BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Cristiano Ronaldo a fost dat în judecată pentru promovarea Binance.

Cristiano Ronaldo a fost dat în judecată pentru promovarea Binance.

Starul Cristiano Ronaldo a fost lovit de o propunere de acțiune colectivă din partea reclamanților care susțin că au suferit pierderi din cauza promovării sale a schimbului de criptomonede Binance, acum implicat legal.

Un dosar pe 27 noiembrie la un tribunal districtual al Statelor Unite din Florida a susținut că Ronaldo „a promovat, asistat și/sau a participat activ la oferta și vânzarea de valori mobiliare neînregistrate în coordonare cu Binance”.

Binance a intrat într-un parteneriat pe mai mulți ani cu Ronaldo la mijlocul anului 2022 pentru a promova o serie de propriile sale jetoane nefungibile (NFT), cu cel puțin trei dintre colecțiile starului fotbalului legate de Binance.

Plângerea susține că utilizatorii care s-au înscris pentru NFT-urile lui Ronaldo au avut mai multe șanse să folosească Binance în alte scopuri, cum ar fi să investească în ceea ce susțin că sunt titluri de valoare neînregistrate, inclusiv BNB-ul Binance și programele sale de cripto-randament.

Ronaldo a fost o parte cheie a popularității în creștere a Binance datorită influenței și acoperirii sale, cu 850 de milioane de urmăritori pe rețelele sociale, se spune în plângere. Ei susțin că vânzările sale NFT au avut „un succes incredibil” în promovarea schimbului, cu o creștere de 500% a căutărilor pentru Binance în săptămâna următoare vânzării inițiale.

Procesul susține că Ronaldo știa sau ar fi trebuit să știe „despre vânzarea de valori mobiliare cripto neînregistrate de către Binance”, deoarece are „experiență în investiții și resurse vaste pentru a obține consilieri externi”.

Procesul a citat îndrumările Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA care avertizează celebritățile cu privire la necesitatea de a dezvălui plățile primite pentru promovarea criptomonedelor, ceea ce în plângere susține că Ronaldo nu a făcut-o.

copyright © 2024 mesagerul.ro