BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

ChatGPT: Asistent personal inteligent?

ChatGPT: Asistent personal inteligent?

Am apelat la ChatGPT să mă ajute să mănânc și să călătoresc mai sustenabil. Iată cum a decurs totul:

Majoritatea dintre noi ne dorim să fim mai sustenabili. Deci, de ce nu toată lumea trăiește viața ideală ecologică? Uneori, costul vieții în mod durabil ne poate abate de la drum. Alteori, pur și simplu nu știm de unde să începem.

Internetul este un depozit infinit de informații, dar și dezinformare. A face această diferență a devenit din ce în ce mai complicat, de multe ori lăsându-ne nesiguri ce cale să luăm.

Cum ChatGPT a atins luna trecută o sută de milioane de utilizatori la nivel mondial, mi-am propus să văd dacă instrumentul AI mă poate ajuta să înțeleg totul. Pe parcursul săptămânii, am apelat la botul AI pentru a mă ajuta să fac schimbări la prețuri accesibile în stilul de viață ecologic. Iată cum a mers.

ChatGPT: Asistent personal inteligent sau motor de căutare glorificat?

Mi-am început săptămâna cu câteva obiective legate de propriile obiceiuri de viață. În primul rând, am vrut să aflu dacă transportul meu este cât se poate de durabil. În continuare, am vrut să-mi reduc risipa alimentară. În cele din urmă, am vrut să văd dacă AI poate veni cu niște soluții creative pe care încă nu le-am luat în considerare.

Am auzit că AI este la fel de bună cat sunt și informațiile care-i sunt introduse. Așa că am petrecut aproximativ o oră oferindu-i detalii despre modurile mele comune de transport și ce mâncare aveam deja în dulapuri.

A fost o sarcină destul de obositoare. La jumătatea drumului, mi-am amintit că poți cere ChatGPT-ului să schimbe modul în care îți vorbește. Am cerut un ton prietenos și pozitiv, ceea ce a determinat-o să mă felicite de fiecare dată când am scris. I-am cerut rapid să reducă acest element.

Odată ce am ajuns să ne cunoaștem, am pus robotul la primul test real: să analizeze diferite moduri de transport pentru a ajunge din apartamentul meu în centrul Edinburgh-ului.

Mi-a oferit o listă lungă de opțiuni, spunându-mi în esență ceea ce știam deja (transportul cu motor uman sau în comun este mai durabil decât o mașină) fără a putea lua nicio decizie definitivă.

Aceasta a fost tema săptămânii: în ciuda faptului că i-am oferit o cantitate decentă de informații despre mine, ChatGPT s-a comportat ca un motor de căutare hiperpersonalizat. Poate refolosi informații și puteți îmbunătăți modul în care vă vorbește - dar este departe de a fi un asistent personal inteligent.

Poate ChatGPT să creeze cu adevărat schimbări de comportament durabile?

Experiența mea a arătat că ChatGPT poate fi destul de greșit. Chiar dacă are utilizările sale, am rămas neconvinsă că este calea mea către un viitor mai verde.

copyright © 2024 mesagerul.ro