BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Alpha Bank România T1 2023

Alpha Bank România T1 2023

Rezultatele financiare ale Alpha Bank România T1 2023: Performanță financiară echilibrată bazată pe activitate comercială susținută.

În primul trimestru al anului, Alpha Bank România și-a continuat strategia de susținere a economiei locale, menținând în același timp o performanță financiară echilibrată bazată pe activitate susținută de afaceri:

Portofoliul net de credite a atins 3,02 miliarde EUR în urma unei creșteri anuale semnificative de aproape 20% a creditelor acordate persoanelor juridice dar și a unei bune contribuții din partea segmentului persoanelor fizice.

Având în vedere activitatea comercială intensă și managementul eficient al riscului, profitul după impozitare a ajuns la 11 milioane EUR;

Capitalul și lichiditatea au rămas la niveluri ridicate, semnificativ peste pragurile de reglementare.

În primul trimestru al anului, Alpha Bank România a continuat să susțină creșterea economiei românești, menținându-și angajamentul de a fi un partener de încredere pentru clienții săi, investind în îmbunătățirea produselor și serviciilor sale.

Activitatea puternică de creditare în segmentul companiilor mari a dus la o creștere a vânzărilor de peste 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Banca și-a consolidat poziționarea pe piață și și-a consolidat portofoliul de clienți cu companii de top, continuând să sprijine eforturile acestora de adaptare la economia verde cu produse de finanțare dedicate. În plus, tranzacții semnificative au fost încheiate cu succes pe piața de sindicat, oferind finanțare jucătorilor corporativi de top.

De asemenea, Alpha Bank România a continuat să participe activ la Programele de Finanțare a IMM-urilor, Woman Manager & Start-Up Nation, pentru a susține egalitatea în mediul antreprenorial și start-up-urile, alături de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Accentul pe furnizarea de soluții de plată inovatoare și sigure pentru comercianți, atât pentru locații fizice, cât și pentru comerțul electronic, a consolidat poziția băncii ca jucător de top, volumul plăților procesate prin POS, Tap to Phone și soluțiile de comerț electronic înregistrându-se în primul rând. trimestrial o creștere de 34% față de trimestrul I anul trecut.

Alpha Bank România și-a continuat strategia de transformare digitală investind în dezvoltarea de platforme de creditare pentru clienții persoane fizice și pentru companiile mici și mijlocii. De asemenea, asistentul virtual Dana a primit noi capabilități și poate procesa automat (fără asistență umană) cererile clienților de informații referitoare la credit sau poate asista clienții în completarea unei cereri de credit, înlocuind formularele clasice cu multe câmpuri de completat.

Alpha Bank România a continuat să susțină cultura și implicarea comunității prin susținerea turneului „Néoréalité” al compozitorului și pianist de renume mondial Steve Barakatt, care a cântat pentru prima dată pentru publicul român. De asemenea, Banca a continuat să promoveze creșterea educației financiare prin angajarea într-o serie de programe adresate studenților preuniversitari.

Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului sunt extinse, pe lângă România, și în Marea Britanie, Luxemburg și Cipru.

copyright © 2024 mesagerul.ro