Mesagerul.ro

STIRI covasna

APIA a început să facă plăţile pentru motorina utilizată î..


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început să efectueze plăţile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultur..

Din 14 aprilie, locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot prelua pu..


Începând de miercuri, 14 aprilie, ora 9, puieţii de pomi fructiferi solicitaţi de locuitorii din Chilieni şi Coşeni pot fi preluaţi de la Grădinăria oraşul..

Trei minori, bănuiţi de spargerea şcolii gimnaziale din Araci;..


Trei copii minori sunt bănuiţi că ar fi intrat prin efracţie în clădirea Şcolii Gimnaziale „Romulus Cioflec” din localitatea Araci, unde ar fi distrus..

StartUp Covasna: Lipsa informaţiilor şi birocraţia, cele mai m..


Lipsa informaţiilor şi birocraţia sunt cele mai mari obstacole în lansarea sau dezvoltarea unei afaceri, afirmă conducerea asociaţiei StartUp Covasna, care a r..

ARTIȘTI COVĂSNENI: ALEXANDRINA ELENA CĂȘUNEAN-VLAD..


Dumnezeu dă unora mai mult decât altora… Artiștilor – talentul, despre asta vorbesc acum. Din imaterial ei moștenesc felul de a vedea altcumva lumea și, ca ..

Se reiau lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zon..


Odată cu venirea primăverii, sunt reluate lucrările de reabilitare a drumurilor în mai multe zone din oraș. Urmează să fie finalizate lucrările de reabilitar..

Incidenţa cazurilor de COVID-19, peste 5 la mie în 4 localită..


Incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit pragul de 5 la mia de locuitori în patru localităţi din judeţul Covasna, printre care municipiul Sfântu Gheorghe, ..

Jurnal din anii ciumei Covid 19 A fost Transilvania un „princi..


Fiecare cuvânt românesc, absolut de orice origine: latină (cele care dau definiţie limbii noastre), autohtonă (zis de obicei necunoscută, dar cu siguranţă c..

Cui îi pasă de Grupul Statuar „Mihai Viteazul” din Sfântu ..


Cine are drum prin Piața „Mihai Viteazul” din Sf.Gheorghe vede că pe lângă starea deplorabilă în care se află clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor (..

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să extindă suprafaţa Parcului ..


Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să extindă suprafaţa Parcului Industrial de la Câmpu Frumos, realizat prin Programul Operaţional Regional în urm..

Primăria Târgu Secuiesc acordă facilităţi unităţilor de al..


Unităţile hoteliere şi de alimentaţie publică din municipiul Târgu Secuiesc, care doresc să-şi construiască terase pentru servirea clienţilor, vor benefici..

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să extindă reţeaua de creşe..


Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe doresc să extindă reţeaua de creşe şi să construiască una sau două astfel de clădiri prin Planul Naţional de Red..

Covasna: Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe, cu 31% mai mare d..


Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2021, aprobat joi de Consiliul local, este de 195 de milioane de lei, cu peste 30% mai mare decât cel de anul trecut, ..

O PERSONALITATE PE ZI: Scriitorul şi filosoful Emil Cioran..


Emil Cioran, filosof şi scriitor român stabilit în Franţa, s-a născut la 8 aprilie 1911, la Răşinari, în judeţul Sibiu. A urmat cursurile Facultăţii de Li..

Liderul senatorilor UDMR: Niciodată nu s-a pus în discuţie o a..


UDMR nu a discutat niciodată despre o alianţă cu AUR, această propunere fiind una ”neserioasă”, deoarece nu se poate avea o atitudine pro-minoritari..

Lege promulgată: Ecaterina Teodoroiu şi Tudor Vladimirescu – ..


Ecaterina Teodoroiu şi Tudor Vladimirescu au fost declaraţi „Eroi ai naţiunii române”, iar 2021 este „Anul Tudor Vladimirescu”, potrivit unei leg..

8 aprilie – Ziua internaţională a romilor..


Ziua internaţională a romilor este sărbătorită de comunitatea internaţională, anual, la 8 aprilie, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturil..

Autorităţile locale au solicitat Ministerului Mediului relocare..


Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au solicitat Ministerului Mediului relocarea a trei urşi care şi-au făcut apariţia în zona Şugaş Băi. Primarul mun..

Familie de urși semnalată în zona Șugaș Băi..


Primăria Sfântu Gheorghe atrage atenția locuitorilor că în zona km. 6 a drumului de legătură dintre Sfântu Gheorghe și stațiunea Șugaș Băi a fost semnal..

Covasna: Cinci noi linii de vaccinare anti-COVID în centrele din..


Cinci noi linii de vaccinare anti-COVID-19 vor fi înfiinţate luna aceasta în trei oraşe din judeţul Covasna, a anunţat, miercuri, conducerea Direcţiei de Săn..

Târziu (AUR) vrea o alianţă cu UDMR pentru apărarea drepturil..


AUR ia în calcul o alianţă cu UDMR pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor maghiarilor şi românilor din Ucraina, în condiţiile în care politica Ungar..

Jurnal din anii ciumei Covid 19 A fost Transilvania un „princi..


Kriza János (1811-1875), etnograf, poet, traducător, membru al Academiei Ungare de Ştiinţe, episcop unitarian al Transilvaniei a cules versurile unui superb cân..

Un sfert de veac în slujba limbii române și a românismului..


         Cine ar fi crezut în urmă cu 25 de ani că bobul de grâu ce avea să fie sădit timid într-un pământ nu prea prietenos, va reuși prin dăruir..

Teatrul „Andrei Mureşanu” organizează casting pentru un spe..


Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe organizează casting pentru un spectacol regizat de Radu Afrim, dorind să coopteze în noul proiect mai mul..

5 jachete esentiale in garderoba femeii moderne..


In sezonul rece, din garderoba doamnelor si domnisoarelor nu trebuie sa lipseasca cel putin cateva dintre modelele de jachete femei la moda, aceste piese vestimentar..

Dan Tanasă acuză o decizie antiromânească în Parlament: Pent..


Deputatul Dan Tanasă (AUR) acuză faptul că în Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-a respins propunerea pentru constituirea subcomisiei pentru problemele ..

7 aprilie – Ziua mondială a sănătăţii (OMS)..


Anual, la 7 aprilie, este sărbătorită Ziua mondială a sănătăţii, cu scopul de a evidenţia o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoac..

Peste 75% dintre locuitorii din Sfântu Gheorghe au plătit impoz..


Direcţia de Finanţe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe a centralizat datele privind plata taxelor şi impozitelor locale pentru acest an. Astfel, până la da..

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR PENTRU CIRCULAȚIA PE VREME REA..


În contextul înrăutățirii condițiilor meteorologice în această perioadă pentru siguranța traficului rutier, polițiștii covăsneni fac următoarele recoma..

Linie telefonică gratuită de suport psihologic-emoţional pentr..


Persoanele care se confruntă cu presiunea cauzată de pandemia de COVID-19 beneficiază, începând de marţi, de servicii gratuite de sprijin psihologic prin apela..

copyright © 2022 mesagerul.ro