Mesagerul.ro

Concluzii alegeri parlamentare 2020

Concluzii alegeri parlamentare 2020

Concluzii alegeri parlamentare 2020

Fara sa comentam prea multe si fara sa slobozim fanteziile strategice, putem spune ca o prima concluzie ale acestor alegeri se poate trage ca de impins au facut-o altii.

Romanii AU inceput sa-i penalizeze pe cei ce si-au batut joc de increderea cu care au fost investiti. Timid si aproape timorati, dar inceputul exista.

Scorul mare al unor partide (comparativ cu asteptarile sau simularile pre-alegeri), ne arata clar disperarea cu care s-a votat coroborat cu participarea redusa ~ 32%.

Acest fapt arata un castig in evolutia mentalitatii procesului de vot care emerge din clasicul "votez contra" in "votez ca" sau "votez pentru".

Chiar daca nu sunt finale, asa ceva USR-Plus doar ~ 15,4%, AUR ~ 8,5%, intr-o tara cat de cat stabila politic, nu ar fi trebuit sa se intample, nu avea niciun suport analitic.

Dar asta ne spune de fapt ca exista inceputul unei miscari de constientizare si memorare pe termen lung, proces ce va determina politicul sa fie cu mai mult bun simt fata de cel care voteaza.

Cand canti la birtul satului, iti mai da unul altul de baut, mai greu cu banii. Urci in clasament si incet apar si petrecerile la care primeste cateva sute, apoi se schimba si moneda.

Dupa un timp te iau in seama si cei care au batutu drumul asta si incep spectacolele unde castigi bani.

Apoi banii in faci cand ai marile show-uri chiar daca trebuie sa-i imparti cu altii. Dar aici nu mai vorbim de sute, mii, ci de la zeci de mii in sus.

Te certi cu ei, te certi cu banii. Canti bine, e spectacol de calitate, banii curg.

Si se poate intampla sa-i hulesti pe aia de canta, pe cateva pahare de tuica, la mesele ce inca mai au pe ele saliva vocii tale.

Orice analogie intre cantaret si un partid politic este de prisos. Dar daca doriti, nu cred ca va opreste nimeni sa o catalogati si sa o considerati cum credeti de cuviinta.

copyright © 2021 mesagerul.ro