BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Angajații de la Metrorex se pregătesc de grevă.

Angajații de la Metrorex se pregătesc de grevă.

Potrivit sursei citate, după ședință, conducerea USLM (Unitatea – Sindicatul Liber Metrou) a trimis o informare către membrii săi privind oferta de creștere salarială făcută de Metrorex: 3,3% începând cu 1 august 2023, sau 4,2% începând cu 1 septembrie 2023, sau 5% începând cu 1 octombrie 2023.

„Comisia de negociere a USLM nu a fost de acord cu această propunere de creștere salarială, întrucât este nesatisfăcătoare și mai ales nu este conformă cu mandatul dat de către Consiliul General al USLM. De aceea, de mâine vom trimite în teritoriu tabele prin care să vă exprimați acordul pentru declararea conflictului colectiv de muncă. Așa cum am susținut întotdeauna lupta este continuă și permanentă. A venit momentul luptei acerbe pentru a ne menține nivelul de trai, iar pentru asta trebuie să fim uniți, pentru că fără UNITATE nu va exista un viitor”, transmite USLM în informarea intrată în posesia Club Feroviar.

Prin urmare, de vineri va începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Anul trecut, când salariile angajaților de la metrou au fost mărite cu 7,5%, mulți sindicaliști s-au revoltat, spunând că mărirea salarială obținută este praf în ochi. Marian Artimon (cel care conduce acum USLM, după ce l-a suspendat pe președintele Ion Rădoi), le-a promis atunci sindicaliștilor că în 2023 va obține ”o mărire de două cifre”, ceea ce nu s-a întâmplat, mai scrie sursa citată.

Sursa: Club Feroviar

copyright © 2024 mesagerul.ro