BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Agricover Holding SA anunta aprobarea prospectului de oferta

Agricover Holding SA anunta aprobarea prospectului de oferta

Agricover Holding SA anunta aprobarea prospectului de oferta de catre Autoritatea Romana de Supraveghere Financiara.

Agricover Holding S.A.,, un jucător de seamă pe piața agrobusiness din România, anunță că Prospectul întocmit pentru Oferta Publică Inițială (“IPO”) de până la 833.333.333 de acțiuni noi emise și existente ale Societății a fost aprobat de Autoritatea Română de Supraveghere Financiară (“ASF”) prin Decizia nr. 422 din 3 mai 2023.

Astfel, în perioada 4 mai – 16 mai 2023, Societatea va efectua împreună cu unii dintre acționarii săi o IPO. IPO include un număr maxim de 277.777.778 de acțiuni ordinare noi emise de Companie ca parte a unei majorări de capital social, precum și până la 555.555.555 de acțiuni ordinare existente deținute de actualii acționari importanți, domnul Jabbar Kanani și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Oferta constă într-o ofertă publică către investitorii instituționali și de retail din România și o ofertă către investitori eligibili din afara României, în conformitate cu prevederile Prospectului. În urma încheierii cu succes a Ofertei, Agricover intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a tuturor acțiunilor Societății pe piața reglementată operată de Bursa de Valori București („BVB”). WOOD & Company Financial Services, a.s acționează ca unic coordonator global și director de carte pentru ofertă. S.S.I.F. TRADEVILLE S.A. acționează ca Agent de Retail pentru Ofertă.

Grupul Agricover a fost fondat în anul 2000 de către antreprenorul local, domnul Jabbar Kanani. În 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a devenit un investitor instituțional important în Agricover Holding S.A., deținând în prezent 12,727% din capitalul social al Societății. În plus, în 2019, Adama Agriculture BV a devenit un investitor strategic semnificativ în Agricover Distribution S.A., deținând 10% din capitalul social al filialei. Cu 22 de ani de experiență în industrie și o abordare antreprenorială a dezvoltării afacerii, Grupul cuprinde astăzi companii care deservesc sectorul agrobusiness din România, abordând nevoile esențiale ale fermierilor. Prin filialele sale, Grupul oferă fermierilor o gamă de inputuri agricole integrate, finanțare și soluții digitale menite să crească productivitatea agriculturii, să reducă costurile de operare, să finanțeze activitatea și creșterea și să dezvolte modele de afaceri agricole eficiente și durabile.

Grupul are două segmente principale de activitate: distribuția de inputuri agricole, realizată de Agricover Distribution S.A. („Agrobusiness”) și finanțare specializată pentru fermieri asigurată de o instituție financiară nebancară, Agricover Credit IFN S.A. („Agrifinance”). Cele două segmente principale generează împreună majoritatea veniturilor și rezultatelor operaționale ale Grupului.
În 2021, Grupul și-a extins portofoliul de servicii prin lansarea unei platforme digitale „one-stop-shop” numită crop360, operată de Agricover Technology SRL. Această platformă oferă fermierilor cele mai recente inovații digitale în agricultura globală, precum și integrarea vânzărilor online și a interacțiunilor bancare cu clienții Grupului. Prin crop360, Grupul oferă o experiență perfectă pentru toți clienții săi, simplificând procesul de accesare a inputurilor agricole și a resurselor financiare necesare, valorificând în același timp tehnologia pentru a stimula creșterea și sustenabilitatea.

copyright © 2024 mesagerul.ro