Mesagerul.ro

Competiția de pictură live Art Battle Bucharest, pe 18 februarie la Palatul Bragadiru

Competiția de pictură live Art Battle Bucharest, pe 18 februarie la Palatul Bragadiru

Pe 18 februarie va avea cea de-a doua ediție a competiției de pictură live Art Battle, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147 – 153).

  • Call pentru artiștii din toată țara care vor să își pună creativitatea la încercare, deschis online până pe 10 februarie, pe site-ul https://artbattle.com/artists/.

Cu un concept inspirat din rap battles, o formă de artă stradală ce constă într-o confruntare lirică între doi sau mai mulți rapperi, care își demonstrează în fața unui juriu și a publicului agilitatea lirică, inteligența și prezența scenică printr-un duel verbal, Art Battle și-a propus încă de la prima ediție (New York, 2001) să promoveze ideea competiției de artă live.

După mai bine de douăzeci de ani, competiția inițiată de Sean Bono, Simon Plashkes și Chris Pemberton a ajuns să aibă peste 2.000 de ediții în 20 de țări din toată lumea și propune un nou format de eveniment destinat consumului de artă. Pe lângă spectacolul concursului de pictură live structurat în trei runde, în care cei 12 artiști selectați, având la dispoziție doar câte 20 de minute per rundă, dau tot ce au mai bun pentru a crea opere originale chiar sub ochii publicului, privitorii au acces direct la procesul de creație.

Artiștii își dezvăluie secretele creației iar publicul este juriul competiției

Ce mai face evenimentul cu adevărat special este modul în care publicul devine juriu, participanții prezenți având ocazia de a-și exprima preferințele și de a decide câștigătorul prin vot online, în sesiunile de după fiecare rundă de live painting. Astfel, Art Battle aduce la un loc multe categorii de public în diverse etape de pregătire artistică, dându-le șansa de a face parte din actul creativ și de a-și exprima opinia, alături de artiști atât consacrați cât și emergenți. Totodată, artiștii își pot împărtăși procesul de realizare a unei lucrări în timp real, înlăturând astfel bariera dintre creator și privitor, descătușând arta vizuală dintre preconcepții și șabloane.

„Ne-a plăcut mult ideea de a crea un alt tip de spațiu de dialog și interacțiune, în care artiștii și publicul lor să se conecteze dincolo de spațiile clasice în care arta este expusă. Art Battle reunește cele două categorii pe care ne-am concentrat încă de la debutul Celulei de Artă – publicul nou, care participă mai puțin sau chiar deloc la vernisaje, și artiștii curajoși, fie că sunt la început de drum sau deja de o vreme pe el, care nu se tem să exploreze și să experimenteze concepte și formate noi în care să împrietenească arta vizuală cu oamenii” – Daniel Loagăr, co-fondator Celula de Artă.

Call-ul online este deschis artiștilor din România cu vârsta de peste 16 ani, până pe 10 februarie 2024 la ora 23:59, iar înscrierile se pot face pe site-ul https://artbattle.com/artists/.

Doar artiștii selectați vor putea participa la competiție, iar materialele necesare sunt puse la dispoziție de către organizatori. Publicul va putea cumpăra prin licitație lucrările realizate în cadrul competiției, licitația având loc pe site-ul artbattle.com.

Și pentru ca atmosfera din cadrul evenimentului să fie una pe măsură, DJ-ul va ține publicul în mișcare toată seara, începând de la ora 17:00, iar între rundele de competiție vor avea loc și o serie de performance-uri susținute tot de artiști.

  • Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând, iar biletele pentru public pot fi achiziționate de pe LiveTickets.

Prima ediție a Art Battle Bucharest a avut loc pe 3 decembrie la Art Hub și la competiție au participat 12 artiști din capitală – studenți la artă, pictori amatori și profesioniști.

Cea de-a doua ediție este organizată de e-consulting, The Hub & Celula de Artă.

copyright © 2024 mesagerul.ro