BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Ceai de rostopască pentru ficat. Când devine toxic acest ceai.

Ceai de rostopască pentru ficat. Când devine toxic acest ceai.

Multe persoane vor să afle cât de bun este aromatul ceai de rostopască pentru ficat. Rostopasca este eficientă împotriva afecțiunilor hepatice, cardiace și biliare, dar trebuie consumată cu atenție. Ceaiul de rostopască este un antibacterian și un antiinflamator puternic, având efect imediat asupra organismului. Cu toate acestea, nu trebuie să depășim doza zilnică recomandată pentru că pot să apară efecte adverse. Iată când devine toxic acest ceai.

Rostopasca este o plantă medicinală cu efecte miraculoase pentru organism. Adesea este utilizată sub formă de ceai pentru a preveni sau trata anumite boli hepatice. Planta este eficientă în tratarea hepatitei A, hepatitei B și a cirozei hepatice. Consumat cu moderație, ceaiul de rostopască are capacitatea de a stimula regenerarea celulei hepatice.

La fel de bun este și sucul proaspăt de rostopască. Acesta combate negii și verucii. În acest caz, se rupe o tulpină din planta verde și se aplică zeama sau sucul care se scurge direct pe neg. Extractele pe bază de rostopască au un efect antibiotic și pot fi folosite la tratarea unor afecțiuni dermatologice precum tuberculoza pielii, răni, fistule sau chiar psoriazis. Ceaiul de rostopască mai este întrebuințat și pentru a stimula digestia și a asigura o bună funcționare a tranzitului intestinal.

Rostopasca are un efect analgezic, antispastic, antiinflamator, sedativ, antibacterian, antiviral, antibacterian și antitumoral. Ceaiul din această plantă medicinală trebuie consumat cu moderație pentru că în anumite condiții poate deveni toxic.

Cum se prepară corect acest ceai

Dacă vrem să pregătim un ceai de rostopască vom pune o linguriță de plante uscate într-o cană de 250 ml de apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 10 minute apoi se strecoară și se bea ceaiul cald. Ceaiul de rostopască se poate consuma nu mai mult de 10 zile, până la trei căni pe zi. Dacă este consumat în exces, acest ceai poate deveni toxic deoarece planta conține o gamă largă de alcaloizi.

Acest leac naturist se face ușor și este la îndemâna oricui. Pe lângă ceaiul de rostopască, eficientă este și tinctura. Aceasta se prepară din 15 linguri de rostopască cu 400 ml de alcool la 50 de grade. Se lasă totul la macerat pentru două săptămâni apoi se consumă 20 de picături împreună cu 100 ml de apă, de trei ori pe zi, timp de 10 zile. Un alt remediu din farmacia naturii este ceaiul de păpădie. Acesta elimină toxinele din organism, are proprietăți antiinflamatoare, combate gastrita, calmează durerile abdominale cauzate de indigestie, reglează tranzitul intestinal, reduce nivelul de colesterol din sânge și îmbunătățește circulația sângelui.

Un alt ceai aromat și ușor de pregătit acasă este ceaiul de cimbru. Acesta este recomandat pentru consum celor care au probleme cu tensiunea. Acest ceai aromat menține sănătatea inimii, asigură circulația normală a sângelui și întreține sănătatea venelor și arterelor. Această licoare naturistă calmează tusea, ajută la întărirea sistemului imunitar, reglează tensiunea arterială, tratează problemele digestive, dar este eficientă și în tratarea infecțiilor urinare.

Sursa: bzi.ro

copyright © 2024 mesagerul.ro