Mesagerul.ro

Atacuri aeriene israeliene ucid zeci în Gaza

Atacuri aeriene israeliene ucid zeci în Gaza

Atacuri aeriene israeliene în Fâșia Gaza au ucis luni zeci de oameni, inclusiv doi copii în vârstă de doisprezece și doi ani.
Armata israeliană a declarat că forțele sale armate se luptă cu militanții Hamas care rămân în nordul și centrul Gazei.
Ministerul Sănătăţii din Gaza, care este condus de gruparea militantă Hamas, a declarat duminică că 113 cadavre au fost aduse la spitale în interval de 24 de ore, ridicând numărul total de morţi la 27.478 de persoane.

Ministerul nu face distincție între civili și combatanți, dar spune că majoritatea celor uciși au fost femei și copii.
A urmat duminică unei zile de lovituri mortale israeliene asupra orașului Deir al-Balah.
Israelul și-a continuat bombardamentul aerian al Gazei în timp ce rezistă apelurilor internaționale pentru încetarea focului.

SUA continuă eforturile diplomatice
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit luni în Arabia Saudită pentru a cincea sa vizită în Orientul Mijlociu de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas din Gaza în octombrie.
Departamentul de Stat spune că Blinken va călători și în Egipt, Qatar, Israel și Cisiordania pentru discuții cu liderii regionali care vor dura cea mai mare parte a săptămânii.

Cea mai recentă călătorie a lui Blinken vine pe fondul unui val de activități diplomatice și discuții privind un nou posibil acord pentru o pauză a operațiunilor militare israeliene în schimbul eliberării ostaticilor deținuți de Hamas.
Dar călătoria vine și pe măsură ce temerile au crescut în ultimele zile pentru o posibilă escaladare a conflictului, cu atacuri continue asupra personalului și bazelor americane din Irak, Siria și Iordania, precum și cu atacuri militare intensificate împotriva transportului comercial din Marea Roșie de către Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran.

copyright © 2024 mesagerul.ro