Mesagerul.ro

STIRI covasna

21 septembrie – Ziua internaţională a păcii (ONU)..


Ziua internaţională a păcii este aniversată anual, la nivel internaţional, la data de 21 septembrie. A fost instituită în 1981, în unanimitate, prin Rezoluţ..

Şapte unităţi şcolare au intrat în scenariul roşu..


Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Covasna au intrat, începând de luni, în scenariul roşu, urmând să deruleze cursuri exclusiv online, informeaz..

Sunt deschise înscrierile pentru bursa FLEX 2021-2022..


Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională liceeni cu cetățenie română să participe la programul F..

Consiliul Naţional al Elevilor solicită acces la Internet pentr..


Consiliul Naţional al Elevilor solicită asigurarea accesului la Internet pentru toţi copiii şi tinerii care merg la şcoală şi atrage atenţia că 800.000 de e..

Modificări ale secţiilor de votare din Sfântu Gheorghe pentru ..


Cu prilejul Alegerilor Locale care vor avea loc în data de 27 septembrie 2020, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe aduce la cunoștința cetățenilor următoar..

Jurnal din anii ciumei Covid 10 Un uriaş DA, din partea mea, Ro..


Câtă autoritate avea marele om politic Iuliu Maniu, prim ministru, încât sute de români americani (din cei aproape 200 000 câţi erau în SUA), au răspuns la ..

Spectacolul „Destin(s)” – o nouă premieră a lunii septemb..


Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM)  lansează o nouă premieră- spectacolul „Destin(s)”, realizat de actrițele Elena Popa și Fatma Mohamed, care va avea lo..

DEZVOLTARE  ȘI BUNĂ CONVIEȚUIRE, la Târgu Secuiesc!..


Alianța Pentru Dezvoltare Târgu Secuiesc , constituită din șase partide politice românești- PMP, PNL, PPU, ALDE, PSD și ProRomânia, vine în fața alegători..

FELICITĂRI, Plutonier major Neagoe Vasile-Marius!!!..


Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, colegul nostru, plutonier major Neagoe Vasile-Marius, din cadrul Pichetului de Pompieri Întorsura Buzăului, a primit ..

SONDAJ: Aproape toţi maghiarii din Transilvania cred că trebuie..


Aproape toţi maghiarii din Transilvania cred că elevii maghiari trebuie să înveţe bine limba română, potrivit unui sondaj prezentat, recent, scrie Hirado.hu...

Modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată ar putea începe ..


Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în curând ar putea începe lucrările de moderniz..

Gradul de îndatorare a Municipiului Sfântu Gheorghe este zero..


Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest moment, municipiul nu are niciun credit în ..

Invitație la recitalul de pian interactive, la Centrul de Cultur..


Centrul de Cultură Arcuş (Casa Bastion, str. Oltului nr. 6) și Institutul Ballasi Sf. Gheorghe vă invită luni, 21 septembrie 2020, de la ora 18, la un rec..

Începând de duminică, la Naţional TV: Start Show România, s..


„Start Show România” este numele celui mai nou spectacol de televiziune produs în această vară la Naţional TV. Prima ediţie din cele paisprezece pregătite..

FILE DE ISTORIE: Moldova noastră, colţ de rai cu oameni învă..


Precum fiecare pasăre îşi iubeşte cuibul pe care l-a construit, aşa iubesc şi eu Zona Moldovei. Mă mândresc cu toate locurile fermecătoare pline de istorie,..

Sfântu Gheorghe trece în „Scenariul galben”..


Unitățile de învățământ din orașul Sfântu Gheorghe vor trece de luni, 21 septembrie, în „Scenariul galben”, ceea ce înseamnă că preșcolarii și ele..

DE TREIZECI DE ANI, MEREU ÎMPREUNĂ FUNDAȚIA MIHAI VITEAZUL, 19..


„ Comitetul de inițiativă constituit din cinci persoane a inițiat organizarea unei fundații pentru sprijinirea învățământului în limba română, la toate..

Cursurile se suspendă pentru 14 zile, la Liceul Teoretic „Mike..


Activitatea didactică se suspendă, la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, unitatea de învățământ intrând, astfel, în Scenariul 3, adic..

Programul Cinema Arta, în perioada 18-24 septembrie..


  Vineri – 18. Septembrie 15:45 – Dolittle – SUA, aventuri, familie, comedie, fantastic, 106 min., 3D, – dublaj român, AG 17:30 – Tenet – SUA, ..

Ministrul Mediului: Peste 17 milioane de puieţi vor fi plantaţi..


Un număr de peste 17 milioane de puieţi vor fi plantaţi la nivel naţional în cadrul ediţiei de toamnă a campaniei „O pădure cât o ţară”, a anunţa..

Jurnal din anii ciumei Covid 10 Un uriaş DA, din partea mea, Ro..


    În prezenţa ataşaţilor militari ai SUA, Angliei, Franţei, Japoniei, Poloniei, Greciei, a peste cinci sute de reprezentanţi ai celor 169 de societ..

Zeci de cercetători participă la Sesiunea Naţională de Comuni..


Peste 80 de cercetători, profesori universitari, istorici, teologi, sociologi, etnografi, preoţi sau oameni de cultură participă, în zilele de 25 şi 26 septemb..

Sistare temporară a alimentării cu gaze naturale, astăzi, în ..


Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări programate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în ..

Federaţia SANITAS i-a cerut ministrului Muncii acordarea stimule..


Reprezentanţii Federaţiei SANITAS i-au solicitat, miercuri, ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, acordarea stimulentului de 2.500 de lei ..

Parlament/ Comisiile de buget au aprobat creşterea pensiilor cu ..


Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează c..

O PERSONALITATE PE ZI: Poetul Ioan Alexandru..


Poetul Ioan Alexandru (numele la naştere: Ion Şandor) s-a născut la 25 decembrie 1941, în localitatea Topa Mică, judeţul Cluj. A absolvit Liceul „G. Bariţiu..

Încep lucrările de reabilitare la Colegiul Național „Mihai V..


Actorii implicați în realizarea proiectului  „Creșterea calității arhitectural ambientale. Reabilitarea termică la Colegiul Național <<Mihai Viteaz..

Corlăţean (PSD): Iohannis dispreţuieşte simbolistica naţiona..


Vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean, preşedintele Departamentului de politică externă al PSD, a declarat marţi că trimiterea la Parlament pentru reexa..

LA GOMERA – Premieră de film  la Covasna, astăzi..


Festivalul filmelor de la Cannes şi Caravana Filmelor Româneşti organizate de Casa Orăşenească de Cultură Covasna,  în parteneriat cu VOODOO Films, continu..

Tânăr, depistat la Braşov de poliţiştii covăsneni în timp ..


Un tânăr de 25 de ani a fost reţinut de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Covasna, după ce a fost depistat comer..

copyright © 2020 mesagerul.ro