BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

BMW are un nou sistem de autonomie: Nivel 3

BMW are un nou sistem de autonomie: Nivel 3

BMW are un sistem autonom Nivel 3 pentru Germania - și funcționează în întuneric!

Se pare că BMW urmează pe urmele lui Mercedes-Benz cu lansarea iminentă a lui Personal Pilot L3 pentru piața germană. Fiind un sistem de Nivel 3, BMW Personal Pilot L3 permite vehiculelor să funcționeze în timp ce șoferii își distrag temporar atenția de la drum.

După cum s-a menționat într-un comunicat de presă, BMW Personal Pilot L3 ar fi disponibil în noul BMW Seria 7. Având în vedere natura L3 a sistemului, sistemul avansat de asistență a șoferului ar controla eficient viteza mașinii, distanța până la vehiculul din față și poziționarea benzii fără intervenția șoferului. BMW Personal Pilot L3 este deocamdată exclusiv pe piața germană și are un preț de 6.000 de euro.

Similar cu DRIVE PILOT de la Mercedes-Benz, BMW Personal Pilot L3 funcționează numai în anumite condiții. Primul sistem putea fi activat doar pe autostrăzi cu carosabil separate structural, la viteze de până la 60 km/h (37 mph). BMW, însă, subliniază că sistemul său iese în evidență pentru că funcționează de fapt pe întuneric.

Odată ce BMW Personal Pilot L3 este activat, șoferii se pot angaja în activități secundare la bordul vehiculului, inclusiv în cele care le impun să-și ia ochii de la șosea. Acestea includ verificarea și editarea e-mailurilor, implicarea mai profundă în apeluri telefonice și accesarea serviciilor de streaming.

copyright © 2024 mesagerul.ro