BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Concursul Eurovision

Concursul Eurovision

Concursul Eurovision: Planificarea petrecerii este o treabă de zi (și de noapte).

Te-ai întrebat vreodată cum este să faci parte din echipa de organizare a unuia dintre cele mai emblematice evenimente muzicale din lume?

Una dintre echipele mici care supraveghează activitățile din orașul gazdă Eurovision din Liverpool este City Events Manager, Susan Gibson, și  scrie despre cum experiența de peste 20 de ani în managementul evenimentelor te poate pregăti pentru magistrala care este Eurovision.

Anxioasă și entuziasmată rezumă destul de mult starea mea emoțională din acest moment! Și așa a fost de când am aflat, în octombrie 2022, că vom avea onoarea să găzduim Eurovision în numele Ucrainei.

Am început să lucrez la proiect cu mult înainte de a câștiga licitația și am fost însărcinată să caut posibile locații operaționale și să mă asigur că am bifat toate căsuțele logistice care ne-ar pune în cursă pentru a organiza un eveniment de această amploare.

A fost o perioadă intensă, dar atât de plină de satisfacții, încât munca noastră grea a dat roade, dar nu am avut timp să ne bucurăm de gloria victoriei și am pornit la sol într-o zi de când am fost încoronați orașul gazdă din Regatul Unit.

Este corect să spunem că până nu trăiești Eurovision-ul, nu realizezi amploarea acestui eveniment.

Suntem întotdeauna incredibil de ambițioși în ceea ce ne dorim să realizăm. Se așteaptă ca fiecare oraș gazdă să ofere o serie de elemente, cum ar fi un sat Eurovision, un oraș grozav de bun venit și un program de voluntariat. Dar asta nu este suficient pentru noi. Întotdeauna trebuie să ne supradimensionăm evenimentele.

De exemplu, satul nostru face acum parte dintr-un festival cultural de două săptămâni, care va include noi comisii culturale și va avea artiști din Marea Britanie lucrând alături de artiști ucraineni. Și este de la sine înțeles că, desigur, vom adăuga mai multe la lista noastră extinsă și vom organiza un program de muzică live și divertisment pe parcursul a zece zile și nopți.

Pentru a ajunge la acel punct în luna mai, se desfășoară o cantitate imensă de muncă în culise și, în calitate de manager de eveniment, am nevoie de ochi pentru toate. Cu satul, planurile se pot schimba zilnic, chiar și pe oră, iar asta are ramificații pe atât de multe aspecte diferite.

Planificarea este esențială, iar echipa Liverpool și-a luat cu adevărat puterea. Orașul însuși are această experiență majoră a evenimentului, așa că din octombrie toate agențiile de la poliție și furnizorii de transport până la autostrăzi și serviciile de securitate au căzut în mod natural în roluri cu care suntem obișnuiți atunci când vine vorba de organizarea și coordonarea activităților de amploare.

Din când în când îmi permit să mă gândesc la luna mai și la ceremonia de deschidere și lansarea satului - văzând toată munca grea a echipei prinde viață.

copyright © 2024 mesagerul.ro