolian, solar, atunci ne putem aştepta şi la o scădere de preţuri pentru partea de încălzire a locuinţelor. Reuşeşti să scapi şi de depedenţa de importuri de gaz”, a declarat Ciprian Cherciu, expert energie.”Atâta ti..

copyright © 2024 mesagerul.ro