Mesagerul.ro

notino.ro
lensa.ro

STIRI covasna

Flashmob pentru toleranţă în încheierea Festivalului D-BUTAN-..


Un „flashmob pentru toleranţă”, la care sunt aşteptate câteva sute de persoane, va fi organizat sâmbătă, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, î..

Ziua Armatei, marcată  săptămâna viitoare la Sfântu Gheorgh..


Ziua   Armatei Românei, marcată  anual pe 25 octombrie, va fi sărbătorită, vinerea viitoare, și la Sfântu Gheorghe,  printr-o suită de activități. Potr..

Deces cauzat de starea catastrofală a DJ121A  Boroșneul Mare-..


Viața unui  localnic din Valea Mare nu a mai putut fi salvată  de echipajul de pe Ambulanța care fusese solicitată  prin serviciul 112,  deoarece aceasta nu ..

Repere identitare românești din județele Covasna și Harghita ..


În cadrul proiectelor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, redacția cotidianului Mesagerul de Covasna publică, în serial, volumul Repere identitare ro..

Pregătiri pentru o nouă ediție a evenimentului „Mihai Viteaz..


Fundația „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a început pregătirile pentru evenimentul „Mihai Viteazul și Visul Unirii”, pe care îl organizează de apr..

Covăsneanul Ciprian Anton, ambasador al echipei României la Joc..


Covăsneanul  Ciprian Anton, vicepreședinte al Comitetului Paralimpic Român și ambasador al sportului paralimpic român, va reprezenta sportivii care ne vor face..

Incendiu de pădure în zona Mereni; 20 de focare stinse în apro..


Peste 50 de pompieri, civili şi silvicultori au intervenit timp de mai bine de şase ore pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit miercuri după-amiază ..

Planuri de viitor privind proiectele europene Este nevoie de Inv..


Consiliul Județean (CJ) Covasna solicită să se poată construi cu finanțare europeană drumuri noi, piste de biciclete interjudețene dar și care fac legătura ..

Eveniment omagial dedicat medicului Popiliu Nistor din Araci, la ..


Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) a informat că a organizat marți, 15 octombrie, la Casa memorială „Romulus Cioflec”, din Araci,  un eveni..

Fotografii valoroase din arhiva AGERPRES, expuse la Sfântu Gheor..


 Câteva dintre cele mai valoroase şi inedite fotografii din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, care surprind personalităţi şi evenimente important..

Se pot depune dosarele pentru ajutoare de încălzire..


Familiile cu venituri mici pot depune dosarele în vederea obținerii ajutoarelor de încălzire, până în 20 noiembrie, pentru a putea fi acoperite cele cinci lun..

Elevii vâlceleni, angrenați în proiectul „Cartea – comoar..


Asociația de tineret „Voievozii Munților” din Vâlcele, a demarat un proiect dedicat copiilor din localitate, în scopul de a stimula interesul acestora pentru..

Dăncilă: Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de înves..


 Partidul Social Democrat a luat decizia de a nu se prezenta în Parlament la votul de învestitură a noului guvern, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Viorica..

Ludovic Orban – desemnat premier..


Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru. „După consultările cu partidele politice parlament..

Fotografii realizate de André de Dienes, care a lucrat cu celebr..


 O serie de fotografii realizate de André de Dienes, originar din judeţul Covasna, care a lucrat de-a lungul carierei sale cu câteva dintre cele mai celebre star..

Arii sprințare  maghiare în cadrul Festivalului Internațional..


 Conform unei frumoase tradiții în  luna lui Brumărel – cum se numea pe vremuri  octombrie – iubitorii genului liric din zona noastră așteaptă c..

Lucrări finalizate, proiecte în derulare și în plan, în ora..


Primăria Covasna are în derulare diverse proiecte și se implică în diverse acțiuni, unele privind lucrări de refacere a unor zone de drum afectate de fenomenu..

Licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare si..


Șase comune din județul Covasna se numără pe lista celor 215 localități din țară care intră în programul național de cadastrare a suprafețelor și imobil..

Stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2020, în dezba..


Primăria  Sfântu Gheorghe a lansat în dezbatere publică un  proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe 2020. Proiectul stabile..

„Am fost făcut să rezist. Să nu se clintească nimic din min..


 „153 de secunde” – teatru contemporan ce documentează momentul Colectiv –,  prezentat în turneu național în parteneriat cu teatre, festivaluri și org..

Perioadă încărcată pentru Ansamblul „Cununa Carpaților”..


Anul 2018 a fost unul plin și frumos pentru Ansamblul „Cununa Carpaților” al Casei de Cultură Întorsura Buzăului, iar agenda talentaților dansatori este ..

Cinci tineri coregrafi concurează pentru premiul Festivalului D-..


Cinci tineri coregrafi concurează pentru premiul celei de-a patra ediţii a Festivalului de teatru D-BUTAN-T, care a început luni, la Teatrul „Andrei Mureşanu&#..

Sfânta Preacuvioasa Parascheva..


Astăzi, 14 octombrie, la mijlocul lunii lui „Brumărel” este cinstită Preacuvioasa Parascheva, care an de an se bucură de o tot mare veneraţie. Cu trei-patru..

Ajutați un copil să învețe un viitor mai bun! – AL NOUĂLEA..


Programul „Școală după școală” organizat de Servicii Destinate Copilului și Familiei din cadrul Fundației Creștine Diakonia, filiala Sfântu Gheorghe a i..

A fost „Săptămâna gastronomiei”, la o grădiniță din Sf..


Grădinița „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe a organizat, în perioada 7-11 octombrie, „Săptămâna gastronomiei” în cadrul căreia alimentația sănăt..

EVENIMENT ERASMUS+ DAYS LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,ÎNTORSURA BUZĂ..


10, 11 și 12 octombrie 2019 au fost trei zile de sărbătoare pentru programele europene Erasmus+. La nivel european, școlile  și  alte organizații  implicat..

Un nou focar de Pestă porcină africană a apărut într-o gospo..


În urma notificării făcute de medicul veterinar din data de 12.10.2019 privind suspiciunea de pestă porcină africană (PPA) într-o exploatație necomercială d..

Iohannis: Prefer un guvern politic; ne îndreptăm înspre un guv..


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că este nevoie de un guvern de tranziţie, adăugând că preferă unul politic, context în c..

Aproape 1600 de copii, în excursie, prin programul „Nu numai u..


Fundația comunitară Covasna a anunțat ieri rezultatele selecției în cadrul programului „Nu numai un loc pe hartă”, prin care sunt finanțate excursii școl..

„Toamnă culturală – Sărbătoare câmpenească –maial”,..


O petrecere câmpenească în cinstea toamnei va avea loc duminică, la Barcani, programul cuprinzând un spectacol folcloric și un spectacol coral, gustări și mu..

copyright © 2019 mesagerul.ro