BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Afaceri la Teiuș..

Afaceri la Teiuș..

Eurowind Energy investește 50 de milioane de euro în construcția unui nou parc solar fotovoltaic la Teiuș, județul Alba.

Eurowind Energy, dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, va demara anul acesta, în octombrie, lucrările pentru construirea unui nou parc fotovoltaic, cu o capacitate de 70 MW, situat în apropierea orașului Teiuș, Alba. jud. Construcția parcului reprezintă al patrulea proiect al companiei în România și va presupune o investiție de 50 de milioane de euro.

„Ne propunem, prin tot ceea ce facem, să contribuim la construirea unui viitor durabil, mai verde și mai bun pentru noi toți, iar proiectul fotovoltaic Teiuș reprezintă încă un pas pe acest drum. Acest parc este doar începutul a ceea ce urmează pentru planurile noastre în România, având un șir de proiecte energetice de aproximativ 4GW. Suntem convinși că, investind în soluții de energie regenerabilă, nu contribuim doar la atenuarea provocării climatice globale, ci și la dezvoltarea unor zone și comunități, ceea ce ne bucură foarte mult și ne motivează să continuăm în această direcție”, a spus despre nou proiect Adrian Dobre, Country Manager România, Eurowind Energy.

Parcul fotovoltaic de la Teiuș este al patrulea proiect de energie regenerabilă dezvoltat de Eurowind Energy în România, compania având 12 parcuri energetice operaționale în Europa cu o capacitate de 100 MW. Celelalte proiecte locale sunt parcurile fotovoltaice de la Halchiu, Măgurele (ambele construite în 2013) și Pufești (construite în 2012), fiecare cu o capacitate de 2,03 MW, 3,38 MW, respectiv 1,5 MW, însumând un capacitate de aprox. 7 MW.

Programat să devină operațional anul viitor, în 2024, parcul fotovoltaic din Teiuș va fi dezvoltat pe 80 de hectare de teren și va avea 119.184 module fotovoltaice, cu o capacitate totală de 70MW, generând 102,05 GWh pe an. Astfel, noul proiect va putea furniza anual cu energie electrică până la 30.050 de gospodării. Odată ce construcția este finalizată, Eurowind Energy va păstra proprietatea parcului fotovoltaic.

Noul parc agrovoltaic de la Teiuș va combina producția de energie electrică din surse regenerabile (panouri fotovoltaice) cu agricultura, contribuind astfel la dezvoltarea zonei atât din punct de vedere energetic, cât și din punct de vedere al activităților agricole. 130 de proprietari vor putea folosi cele 80 de hectare de teren pe care este construit parcul în scop agricol, cu acces pentru animalele lor la pășunat.

Cu un potențial foarte mare de dezvoltare în întreaga lume, conceptul de proiect agrovoltaic presupune partajarea aceleiași suprafețe de teren atât pentru producția de energie solară fotovoltaică, cât și pentru agricultură, maximizând astfel resursele disponibile și contribuind la atenuarea efectelor climatice.

Prin proiectele pe care le dezvoltă, Eurowind Energy își concentrează eforturile pe dezvoltarea, construcția, operarea și optimizarea energiei regenerabile, inclusiv asigurarea integrării diferitelor surse de energie (tehnologii PtX) în parcurile sale energetice. În acest fel, compania își propune să facă energia regenerabilă accesibilă pentru cât mai mulți oameni din întreaga lume și, făcând acest lucru, să aibă un impact solid asupra provocării climatice globale.

Despre Eurowind Energy.

Eurowind Energy este un important dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, cu sediul central în Hobro, Danemarca. Cu peste 400 de angajați în 15 țări europene și SUA, obiectivul este de a crea un viitor alimentat doar de energie regenerabilă prin investiții în proiecte de energie regenerabilă.

copyright © 2024 mesagerul.ro