Mesagerul.ro

12 comportamente de evitat!

12 comportamente de evitat!

Te simți blocat într-o rută? Ai nevoie de o schimbare?

Vestea bună este că nu trebuie să faci schimbări uriașe pentru ca acestea să aibă sens.

Uneori, micile ajustări sunt cele care fac o mare diferență, iar a-ți lua rămas-bun de la anumite comportamente este un punct grozav de început.

Să aruncăm o privire la 12 comportamente comune care te pot reține și te pot împiedica să trăiești cea mai bună viață:

1) Amânarea.

Toți o facem!

Când există ceva ce nu avem chef să facem sau când avem prea multe în farfurie, amânăm.

Dar iată problema: evitarea sau amânarea sarcinilor importante poate duce de fapt la stres și poate împiedica progresul.

Încercați să vă prioritizați sarcinile și nu vă ocupați de mai mult decât puteți face față.

2) Opinia de sine negativă.

Încă un alt comportament căruia mulți dintre noi nu putem rezista.

„Nu pot să fac asta!”, „Este prea greu”, „Este imposibil”, „Nimeni nu mă va lua în serios.”, „De ce să te deranjez?” …

Vorbirea de sine negativă duce întotdeauna la un singur lucru: renunțarea (de multe ori fără măcar să încerci). Dar nu putem ajunge nicăieri în viață dacă renunțăm, nu-i așa?

Așa că, dacă vrei să faci niște schimbări reale, înlocuiește autocritica și vorbirea negativă cu autocompasiune și afirmații pozitive.

3) Frica de eșec.

Da este adevărat. Eșecul este o posibilitate reală.

Cu toții eșuăm din când în când, este o parte normală a vieții.

În loc să-ți fie atât de frică de eșec și să-l lași să te rețină, încearcă să privești posibilitatea eșecului ca pe o oportunitate de învățare.

4) Pe placul oamenilor.

În loc să încerci mereu să mulțumești altor oameni și să faci ceea ce îi face fericiți sau ceea ce așteaptă ei de la tine, fă ceea ce te face fericit.

Prioritizează-ți propriile nevoi! Se dovedește că plăcerea oamenilor duce adesea la neglijarea propriei stări de bine. Poate fi epuizant și vă poate împiedica să trăiți în mod autentic.

5) Comparația constantă cu ceilalți.

Nu există nimic mai dăunător pentru stima de sine și încrederea în sine decât să te compari constant cu alți oameni. Toată lumea este diferită și toți avem punctele noastre forte și slăbiciunile noastre, și ai încredere în mine, a te compara cu ceilalți nu a fost niciodată un lucru benefic.

Încercați în schimb să vă concentrați pe propria călătorie. Sărbătorește-ți realizările, indiferent cât de mari sau mici.

Pe scurt: Străduiți-vă pentru creșterea personală, dar omiteți comparația inutilă.

6) Perfecționismul.

Știați că lupta pentru perfecțiune poate împiedica progresul?

E adevărat.

În plus, te poate face să te simți ca un eșec. Asta pentru că perfecțiunea este de neatins. Nimeni nu e perfect. Îmbrățișează-ți imperfecțiunile și învață din greșeli. În loc să țintești spre perfecțiune, urmărește progresul.

7) Trăiești în trecut?

Să te gândești la trecut și să te ții legat de greșelile, regretele și ranchiunile trecute te va împiedica să mergi mai departe. Deci, dacă vrei să faci progrese, dacă vrei să-ți schimbi viața, atunci trebuie să renunți la trecut. Începeți să exersați iertarea și renunță la ceea ce nu poți schimba.

În schimb, concentrează-te asupra prezentului și asupra modului în care ceea ce faci acum va afecta viitorul.

8) Relații negative.

Am mai spus-o și o voi spune din nou – trebuie fie să eliminați complet oamenii toxici din viața voastră, fie să limitați timpul pe care îl petreceți cu ei.

Gândiți-vă: a fi în preajma unor oameni toxici și nesprijinitori vă va absorbi energia și va împiedica creșterea personală. Așa că, în loc să fii în preajma unor oameni toxici, înconjoară-te de oameni care te înalță și te inspiră.

9) Consumul fără minte.

Încetează cu excesele. Fie că este vorba de mâncare nedorită sau de seriale/filme pe Netflix, consumul excesiv și fără minte nu a fost niciodată bun. S-ar putea să te simți bine în acest moment, dar în perspectivă...

În schimb, încercați să faceți alegeri conștiente și sănătoase.

Fii atent la ceea ce mănânci. Gândește-te la modul în care îți petreci timpul și în ce te implici.

10) Lipsa de îngrijire de sine.

În adâncul sufletului știi mai bine.

Nu e nimic „mișto” în a te neglija și a juca un martir.

Tot ce vei face este să te împiedici să mergi înainte și, eventual, chiar să duci la epuizare și boală.

11) A găsi mereu scuze.

Da, știu. Toată lumea își face scuze, și eu, dar este un obicei destul de prost și unul de la care îți poți lua cu greu rămas bun.

Iată problema: a găsi scuze te poate împiedica să-ți asumi responsabilitatea pentru alegerile tale și să te împiedice să faci progrese.

Așadar, nu mai puneți scuze și faceți ceea ce trebuie făcut!

12) Rezistența la schimbare.

În cele din urmă, dacă vrei cu adevărat să-ți schimbi viața, trebuie să îmbrățișezi schimbarea și să nu te temi de ea. Privește-o ca pe o oportunitate de creștere și dezvoltare personală.

Și amintește-ți că schimbarea necesită timp și muncă grea, așa că fii amabil cu tine și ai răbdare în timp ce lucrezi pentru a renunța la aceste comportamente și pentru a crea schimbări pozitive în viața ta.

copyright © 2024 mesagerul.ro