Mesagerul.ro

STIRI covasna

Fotbal: Diego Maradona a încetat din viaţă în urma unui stop ..


Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat a..

Einstein: “Definiția nebuniei este să faci mereu același luc..


Coșul este plin de bilete necâștigătoare și pariorii invocă de fiecare dată aceleași motive, în special ghinionul, când totul se leagă de câteva erori ma..

Piața imobiliară în plină pandemie de coronavirus..


În primele zece luni ale acestui an, pe piața imobiliară din Covasna s-a înregistrat o scădere a numărului de tranzacții. Cu toate că la nivel național tren..

Personalităţi româneşti din judeţul Covasna. Mircea Boricea..


 Cu mare întârziere, ne achităm de o datorie de conştiinţă, evocând o importantă personalitatea a municipiului Sfântu Gheorghe şi a judeţului Covasna: Mi..

Posesorii de carduri pentru familii numeroase pot depune cererile..


Pe lângă profesori şi educatori, Primăria Sfântu Gheorghe sprijină şi posesorii de carduri pentru familiile numeroase în achiziționarea de computere desktop..

Peste 3.400 de tablete au ajuns în județul Covasna și urmează..


  Un număr de 3473 de tablete au sosit în județul Covasna și vor fi distribuite începând de marți, 24 noiembrie, în unitățile de învățământ covă..

Trei Conferințe vor fi  realizate în cadrul proiectului „Int..


Între 25 și 27 noiembrie au loc conferințele organizate în cadrul proiectului „Intersecții culturale”. Proiectul își propune să valorifice la nivel nați..

„Numai prin efortul colectiv al tuturor celor care vor să fac..


Interviu cu fostul prefect al județului Covasna, Sebastian Cucu, candidat la Alegerile Parlamentare-Camera Deputaților, din partea PSD Covasna   Experiența p..

17 copii înscriși la școlile cu predare în limba română din..


  Donațiile făcute  de mai mulți oameni cu suflet mare care au  înțeles demersul inițiat și pus în practică, la începutul lunii octombrie a.c., de ..

Orban, despre recomandarea OMS privind redeschiderea şcolilor: O..


Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Suceava, că obiectivul Guvernului este reducerea numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2, ca reacţie la recom..

Tradiţii- Intrarea în Biserică a Maicii Domnului..


Pe data de 21 noiembrie an de an, credincioşii sărbătoresc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, eveniment care în popor se numeşte Ovidenie. Este un prazni..

21 noiembrie – Ziua mondială a salutului..


Ziua mondială a salutului, marcată în fiecare an la 21 noiembrie, este un prilej ca omenirea să-şi exprime preocuparea pentru pacea mondială. Formă elementar..

133 de ani de la moartea scriitorului Petre Ispirescu..


  Petre Ispirescu (n. ianuarie 1830, București — d. 21 noiembrie, sau 27 noiembrie după alte surse, 1887), a fost un editor, folclorist, povestitor..

A murit actriţa Draga Olteanu Matei (fişă biografică)..


Actriţa Draga Olteanu Matei a murit în cursul nopţii de 17 spre 18 noiembrie 2020, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon” din Iaşi..

17 noiembrie – Ziua Internaţională a Studenţilor..


Ziua internaţională a studenţilor este sărbătorită, în fiecare an, la 17 noiembrie, fiind declarată oficial în anul 1941 de către Consiliul Internaţional ..

Cele trei clopote de la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Do..


La Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Mărtănuș, cele trei clopote au bătut îndelung sâmbătă, 14 noiembrie 2020,  pentru a anunța finali..

16 noiembrie – Ziua transporturilor militare..


La 16 noiembrie, Armata României sărbătoreşte Ziua transporturilor militare. În 1880, la această dată, odată cu înfiinţarea celui de-al doilea batalion de ..

#alegeriRMoldova CEC a centralizat toate procesele verbale: Maia ..


Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, obţinând 57,75% din voturi, faţ..

Sfântu Gheorghe ar putea deveni un pic Capitala Europeană a Cul..


Municipalitățile Veszprém și Sfântu Gheorghe au semnat un acord de cooperare pentru dezvoltarea și implementarea programului Veszprém-Balaton 2023, Capitală ..

În 36 de localități ale județului Covasna, incidența cumulat..


În 36 de localități ale județului Covasna, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu COVID-19, pe ultimele 14 zile (fără focare), a depășit 3/1000 de ..

Servicii limitate pentru clienți la Direcția de Asistență Soc..


Din cauza mai multor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, serviciile de relaţii cu clienții sunt limitate la Direcția de Asistență Socială a Primăriei..

Ministrul Sănătăţii, întrebat despre 1 Decembrie: Nu cred c..


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că nu crede că în acest an va fi o paradă de 1 Decembrie, la fel cum nu vor fi nic..

„Cultură și spiritualitate românească în fostul județ Tre..


Potrivit statutului său, Liga Cultural-Creştină „Andrei Şaguna” acţionează pentru valorificarea tradiţiilor populare româneşti din zonă; organizarea de..

Tradiții Postul Crăciunului..


Conform Calendarului ortodox Postul Crăciunului începe la jumătatea lui Brumar, mai exact pe data de 15 noiembrie și se va încheia în 24 decembrie, lăsând ..

Expoziţia fotodocumentară Presa românească și bilingvă din..


Una dintre prioritățile Centrului European de Studii Covasna-Harghita (CESCH), în anul 2020, o reprezintă proiectul Recuperarea și punerea în circuitul public ..

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni,..


Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să participaţi și în acest an la evenimentul Noaptea Muzeelor, sâmbătă 14 noiembrie 2020, de la or..

Primăria Sfântu Gheorghe face angajări!..


În perioada următoare, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe va angaja, prin concurs, mai mulți specialiști în domeniile juridic, achiziții publice și inves..

Asociația „Așezământul Social Sfântu Nicolae” al Catedra..


Și în acest an, „Așezământul Social Sfântu Nicolae” al Catedralei Ortodoxe Sfântu Gheorghe a organizat activități culturale și educative la care au par..

Primarul oraşului staţiune Covasna, diagnosticat cu COVID-19..


Primarul oraşului staţiune Covasna, Gyerő József, a fost diagnosticat cu COVID-19 şi va fi izolat la domiciliu timp de 14 zile, urmând să îşi exercite onlin..

Lucrările din Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe  ar putea f..


Lucrările de modernizare în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe au decurs conform planurilor, astfel că se apropie de finalizare în zona din faţa Consiliului ..

copyright © 2020 mesagerul.ro