Mesagerul.ro

librex.ro
librex.ro
Ce este coenzima Q10 şi cât de importantă este în organism?

Ce este coenzima Q10 şi cât de importantă este în organism?

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/da/Unibuinone3.svg/1920px-Unibuinone3.svg.png Coenzima Q10 este o substanţă naturală foarte importantă pentru organism care se poate lua şi din suplimentele alimentare existente pe piaţă, dovedindu-se extrem de necesară atât vârstnicilor, cât şi persoanelor mai tinere, femei şi bărbaţi deopotrivă. Coenzima Q10 are un rol asemănător vitaminelor, fiind prezenţa în toate celulele din organism şi produsă în […] Articolul Ce este coenzima Q10 şi cât de importantă este în organism? apare prima dată în Mesagerul de Covasna.

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/da/Unibuinone3.svg/1920px-Unibuinone3.svg.pngCoenzima Q10 este o substanţă naturală foarte importantă pentru organism care se poate lua şi din suplimentele alimentare existente pe piaţă, dovedindu-se extrem de necesară atât vârstnicilor, cât şi persoanelor mai tinere, femei şi bărbaţi deopotrivă. Coenzima Q10 are un rol asemănător vitaminelor, fiind prezenţa în toate celulele din organism şi produsă în mod natural intens până la o anumită vârstă, ulterior producţia scade. De aceea, la bătrâneţe suplimentele alimentare cu coenzima Q10 sunt foarte importante pentru starea de bine a organismului.Ce este coenzima Q10 şi din ce alimente se poate lua?Coenzima Q10 este o substanţă liposolubilă, cunoscută din cele mai vechi timpuri şi introdusă încă din anul 1974 pentru tratarea insuficientei cardiace. Cu cât deficitul de coenzima Q10 este mai mare, cu atât inima suferă mai mult şi afecţiunea cardiacă este mai mare. Cu un important rol antioxidant, această substanţă acţionează asupra radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare şi îi neutralizează.În corp, coenzima Q10 este foarte importantă pentru o bună dezvoltare şi funcţionare a celulelor vii, fiind produsă în mod natural de organism. În cazul în care producţia proprie din organism nu mai face faţă solicitărilor, este necesar un aport suplimentar de această substanţă, pentru că organismul uman produce în scădere progresivă această substanţă după vârsta de 30 de ani.De asemenea, pacienţii care suferă de carente de vitamine sunt predispuşi scăderii producţiei de coenzima Q10, un fenomen însoţit de numeroase probleme de sănătate, printre care şi îmbătrânirea prematură. Când nivelul acestei substanţe scade cu numai 25%, creşte foarte mult riscul hipertensiunii arteriale, a insuficientei cardiace şi a cardiomiopatiilor, de aceea este important un regim alimentar echilibrat la orice vârstă şi nivelul acestei substanţe poate fi crescut prin intermediul suplimentelor alimentare.Alimentele bogate în coenzima Q10 care nu trebuie să lipsească din dietă zilnică a persoanelor de toate vârstele sunt:Pentru un aport corect al acestei substanţe, suplimentele alimentare asigura o absorbţie organică superioară, mai ales când administrarea se face cu alimente bogate în grăsimi. Se recomandă o doză de 90-200 mg ale acestui supliment alimentar zilnic, dar doza poate fi stabilită de către medic, în urma unui consult de specialitate.Beneficiile coenzimei Q10 pentru organismCoenzima Q10 aduce următoarele beneficii organismului uman:Administrarea suplimentelor alimentare cu coenzima Q10 este contraindicata în cazul în care pacienţii prezintă următoarele efecte secundare:De asemenea, aceste suplimente alimentare nu se administrează în perioada sarcinii şi a alăptării din cauza studiilor insuficiente pentru a evalua siguranţa acestora asupra fătului. 

copyright © 2021 mesagerul.ro