BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Povestea emoționantă a soților Geambașu. Cel mai în vârstă mire din Cluj: „Instituția căsătoriei trebuie să rămână sacră, indiferent de vârstă”

Povestea emoționantă a soților Geambașu. Cel mai în vârstă mire din Cluj: „Instituția căsătoriei trebuie să rămână sacră, indiferent de vârstă”

O mare iubire poate transcende spațiul și timpul, chiar dacă timpul lasă niște riduri fragile pe chipul oamenilor, acesta nu are putere și asupra sufletului lor. Acest lucru este bine știut de cuplul Geambașu. Domnul Ștefan Geambașu are 85 de ani, acum doi ani și-a  pierdut soția din cauza COVID, însă nenorocirile destinului nu l-au convins să renunțe la tot ce are mai bun, speranța într-un viitor senin și în puterea iubirii.Un an mai târziu, după pierderea soției, Ștefan Geambașu a făcut un pas important către propria fericire, a decis să o ia de soție pe femeia pe care o cunoaște încă din secolul trecut.Frumoasa decizie de a se căsători la 84 de ani, i-a adus lui Ștefan Geambașu și titlul de „Cel mai în vârstă mire al anului 2021” din Cluj. Diploma i-a fost înmânată astăzi, 10 februarie, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat de Marriage Week România. Scopul ONG-ului este să reamintească unei națiuni, pe parcursul săptămânii 7-14 februarie, cât de important este să îți pui soțul/soția pe primul loc.Curiozitatea ne-a cerut să-l întrebăm cum au ajuns împreună cei doi îndrăgostiți, însă domnul Ștefan zâmbește timid și abia apoi ne răspunde.„Împrejurarea nu este importantă, mult mai important este faptul că ne-am întâlnit. Ne cunoaștem din secolul trecut, de peste 40 de ani, dar împreună suntem din luna decembrie a anului 2020, câteva luni mai târziu, în iulie ne-am căsătorit. Eram în același cerc de prieteni”, ne spune Ștefan Geambașu, cel mai în vârstă mire a anului 2021 de la Cluj.Lângă el, ascultă cu mare atenție conversația noastră, doamna Gyongyi Geambașu, în vârstă de 69 de ani. Nu este la prima căsnicie nici ea, însă spre deosebire de soțul său, prima căsnicie a doamnei Gyongyi a durat mult mai puțin timp.„Am mai fost căsătoriți și eu și el, eu am fost divorțată de mai mulți ani, de vreo 40 de ani. Soția lui Ștefan a decedat de COVID acum doi ani, în luna noiembrie”, ne explică doamna Gyongyi, privind cu un strop de tristețe către soțul său.„De peste 50 de ani am fost căsătorit cu fosta soție, mai am o diplomă de căsătorie, am primit și un premiu în bani de la primărie pentru nunta de aur. Am avut o fiică, dar a decedat și ea acum 5 ani, deci am rămas singur cuc, de aia am avut nevoie de o consoartă”, ne relatează domnul Ștefan.Soții Geambașu ne-au spus că nu toată lumea a reacționat prea bine la decizia lor de a se căsători, însă acest lucru nu i-a indispus prea mult. Nu toți sunt capabili să se bucure de fericirea aproapelui, iar decizia lor este peste tot ce vorbește lumea...

copyright © 2024 mesagerul.ro