BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

COD GALBEN.Caniculă în România

COD GALBEN.Caniculă în România

Este emis un COD GALBEN pentru temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat în următoarele două zile. Vremea se va încălzi semnificativ, iar temperaturile maxime vor urca în jurul valorii de 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele de temperatură-umezeală (ITU) depăşind pragul critic de 80 de unităţi. Populaţia este sfătuită să evite expunerea prelungită la soare, să consume lichide în cantităţi suficiente şi să acorde atenţie deosebită persoanelor vulnerabile, precum copii, vârstnici şi cei cu afecţiuni medicale preexistente.

Până spre sfârşitul primei săptămâni, în Muntenia vremea va fi într-un proces de încălzire treptată, cu caniculă pe arii tot mai extinse şi disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime va urca de la 33 de grade în prima zi până în jurul a 37 de grade în ultimele trei, iar a minimelor de la 15…16 grade la 19…21 de grade. În intervalul 23 şi 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4…5 grade la minime şi 6…7 grade la maxime. În zilele următoare nu vor fi variaţii termice semnificative pentru media minimelor, dar maximele vor creşte uşor. Vor exista intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână şi pe arii mai extinse în cea de-a doua.

În Transilvania vremea se va încălzi, iar disconfortul termic se va accentua treptat până spre sfârşitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca de la 28 de grade în prima zi până în jurul a 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor de la 13 grade la 15…17 grade. În 23 şi 24 iunie temperaturile vor scădea cu 3…4 grade la minime şi 6…7 grade la maxime. În zilele următoare media minimelor termice va rămâne constantă, dar maximele vor avea un uşor trend de creştere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată între 23 şi 28 iunie.

În Oltenia, până în data de 22 iunie, vremea va deveni extrem de caldă, cu caniculă pe arii tot mai extinse şi disconfort termic accentuat. Media temperaturilor maxime va urca de la 33 de grade în prima zi până spre 37…38 de grade în ultimele trei, iar a minimelor de la 15…16 grade la 19…21 de grade. În intervalul 23 şi 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4…5 grade la minime şi aproximativ 6…7 grade la maxime. În zilele următoare nu vor fi variaţii termice semnificative pentru media minimelor, dar maximele vor creşte uşor. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi mai mare în cea de-a doua săptămână.

În Banat, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca de la 31 de grade în prima zi până în jurul a 37 de grade în ultimele zile, iar a minimelor de la 15 grade la 19…21 de grade. În 23 şi 24 iunie se va răci, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade la minime şi 7…8 grade la maxime. În zilele următoare nu vor mai fi variaţii termice semnificative pentru media minimelor, dar maximele vor creşte uşor. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, începând cu data de 23 iunie.

copyright © 2024 mesagerul.ro