BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Atacul din Franța: șase persoane rănite, inclusiv copii mici.

Atacul din Franța: șase persoane rănite, inclusiv copii mici.

Cel puțin șase persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite în urma unui atac cu cuțitul în orașul Annecy din sud-estul Franței, în apropiere de granița cu Elveția.

Doi dintre copii și un adult au „răni care pun viața în pericol”, potrivit oficialilor. Unul dintre copii este cetățean britanic.

Polițiștii l-au arestat pe atacator după ce l-au împușcat în picioare lângă locul atacului.

Bărbatul nu era cunoscut anterior de autoritățile locale, dar poliția spune că s-a născut în Siria în 1991 și i s-a acordat statutul de refugiat în Suedia, unde locuia de 10 ani. A intrat legal în Franța și a depus o a doua cerere de azil în noiembrie 2022.

Poliția spune că încă evaluează dacă atacul a avut un motiv terorist sau nu.

Președintele Emmanuel Macron a denunțat incidentul drept un „atac de lașitate absolută”.

„Națiunea este în stare de șoc”, a scris Macron pe Twitter, adăugând: „gândurile noastre sunt alături de ei, precum și de familiile lor și de serviciile de salvare mobilizate”.

La Paris, parlamentarii au întrerupt o dezbatere pentru a păstra un moment de reculegere pentru victime.

Vorbind în numele guvernului, Gabriel Attal, ministrul francez al Conturilor Publice, a denunțat „acte barbare” de la Palais-Bourbon.

"Oroarea și-a căpătat întreg sensul. Cum pot fi atacați copiii cu atâta cruzime? Inima Republicii a fost atinsă", a spus Gérard Larcher, președintele Senatului francez, pe Twitter.

Atacul s-a petrecut într-un parc de pe malul lacului Annecy, „într-un loc de joacă cu bărci și nenumărați turiști”, a spus un martor ocular.

Agresorul „a sărit afară”, „a început să strige, s-a îndreptat spre cărucioare și a început să înjunghie în mod repetat copiii”, a spus un alt martor.

Un bărbat a spus că a văzut „copii și o mamă pe pământ”. „Când el [atacatorul] a văzut că este înconjurat de polițiști, s-a îndreptat către un cuplu și a înjunghiat-o pe bătrână”.

Potrivit diverselor relatări, bărbatul a încercat să fugă de la locul de joacă și a atacat o persoană în vârstă înainte de a fi reținut rapid de polițiști. Serviciile de urgență au fost alertate la ora 9.41, iar atacatorul a fost reținut patru minute mai târziu, potrivit unui cronologie publicat de poliție.

"Voia să atace pe toată lumea. Am scăpat din drum și a dat direct de un bunic și de o bunică și l-a înjunghiat pe bunic", a declarat fostul jucător de la Saint-Etienne și Liverpool Anthony Le Tallec pentru Le Dauphiné Libéré.

„A fost o panică totală”, a spus sportivul, care făcea jogging pe malul lacului.

Primarul Annecy François Astorg a declarat pentru ziarul Le Monde că situația este sub control și că nu mai există niciun pericol.

copyright © 2024 mesagerul.ro