Mesagerul.ro

notino.ro
lensa.ro
S-a dat startul înscrierilor la o nouă ediție a „Paradei cârnaţilor”

S-a dat startul înscrierilor la o nouă ediție a „Paradei cârnaţilor”

Evenimentul gastronomic cunoscut sub genericul „Parada cârnaților” sau „Festivalul cârnaților” ajunge în acest an la a XVII-a ediție și se va desfășura
Scris de: Mesagerul de Covasnala data de: 08 octombrie, 2019în: Eveniment, Stiri localeNiciun comentariu Listare EmailEvenimentul gastronomic cunoscut sub genericul „Parada cârnaților” sau „Festivalul cârnaților” ajunge în acest an la a XVII-a ediție și se va desfășura în luna noiembrie.Organizat sub forma unui festival-concurs, evenimentul din acest an va avea loc în data de 16 noiembrie.„Cea de a 17-a ediţie a Festivalului Cârnaților se va desfășura în municipiul Sfântu Gheorghe, în 16 noiembrie. Echipele înscrise în concurs vor fi alcătuite din mai multe generații – membri de familie, prieteni, colegi de serviciu – care, împreună, vor crea o atmosferă specială, cu mese frumos împodobite, cu prezentări inedite de produse, fiecare tabără având de apărat un mare secret: rețeta din care vor pregăti cârnații.” – au anunțat organizatorii.Conform regulamentului din anii anteriori, în schimbul unei taxe de participare, organizatorii vor asigura, printre altele, masa de lucru, un vas de plastic, carne, șorțuri, banderole și șase bilete de acces la eveniment- pentru susținători. Din carnea primită și adăugând condimente și alte ingrediente (aduse de membrii echipei), concurenții vor trebui să prepare cârnaţi.  La final, echipele vor trebui să predea juriului câte un cârnat de 50 cm pentru evaluare, iar restul preparatelor vor putea fi luate acasă și consumate după bunul plac. Juriul va puncta atât gustul şi aspectul general al acestuia, pregătirea ingredientelor pentru preparate, dar şi decorarea mesei, ţinuta echipei, organizarea, buna dispoziţie.„Parada cârnaților” este organizată de 17 ani, la Sfântu Gheorghe, pornind de la ideea unui eveniment gastronomic similar derulat în Ungaria, la Bekescsaba. Festivalul își propune să promoveze produsele locale, produsele tradiționale și frumusețea zonei.„De la lansarea ei cu 17 ani în urmă, această Sărbătoare culinară de toamnă a avut drept miză promovarea regiunii, prin produse tradiționale care ţin de gastronomia secuiască. Peste tot în lume, tradiţiile culturale ale unor comunităţi reprezintă componente extrem de importante în promovarea turismului, inclusiv obiceiurile culinare, care reprezintă puncte de atracţie pentru vizitatorii de pretutindeni, mereu în căutarea de produse savuroase şi sănătoase, aşa cum sunt recunoscute şi preparatele specifice bucătăriei secuieşti.”- au mai transmis organizatorii.Evenimentul este derulat de Consiliul Județean (CJ) Covasna, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, ASIMCOV – Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna, SVESZ – Asociația Unităților de Alimentație Publică Sfântu Gheorghe.„Parada cârnaților” a atras, an de an, numeroase echipe și turiști din diverse părți ale țării, dar și din străinătate.Ana Ciorici COSTACHEVrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail

copyright © 2019 mesagerul.ro