Mesagerul.ro

STIRI covasna

Acțiunea „bere contra sticle predate” a dublat cantitatea de..


Campaniile de colectare a deșeurilor din sticlă precum și a celor electrice și electrocasnice  organizate în acest an în localitățile județului Covasna,  ..

Paharele, farfuriile şi tacâmurile din plastic, interzise la ev..


Paharele, farfuriile şi tacâmurile din plastic vor fi interzise pe viitor la toate evenimentele publice din Sfântu Gheorghe, primul dintre acestea fiind Târgul d..

Postul Crăciunului..


Deşi este o vreme de toamnă timpurie, nu de mijloc de „Brumar”, calendarul ne arată implacabil că ne apropiem încet, încet de finalul anului. Aşa se face ..

„Aventurile lecturii” continuă cu etapa creativă..


Concursul „Aventurile lecturii” lansat de Biblioteca Județeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe continuă cu etapa creativă, derulată la începutul lunii..

Micii meșteri populari, în acțiune, în județul Covasna „T..


Asociația Pedagogilor Români (APR) din județul Covasna are în derulare proiectul „Micii meșteri populari”, ce are ca scop redescoperirea, cultivarea şi pro..

70 de echipe înscrise la Parada Cârnaţilor; reţeta câştigă..


 Şaptezeci de echipe din ţară şi străinătate şi-au anunţat participarea la Parada Cârnaţilor, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfânt..

Trei artiști de seamă și un … Concert  Simfonic Extraordina..


  Afişul Concertului  Simfonic Extraordinar de joi, 14 noiembrie 2019, programat în Sala „Patria” din Brașov, reunește numele a trei artiști de seamă din..

Simpozion științific cu tema „Amenințări hibride în Europa..


 Colegiul Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de apărare Carol I București, în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Facultat..

Concurs de eseuri și de desene, în cadrul proiectului „Iubeș..


Preșcolarii și elevii covăsneni sunt invitați să participe la concursul de desene și eseuri derulat în cadrul proiectului „Iubește-ți patria, copile”, o..

DJST Covasna, membră a Grupului de lucru regional „Turism și ..


Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Covasna a fost inclusă în Grupul de lucru tematic regional „Turism și patrimoniu cultural”, ce funcțion..

Drapelul Statului Major al Apărării, decorat la 160 de ani de l..


Drapelul Statului Major al Apărării a fost decorat, marţi, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari, cu oc..

Înscrieri în programul „Poarta de soare”..


Fundația Comunitară Covasna (HKA) a lansat înscrierea unităților de învățământ covăsnene în programul de împădurire „Poarta de soare” („Napkapu..

Primarul Antal Arpad: Plătesc amenda, dar nu renunţăm la folos..


 Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, luni, că va respecta sentinţa definitivă a Tribunalului Covasna şi va plăti amenda aplicată ..

Note de călătorie:Fermecătoarea și misterioasa Indochină (3)..


Beneficiind de importantul suport  oferit de UNESCO, așa cum am arătat data trecută,  țările sărace din vechea Indochină (Laos, Cambodgia, Vietnam) au luat ..

ECHIPA DE AUR A ROMÂNIEI, fetele judoka U13-15 mixt, a câștiga..


Judoca Veronica-Elena OLTEAN, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe,  a cucerit madalia de aur  la Timișoara – Moșnița Nouă, cu echip..

10 ANI ALĂTURI DE CITITORI   CONCURSUL „MESAGERUL 10” –..


Aniversarea celor 10 ani de la tipărirea primului număr al „Mesagerul de Covasna”, ziar în paginile căruia lăsăm câte o bucățică din sufletul nostru î..

#Prezidenţiale2019 UDMR Covasna: În turul doi vom susţine cand..


Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat duminică seara, că Uniunea va susţine, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, candidatul care va sprijin..

#Prezidenţiale2019/ PNL Covasna: Suntem cel mai puternic partid ..


Rezultatele alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică relevă că Partidul Naţional Liberal (PNL) este cel mai puternic partid românesc din judeţul Covasn..

#Prezidenţiale2019/ Grama (PSD Covasna): În turul doi totul por..


Liderul PSD Covasna, Horia Grama, consideră că deşi a obţinut cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale de duminică, Klaus Iohannis nu are niciun atu î..

Solicitări de locuri în învățământul profesional și în ..


Până în data de 22 noiembrie (a.c.), operatorii economici din județ pot să transmită solicitări privind școlarizarea în învățământul profesional și pe..

Concert  de muzică de cameră „Enescu pe înțelesul tuturor..


Centrul de Cultură Arcuş și Muzeul Național George Enescu organizează marți, 12 noiembrie 2019, concertul de muzică de cameră „Enescu pe înțelesul tu..

Balul Bobocilor, la Covasna..


Centrul Cultural din Covasna a găzduit vineri 8 noiembrie 2019, tradiționalul Bal al Bobocilor, organizat de Liceul „Kőrösi Csoma Sándor’’.  Evenimentul..

MIHAI VITEAZUL ȘI VISUL UNIRII „La un concurs de istorie nu s..


     La Colegiul Național „Mihai Viteazul”din Sfântu Gheorghe s-a desfășurat joi, 7 noiembrie, a XXX-a ediție a Concursului  județean „Mihai Viteazu..

 ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019   Rezultate provizorii după num..


Rezultatele provizorii după numărarea voturilor exprimate în 5.804 secţii din ţară la alegerile de duminică îl situează pe Klaus Iohannis (PNL) pe primul lo..

Peste 600 polițiști, jandarmi și pompieri vor asigura paza și..


Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea Alegerilor Prezidențiale din data de 10 noiembrie a..

 Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obl..


Tribunalul Covasna a admis marți, 5 noiembrie a.c., apelul Prefecturii Covasna în dosarul în care primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a încercat să..

Dificultăţi de integrare a populaţiei maghiare din judeţele C..


După 1 Decembrie 1918, maghiarii ajunşi cetăţeni ai statului român nu au avut de suportat nici un fel de asuprire naţională sau socială. Felul în care minor..

Sf. Mihail şi Gavriil..


   La dată neschimbată an de an, pe 8 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe  Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil, consideraţi conducătorii cetelor de î..

Ziua Astronomiei marcată astăzi, la Sfântu Gheorghe..


În organizarea Observatorului Vega, astăzi va fi marcată  Ziua Astronomiei, la Universitatea Babes Bolyai din Sfântu Gheorghe.  Potrivit organizatorilor, dacă..

Centrul de Cercetări Subacvatice lansează proiectul „Timp de ..


Centrul de Cercetări Subacvatice al județului Covasna a anunțat ieri lansarea proiectului „Timp de calitate, prin care își propune să vină în sprijinul adu..

copyright © 2019 mesagerul.ro