BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

132 de membri ai mafiei ‘Ndrangheta

132 de membri ai mafiei ‘Ndrangheta

132 de membri ai mafiei ‘Ndrangheta arestați în urma unor anchete în Belgia, Italia și Germania.

În timpul unei acțiuni executate de 10 țări, 132 de membri ai uneia dintre cele mai puternice rețele criminale din lume au fost arestați. La primele ore ale zilei de 3 mai, autoritățile din Belgia, Germania, Italia, Franța, Portugalia, Slovenia, Spania, România, Brazilia și Panama au percheziționat mai multe locații și au pus sechestru pe mai multe firme. Peste 2770 de ofițeri au fost implicați pe teren în timpul zilei de acțiune.

Eurojust și Europol au susținut această operațiune internațională împotriva Ndranghetei, care este acum cea mai mare lovitură care a implicat sindicatul poli-criminal italian până în prezent. Organizația în stil mafiot este responsabilă pentru mare parte din comerțul cu cocaină din Europa, combinat cu spălarea sistematică de bani, mită și violență.
Rețeaua criminală investigată a fost condusă de mai multe familii puternice Ndrangheta, cu sediul principal în orașul San Luca, care se află în provincia italiană Reggio Calabria. Unele dintre aceste familii au fost implicate în violențe de zeci de ani cunoscute sub numele de “cearta de la San Luca”, culminând cu împușcături masive în Italia și în străinătate, cum ar fi masacrul de la Duisburg din Germania din 2007.

copyright © 2024 mesagerul.ro