Mesagerul.ro

STIRI covasna

Legea privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentar..


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor. Actul normativ elimină..

Cinci cadre didactice și doi elevi au fost confirmați cu COVID-..


Cinci cadre didactice și doi elevi din județ au fost confirmați cu COVID-19 începând din 8 februarie, când a început semestrul al doilea al acestui an școlar..

O PERSONALITATE PE ZI: Violonistul Ion Voicu..


Marele violonist Ion Voicu s-a născut pe 8 octombrie 1923 la Bucureşti, într-o familie de muzicieni. Şi-a început pregătirea muzicală la doar şase ani. Când..

Muzeu al telecomunicaţiilor, deschis la Sfântu Gheorghe..


Un muzeu al telecomunicaţiilor ce reuneşte peste 3.500 de dispozitive tehnice, majoritatea vechi, dar funcţionale, a fost inaugurat marţi la Sfântu Gheorghe. Mu..

Propuneri pentru Titlul Onorific „Pro Urbe”..


 Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe aşteaptă propuneri pentru Titlul Onorific „Pro Urbe” pe anul 2021, pentru acele personalități, persoane fi..

Mesaj de la prietenii di pisti Munţi, la o frumoasă aniversare..


La împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani, dragă prietene Vilică, atât în numele meu personal, cât şi al tuturor prietenilor tăi di peste munţi, îţi ur..

Tradiţii Dragobete – Zeul Dragostei la români..


  Ziua de 24 februarie oferă două motive de sărbătoare, unul laic și celălalt religios. Primul se referă la omagierea Zeului Dragostei la români – Dra..

ARTIȘTI COVĂSNENI: SÂNZIANA MIRCEA DIN VOINEȘTII COVASNEI..


 Haideți să încercăm să ne imaginăm cum ar fi lumea fără cântec! Cântecul, de bună seamă, are o istorie mai lungă decât vorbitul. Până când oamenii..

Andreea Paul, despre bugetul pe 2021: E un buget de funcţionare,..


Bugetul pentru anul curent este unul de funcţionare şi nu de dezvoltare, iar din el lipseşte în totalitate perspectiva umană, a declarat, marţi, preşedintele ..

Kelemen Hunor, despre pensiile speciale: Noi, în 30 de ani, am c..


Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că susţine „o dezbatere raţională” privind pensiile speciale, dar că nu poate fi de acord cu pensionarea..

Avocatul Poporului nu a sesizat CCR pentru legea care elimină pe..


Avocatul Poporului, Renate Weber, nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. „Nu am sesizat Curtea Co..

Tăierea și transportarea copacilor tăiați din zonele reziden..


În urma întrebărilor și sesizărilor venite din partea locuitorilor, Primăria Sfântu Gheorghe vă aduce la cunoștință ce trebuie făcut în legătură cu t..

REVOLUŢIA DE LA 1821: Proclamaţia lui Alexandru Ipsilanti cătr..


La 23 februarie 1821 conducătorul Eteriei, Alexandru Ipsilanti (fiul domnitorului fanariot Constantin Ipsilanti, general în armata rusă şi aghiotant al ţarului)..

Percheziţii la persoane bănuite de constituirea unui grup infra..


Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna au descins, în cursul zile..

23 februarie – Ziua hidrografului militar..


În fiecare an, la 23 februarie, este sărbătorită Ziua hidrografului militar. La această dată, în 1926, prin Decizia Ministerială a Ministrului de Război nr...

Un bărbat din Dâmboviţa, amendat cu 2.000 de lei pentru încă..


Un bărbat din judeţul Dâmboviţa a fost amendat cu 2.000 de lei pentru încălcarea măsurii carantinării şi nepurtarea măştii de protecţie, după ce a fost ..

Tanczos Barna: Proprietarii care deţin păduri în arii protejat..


Proprietarii care deţin terenuri forestiere în arii strict protejate şi nu le pot exploata având în vedere statutul acestora vor primi compensaţii din partea s..

Proprietarii nemulţumiţi de exproprierea terenurilor pentru dru..


Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe le recomandă proprietarilor terenurilor expropriate în vederea construirii centurii ocolitoare a municipiului să se adresez..

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, în vizită de lucru ..


Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, s-a aflat luni într-o vizită de lucru în județul Covasna. La invitația președintelui Consiliului Jud..

Teste de antrenament pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională..


Ministerul Educației a publicat testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021, a transmis Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna...

Unitățile de învățământ din orașul-stațiune Covasna intr..


Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a informat că începând de astăzi, 23 februarie, unitățile de învățământ din orașul – stațiune Covasna i..

22 februarie – Ziua mondială a cercetăşiei..


Ziua mondială a cercetăşiei este marcată la 22 februarie şi reprezintă ziua de naştere a fondatorului Mişcării „Scout” – cercetaşii, Robert B..

Laszlo Endre (CCI Covasna): Transilvania, în topul destinaţiilo..


Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Laszlo Endre, e de părere că Transilvania se va număra în următoarea perioadă în topul destinaţii..

Jurnal din anii ciumei Covid 19 A fost Transilvania un „princi..


În secolele XVI-XIX, până pe la Revoluţia de la 1848-1849 mai cu seamă, biruit-a limba română, prin unele cuvinte cu prestanţă deosebită, în documentele m..

48 de unități de învățământ, în scenariul galben și 255 ..


48 de unități de învățământ covăsnene vor fi în scenariul 2 –„galben”, în cea de-a treia săptămână din semestrul al doilea, arată datele Inspect..

„Voievozii Munților” din Vâlcele  au sărit în ajutorul m..


Strigătul de disperare al minerilor de la exploatarea de huilă Lupeni din Valea Jiului, autoblocaţi în subteran în semn de protest ca urmare a neîncasării la ..

Năsui, despre sprijinul HORECA: Nu mai mergem pe principiul „p..


Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, anunţă sprijinul de un miliard de lei aprobat vineri de Guvern pentru industria HORECA şi ..

ANAT: Voucherele de vacanţă emise în 2019-2020 au creat peste ..


Voucherele de vacanţă emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Asociaţia Naţio..

Baschet feminin: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a cucerit Cupa Român..


  ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a cucerit Cupa României la baschet feminin, după ce a învins-o pe CS Universitatea Cluj-Napoca cu scorul de 83-55 (20-20, 21..

21 Februarie – Ziua Internațională a Limbii Materne..


 Într-un mesaj al Asociației Universale Esperanto (UEA), trimis Organizației Națiunilor Unite și UNESCO, cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, se s..

copyright © 2021 mesagerul.ro