Mesagerul.ro

STIRI covasna

Proiectul Români pentru români. Solidaritate cu românii din j..


Laudatio. Dan Ciprian Grăjdeanu. Prietenul la nevoie se cunoaște Asociația Frăția Ortodoxă – Vorba sună, fapta tună Fundația Frăția Ortodoxă „Sf..

„La urmbra nucului bătrân”, astăzi, la Casa memorială „..


Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, în colaborare cu Despărţământul ASTRA Covasna-Harghita şi Liga cultural-creştină „Andrei Şaguna”, organize..

Internări de o zi pentru pacienţii non-COVID la Spitalul Judeţ..


Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va mări, începând cu data de 1 iulie, numărul secţiilor care vor relua tratarea pacienţilor nonCOVID şi v..

2 iulie 2020. Este mare sărbătoare în Calendarul Ortodox din R..


În fiecare an, pe data de 2 iulie, ortodocşii din România îl pomenesc pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare. Cum a ajuns să fie canonizat domnitorul Moldovei? C..

Subprefectul judeţului, confirmat pozitiv în urma testării COV..


Subprefectul judeţului Covasna, Cosmin Boricean, a fost diagnosticat cu COVID-19 şi internat, joi, în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.Prefect..

Pachete cu alimente pentru persoanele din Sfântu Gheorghe aflate..


Pachete formate din alimente de bază și conserve au fost şi vor fi oferite în continuare celor care au nevoie și bolnavilor cronici care sunt izolaţi la domici..

Dr. Roşu Matyas (SJU Covasna): Este un efort deosebit să lucrez..


Cadrele medicale fac eforturi deosebite pentru tratarea pacienţilor COVID-19, în condiţiile în care trebuie să lucreze îmbrăcate în combinezoane la temperatu..

Jurnal din anii ciumei Covid 19: Fericirile copilăriei, în lume..


Am fost azi în satul copilăriei mele. La marginea drumului ce trece pe lângă casa noastră, drum pe care ieşit-am eu în lume cu mari speranţe că fericirea es..

Evenimentul cultural – literar „La umbra nucului bătrân”,..


Evenimentul cultural-literar tradiţional „La umbra nucului bătrân”  se va desfășura și în acest an, cuprinzând manifestări de înaltă ținută, ed..

Nedeia Sânpetrului și lansări și prezentări de cărți la V..


În localitatea Vâlcele va avea loc duminică, 28 iunie, Nedeia Sânpetrului, care va fi  organizată în cadrul celei de a XXVIII-a ediții a ZILELOR „ANDRE..

Anuarul nr XXII/2019 – ACTA CARPATICA VI/2019..


 Anuarul românilor din sud-estul Transilvaniei, cu numărul XXII/2019, până nu demult (2014) „Angvstia”, astăzi numit „Acta Carpatica”, care a ajuns..

Proiectul Români pentru români. Solidaritate cu românii din ju..


Laudatio. Sânziana POP și Ion Longin POPESCU, distinși publiciștii și valoroși prieteni ai românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș Publicația Fo..

Proprietarul castelului Kálnoky se reorientează către turişti..


Proprietarul castelului Kálnoky din Micloşoara, care în ultimii 20 de ani a găzduit preponderent turişti străini, se reorientează către turiştii autohtoni, ..

Primarul staţiunii Covasna propune scăderea impozitului pe clă..


Primarul staţiunii Covasna, Gyero Jozsef, le va propune consilierilor locali să aprobe reducerea cu 50% a impozitului pe clădirile deţinute de operatorii de turi..

Jurnal din anii ciumei Covid 19 Elevi români la Liceul Piarist d..


Am prezentat deja pe elevii români ce învăţau în clasa Infimae Grammaticae (Gramatistă inferioară) în anul şcolar 1840-1841 în această instituţie dragă ..

Proiectul Români pentru români. Solidaritate cu românii din j..


Laudatio. Doamna Maria DOHOTARU, Director General al Editurii și Tipografiei MAGIC PRINT, Onești MAGIC PRINT, partener de nădejde al Episcopiei Ortodoxe a Covasne..

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: Starea de alertă nu treb..


Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este de părere că starea de alertă nu ar trebui prelungită la nivel naţional, ci doar în judeţele în car..

Proiectul Români pentru români. Solidaritate cu românii din j..


Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) și al Centrului European de Studii Covasna-Harghita (CESCH), cu binecu..

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: E nevoie de o abordare pr..


Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat joi, că e nevoie de a abordare profesionistă în ceea ce priveşte digitalizarea administraţiei, su..

Pacienţii de la spitalul din Târgu Secuiesc, operaţi la Sfânt..


Pacienţii internaţi la secţia de Chirurgie a Spitalului municipal din Târgu Secuiesc, unde două cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, vor fi transfe..

Romsilva a plantat peste 27 milioane de puieți forestieri în ca..


Peste 27 milioane de puieți forestieri au fost plantați de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în cursul campaniei de împăduriri de primă..

Leo Grozavu (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – Avem nişte reguli cel p..


Antrenorul formaţiei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu, consideră că regulile pe care trebuie să le respecte echipele din Liga I de fotbal, pentru evitarea..

Alte patru cadre medicale de la Spitalul Târgu Secuiesc – diag..


Alte patru cadre medicale de la Spitalul municipal Târgu Secuiesc au fost diagnosticate cu COVID-19, numărul total al acestora ajungând în prezent la şase. Pref..

Proiectul Români pentru români. Solidaritate cu românii din j..


Solidaritatea românilor, din întreg arealul locuit de aceștia, cu românii din fostele scaune secuiești, azi județele Covasna, Harghita și Mureș, se pierde î..

Moment festiv a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și î..


Sărbătorim, la 5 iunie, 10 ani de la oficializarea Zilei Rezervistului Militar și 29 ani de la înființarea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezerv..

Dr. Ioan LĂCĂTUȘU și cărțile sale...


Aspecte din activitatea publicistică a Dr. Ioan Lăcătuşu, director științific – Centrul European de Studii Covasna-Harghita, asociație cultural-științific..

Academia Română a marcat un secol de la semnarea Tratatului de ..


Academia Română a marcat, joi, în cadrul unei şedinţe festive a Prezidiului, un secol de la semnarea Tratatului de la Trianon, prin care s-a recunoscut pe plan ..

Marile beneficii aduse Ungariei de Tratatul de la Trianon..


Se împlinesc astăzi (ieri-n.red) 100 de ani de la semnarea, în marele palat de la Trianon, a Tratatului de pace dintre puterile mari ale Europei şi ale lumii şi..

Jurnal din anii ciumei Covid 19: Una dintre cele mai dragi clădi..


Câţi români au învăţat la Liceul Piarist din Cluj Nu ştiu dacă s-a mai gândit cineva până astăzi să facă o catalogare a celor mai dragi clădiri istori..

Făuritorii României Mari – pomeniţi, joi, în bisericile din..


Eroii, soldaţii, luptătorii, diplomaţii români şi toţi cei care au contribuit la realizarea României Mari la nivel naţional şi recunoaşterea acesteia pe pl..

copyright © 2020 mesagerul.ro