BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Aur pentru Japonia la Campionatul Mondial de Judo.

Aur pentru Japonia la Campionatul Mondial de Judo.

Japonia a învins Franța la echipe mixte pentru a lua acasă aurul în ziua a 8-a a Campionatului Mondial de Judo de la Doha din 2023.

Doha, Qatar este una dintre cele mai interesante întâlniri ale turneului de Judo. La ABHA Arena, fanii acestui sport și pasionații locali deopotrivă s-au întâlnit pentru a asista la o ultimă zi de Judo - Campionatele Mondiale pe echipe mixte.

Toată săptămâna acțiunea a fost la program non-stop, cu expoziții incredibile ale culturii locale, precum și adevărate valori de Judo.

IJF (International Judo Federation) a sprijinit, de asemenea, o echipă de refugiați pentru eveniment.

Fiecare Campionat Mondial pe echipe mixte i-a avut în finală pe giganții de judo din Japonia, iar din 2018 au întâlnit de fiecare dată puterea Franței. Cu un record de 4-0 venit la Doha, rivalitatea istorică a continuat. Japonia a ajuns să păstreze primul loc și în ciuda oponenților puternici, și-a făcut loc în meciul pentru medalia de aur, dar Franța era hotărâtă. Formând o echipă strălucitoare, ei au muncit din greu de-a lungul preliminariilor și și-au asigurat locul într-o finală de vis cu Japonia.

În finală, Franța a luat conducerea devreme - Gaba a marcat un ippon uriaș împotriva lui Hashimoto, spre bucuria mulțimii, iar Margaux Pinot a forțat campionul mondial Niizoe să se supună. Franța era acum cu 2 puncte în avantaj. Japonezul Tajima a marcat un waza-ari absolut uriaș, păstrând vii speranțele echipei sale, iar mulțimea a fost extaziată. Hayme a crescut scorul din nou pentru Franța, dar Saito Tatsuru a făcut același lucru pentru Japonia.

Cysique și-a condus lupta cu un waza-ari și părea că titlul va zbura acasă în Franța, dar Funakubo nu a renunțat. Ea a ținut-o pe Cysique jos pentru a egala Japonia și Franța la 3 - 3. Totul s-a rezumat la norocul tragerii la sorți. Margaux Pinot versus Niiozoe Saki pentru titlul mondial pe echipe mixte. În adâncul Scorului de Aur, o victorie tactică a făcut ca echipa Japoniei să strângă aurul.

copyright © 2024 mesagerul.ro