BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Bani pentru cercetări.

Bani pentru cercetări.

Prin programul de guvernare, s-a convenit ca, până în 2026, 70 de miliarde de lei să fie alocate cercetării, a declarat, marți, premierul Ciucă, subliniind că o finanțare adecvată a acestui domeniu poate contribui la dezvoltarea resurselor naturale ale României și la dezvoltarea ulterioară a țării noastre.

„Bursa Henri Coanda a fost asumată de Ministerul Cercetării și Digitalizării și am susținut-o foarte mult, pentru că a făcut parte din abordarea noastră a ceea ce înseamnă un proiect, de ce nu, îl putem numi proiect de țară. Aici sunt 150 de premii în competiții internaționale. Nu cred că este suficient să recunoști ceea ce ai realizat doar prin activitatea de astăzi. Nu cred că este suficient ca, printr-o simplă activitate la sediul Guvernului, să facem cunoscută munca și eforturile pe care le-ați depus pentru ca competența dumneavoastră să fie recunoscută și valoarea dumneavoastră recunoscută în competițiile internaționale, dar cred cu tărie că , dincolo de această activitate, avem nevoie ca toți cei care gândesc și lucrează cu inima pentru viitorul României să se sprijine mai mult pe tot ceea ce poate însemna cercetare și inovare”, a spus Nicolae Ciucă.

El a subliniat că a susținut din convingere toate activitățile care s-au desfășurat la nivelul Ministerului Cercetării și pe baza analizelor efectuate s-a putut aloca cercetării un buget cu 70% mai mare în acest an decât anul trecut, ceea ce ar înseamnă trei miliarde de lei anul acesta.

El a adăugat că, în acest moment, există mai multe proiecte prin care Guvernul dorește să susțină și să încurajeze cercetarea și inovarea, subliniind că o alocare financiară adecvată pentru cercetare poate contribui semnificativ la dezvoltarea unei țări.

copyright © 2024 mesagerul.ro