BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

BCR debutează la Bursa de Valori București

BCR debutează la Bursa de Valori București

BCR debutează la Bursa de Valori București cu prima emisiune internațională de euroobligațiuni verzi de către o bancă românească
Emisiunea de euroobligațiuni verzi BCR, care a intrat la tranzacționare astăzi, 30 mai, la Bursa de Valori București sub simbolul bursier BCR27E, marchează debutul băncii pe piețele internaționale de capital. BCR a emis 7.000 de euroobligațiuni verzi, având o valoare nominală unitară de 100.000 EUR, cu scadență la 19 mai 2027, o rată anuală fixă a cuponului de 7,625% în primii 3 ani și o dobândă variabilă plătibilă trimestrial începând cu luna mai 2026 conform 3- luna EURIBOR, +4,539%. Emisiunea de obligațiuni care intră astăzi la tranzacționare este prima emisă de BCR în acest an și a 9-a listată de BCR la bursa locală. Prima obligațiune emisă de BCR a ajuns la maturitate, în prezent fiind tranzacționate 8 emisiuni corporative și verzi. A doua emisiune de obligațiuni, în valoare de 600 de milioane de lei, este disponibilă pentru tranzacționare începând cu decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. Anul trecut, BCR a listat trei emisiuni de obligațiuni, dintre care una era de obligațiuni verzi: BCR28, BCR28A și BCR28B. În 2022, banca a listat la Bursa de Valori București 3 emisiuni de obligațiuni, dintre care prima și a treia au fost corporative, BCR27 și BCR28C, în timp ce a doua a fost o emisiune de obligațiuni verzi, BCR27A.

BCR, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiuni bancare universale (retail, corporate & investment banking, trezorerie, piețe de capital), precum și companii din piața de leasing, pensii private, și bănci de locuințe.

copyright © 2023 mesagerul.ro