BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Deschiderea Expoziției Internaționale Blac Sea Defense and Aerospace 2024

Deschiderea Expoziției Internaționale Blac Sea Defense and Aerospace 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat la deschiderea Expoziției Internaționale Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024, unde a subliniat angajamentul ferm al Guvernului României față de revitalizarea industriei naționale de apărare. În discursul său, premierul a evidențiat că această revitalizare a devenit o prioritate strategică, esențială pentru întărirea securității naționale și pentru consolidarea poziției României pe scena internațională.

Ciolacu a accentuat importanța modernizării și extinderii capacităților industriale din domeniul apărării, menționând că Guvernul a alocat resurse semnificative pentru acest sector. El a subliniat că investițiile în cercetare și dezvoltare sunt vitale pentru a asigura echipamente militare moderne și tehnologii de ultimă generație necesare forțelor armate române.

Premierul a discutat despre colaborarea strânsă cu partenerii internaționali și cu sectorul privat, subliniind că BSDA 2024 reprezintă o platformă ideală pentru schimbul de idei, tehnologii și bune practici. Acesta a evidențiat că astfel de expoziții sunt esențiale pentru a promova inovația și pentru a dezvolta parteneriate strategice care să sprijine obiectivele naționale de apărare.

În cadrul evenimentului, Ciolacu a interacționat cu reprezentanți ai industriei de apărare din diverse țări, discutând despre oportunitățile de colaborare și despre modalitățile prin care România poate atrage investiții străine în acest sector crucial. El a prezentat realizările recente ale României în domeniul apărării și a discutat despre planurile viitoare de dezvoltare și modernizare a infrastructurii militare.

Participarea premierului la BSDA 2024 reflectă angajamentul continuu al Guvernului de a sprijini și de a dezvolta industria de apărare a României. Prin aceste eforturi, România își consolidează rolul de partener de încredere în alianțele internaționale și își întărește capacitățile de apărare națională, contribuind astfel la securitatea și stabilitatea regională.

copyright © 2024 mesagerul.ro