BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Declarație de impozit pentru PFA

Declarație de impozit pentru PFA

SOLO lansează o platformă gratuită pentru completarea Declarației de Impozit pe Venitul Personal pentru freelanceri.

SOLO, primul serviciu 100% digital de gestionare a comercianților unici (PFA) din România, a lansat o platformă gratuită pentru completarea Declarației de Impozit pe Venitul Personal 2022/2023.

Serviciul se adresează persoanelor care desfășoară activități independente care au înregistrat venituri din profesii independente printr-un PFA în anul 2022. De asemenea, aceștia au posibilitatea să declare câștiguri din alte surse independente, precum închiriere, câștig acționar, câștiguri din bursă sau criptomonede, etc.

Persoanele cu venituri din surse independente (independenți, comercianți individuali) plătesc impozite (venituri și contribuții la asigurările sociale) prin intermediul Declarației privind impozitul pe venitul personal. Cu toate acestea, completarea și depunerea declarației privind impozitul pe venitul personal este un proces complicat și destul de greoi, care are ca rezultat completarea incorect a mai multor formulare în fiecare an.

Cele mai frecvente erori sunt cauzate de limbajul juridic și de neînțelegerea reglementării fiscale. Greșelile frecvente sunt depunerea greșită, calculele greșite sau aplicarea greșită a scutirilor fiscale.

Atunci când declarația privind impozitul pe venitul personal conține erori, oamenii riscă să plătească mai mult decât ar trebui. Nerespectarea termenului limită de 25 mai pentru depunerea Declarației de Impozit atrage penalități de 0,08% pe zi. Întârzierea plăților se sancționează și cu amenzi între 500 și 1.000 de lei și penalități zilnice de 0,03%.

Folosind serviciul SOLO, completarea datelor din Declarația de impozit pe venit personal este simplă, intuitivă și fără erori. Utilizatorii trebuie să răspundă la câteva întrebări despre veniturile lor în 2022, iar aplicația calculează impozitele, generează Declarația de impozit pe venitul personal și o trimite la adresa de e-mail a utilizatorilor. Acesta poate fi apoi încărcat pe portalul ANAF, în contul VPS (Virtual Private Space). SOLO oferă, de asemenea, acces la tutoriale video cu informații clare despre cum să depuneți și să plătiți taxe.

„La SOLO, credem că Declarația de Impozit pe Venitul Personal nu ar trebui să fie un coșmar birocratic pentru PFA, așa că am preluat provocarea de a-l face simplu și accesibil tuturor”, a declarat Alexandru Anghel, CEO SOLO.

Folosind soluția oferită de SOLO, PFA-urile care au avut câștiguri în sistemul real de impozitare își pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către unul dintre partenerii ONG: Hospice Casa Speranței, Teach for Romania, Asociația Casa Bună sau Code for Romania.

Despre SOLO

SOLO este primul serviciu de management PFA 100% digital din România, lansat la sfârșitul anului 2021, care oferă o soluție simplă, rapidă și ușor de înțeles pentru oricine are sau se gândește să își deschidă o afacere pe cont propriu.

copyright © 2024 mesagerul.ro