Masa tradițională pentru Sărbătorile Pascale din acest an aduce costuri greu de suportat pentru buzunarul omului de rând. De la carne la verdeţuri, toate s-au scumpit. Iată cât am putea plăti pentru bunătăţile de pe masa de Paşte.„Un kilogram de carne cu os, de pui sau de miel, 3 legături de ceapă verde, 2 de usturoi, o conservă de roşii în suc propriu şi verdeaţă. Mărar şi pătrunjel", spune un bucătar. Sunt ingredientele necesare unui preparat tradiţional, nelipsit de pe mesele de Paşti. Facem lista pentru 6 porţii de stufat, ca să nu cumpărăm mai mult decât e necesar şi mergem apoi să târguim. Cel puţin 40 de lei costă kilogramul de miel, mai scump cu aproape 20% faţă de anul trecut. Comercianţii se aşteaptă să cumpere mai scump de la ferme, pe măsură ce sărbătorile se apropie. Aşa că socoteala din târg le taie oamenilor..