BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Cel mai lung tunel pentru biciclete din Europa

Cel mai lung tunel pentru biciclete din Europa

Viitorul fără mașini: cel mai lung tunel pentru biciclete din Europa își propune să reducă traficul în acest oraș norvegian.

Orașul Bergen din Norvegia a deschis cel mai lung tunel pentru pietoni și biciclete construit special din lume. Tunelul de 2,9 km a fost deschis publicului cu o cursă de tunel și o cursă de biciclete pe 15 aprilie. Este nevoie de aproximativ 10 minute pentru a trece cu bicicleta și de 30 până la 45 de minute de mers pe jos.

Cunoscut sub numele de Fyllingsdalstunnelen, tunelul traversează muntele Løvstakken din sud-vestul orașului norvegian, legând zonele rezidențiale Fyllingsdalen și Mindemyren. Bicicliștii pot continua spre centrul orașului Bergen folosind rutele existente.

Atât tunelul Fyllingsdal, cât și restul traseului de biciclete către centrul orașului Bergen sunt finanțate prin Miljøløftet (Promisiunea de mediu) susținută de stat al municipalității.

Scopul său este de a convinge mai mulți oameni să aleagă mersul cu bicicleta și mersul pe jos în locul condusului. Acest lucru nu numai că ar putea ajuta la reducerea traficului în oraș, dar ar putea contribui și la reducerea emisiilor de încălzire a planetei și a poluării.

Distanța totală a traseului - de la Fyllingsdalen la Festplassen în centrul orașului - este de 7,8 kilometri, ceea ce durează aproximativ 25 de minute cu bicicleta. În prezent, deplasarea cu bicicleta între aceste zone durează aproximativ 40 de minute.

La ce oră va fi deschis tunelul Fyllingsdal?

Tunelul este deschis zilnic între orele 5.30 și 23.30. Dispune de opriri de odihnă bine iluminate și camere de supraveghere. Telefoanele de urgență sunt disponibile la fiecare 250 de metri.

Iluminatul dinamic colorat va crea un val de lumină atunci când un biciclist sau un pieton intră în tunel la fiecare capăt, alertând bicicliștii asupra traficului care se apropie. De asemenea, este căptușită cu lucrări de artă și instalații pentru a face călătoria mai interesantă.

Se va menține la o temperatură constantă de 7 grade Celsius, făcându-l un traseu de antrenament atractiv pentru alergători în zilele mai reci.

Ceremonia de deschidere a fost marcată cu o cursă de tunel sâmbătă, urmată de o paradă a bicicletelor duminică.

copyright © 2024 mesagerul.ro