Mesagerul.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că noul an universitar va fi unul extrem de complicat, în contextul pandemiei de coronavirus.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că noul an universitar va fi unul extrem de complicat, în contextul pandemiei de coronavirus.

Prezent la Ateneul Român, unde a participat la ceremonia de deschidere de la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Klaus Iohannis a atenționat că acest an universitar va fi cel mai dificil ”din 1989 încoace”. „Va fi un an universitar altfel, foarte complicat, dar deja am putut să constat că se aşteaptă […] The post Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că noul an universitar va fi unul extrem de complicat, în contextul pandemiei de coronavirus. appeared first on Jurnal de Craiova.

Prezent la Ateneul Român, unde a participat la ceremonia de deschidere de la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Klaus Iohannis a atenționat că acest an universitar va fi cel mai dificil ”din 1989 încoace”. „Va fi un an universitar altfel, foarte complicat, dar deja am putut să constat că se aşteaptă cu entuziasm şi sper să continue tot aşa. Un an universitar foarte bun tuturor profesorilor şi studenţilor!”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Edupedu.ro.”Astăzi (n.r. – joi, 1 octombrie 2020) marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind fără îndoială cel mai dificil an universitar din 1989 încoace. Regulile de distanțare socială necesare îngreunează un proces educațional în care mentoratul are un loc central”, a adăugat șeful statului.“Cu prilejul deschiderii noului an universitar, țin să aduc în discuție subiectul libertății academice și al dreptului la cunoaștere fără niciun fel de îngrădiri ideologizante, mai ales având în vedere că educația umanistă, care include artele, este o piatră de temelie a societăților noastre. (…) Libertatea de exprimare, dreptul la învățătură, toate sunt exersate și dezvoltate în mediul universitar, ceea ce contribuie semnificativ la asumarea lor în rândul întregii societăți. Afectarea acestor libertăți oricând, oriunde și prin orice mijloace de către entități retrograde este de neconceput și de netolerat”, a afirmat Iohannis.

copyright © 2020 mesagerul.ro