BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

1,2 miliarde de euro amendă pentru Facebook.

1,2 miliarde de euro amendă pentru Facebook.


Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda a lucrat la interzicerea instrumentului legal folosit de Facebook pentru a transfera datele utilizatorilor europeni în SUA.

Meta, compania-mamă a Facebook, a fost amendată cu o sumă record de 1,2 miliarde de euro de către autoritatea irlandeză de reglementare a datelor pentru încălcarea regulilor UE de protecție a datelor.

Meta, care intenționează să facă recurs, este amendată pentru „continuarea transferului de date cu caracter personal” ale utilizatorilor din Spațiul Economic European (SEE) în SUA, încălcând regulile stricte ale UE privind Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR). 

Este cea mai mare amendă din UE acordată vreodată unei companii de tehnologie, depășind o amendă de 746 de milioane de euro.

Ancheta a fost condusă de Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, care a lucrat la interzicerea instrumentului legal folosit de Facebook pentru a transfera datele utilizatorilor europeni în SUA.

UE a declarat că DPC irlandez a avut o lună pentru a face o comandă de blocare a fluxurilor de date transatlantice ale companiei Facebook. Interdicția ar putea fi în vigoare până la jumătatea lunii mai.

Aceasta se datorează îngrijorărilor că agențiile de informații americane ar putea accesa informațiile.

Curtea Europeană de Justiție a decis în 2020 că un acord de transfer de date UE-SUA nu era valid, din cauza preocupărilor legate de supraveghere.

La sfârșitul anului trecut, Meta a fost amendată cu 265 de milioane de euro de Comisia pentru protecția datelor din Irlanda pentru încălcarea regulilor GDPR.

Acea investigație a fost declanșată din cauza unor rapoarte conform cărora date despre peste 533 de milioane de utilizatori au fost găsite pe un site web pentru hackeri. Datele au inclus nume, ID-uri Facebook, numere de telefon, locații, date de naștere și adrese de e-mail pentru persoane din peste 100 de țări.

Meta a amenințat anterior că își va retrage serviciile din Europa din cauza problemelor de date.

În raportul său anual către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA de anul trecut, compania a spus că dacă nu se adoptă un nou cadru vor fi nevoiți să părăsească Europa.

Dacă nu se ajunge la un nou acord, acesta a avertizat: „Probabil că nu vom putea oferi o serie din cele mai importante produse și servicii ale noastre, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa”.

copyright © 2024 mesagerul.ro